Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Hoe online beleggen

Hoe online beleggen

27 mei 2016 19:16 | 1.759 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe online beleggen precies werkt. Veel mensen zijn ervan op de hoogte; de mogelijkheid om thuis te gaan beleggen. Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. In dit artikel worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Tevens wordt uitgelegd hoe beginnende beleggers goed voorbereid kunnen beginnen met online beleggen.

 Hoe online beleggen

Hoe online beleggen

Online beleggen is een welbekend begrip geworden. Veel mensen zijn op de hoogte van de mogelijkheid om thuis te beleggen. Het enige wat beleggers tegenwoordig nog nodig hebben is een laptop, tablet en internetverbinding. Vele beleggingsprogramma’s zijn gemakkelijk te downloaden, er zijn zelfs apps van beleggingsprogramma’s te vinden.

Kortom, beleggers hebben vandaag de dag de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Dat is niet het enige wat online beleggen laagdrempelig maakt voor beginnende beleggers. Dit wordt nader toegelicht in het artikel.

Online beleggen en de voordelen

Veel beleggers ervaren veel voordelen als het gaat om online beleggen. Zoals zojuist werd aangegeven, is het voor beleggers mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Dat betekent dat beleggers niet meer genoodzaakt zijn om naar een beleggingskantoor te gaan, zoals bij de traditionele manier van beleggen.

Tevens is het voor beleggers mogelijk om te beleggen op korte termijn met een online beleggingsprogramma. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Dat betekent dat beleggers kunnen beleggen op zowel een koersstijging als een koersdaling. Bij een goede voorspelling van de koers heeft de belegger winst gerealiseerd. Daarentegen dient een belegger bij de traditionele manier van beleggen te speculeren op een koersstijging om winst te realiseren.

Naast de besproken voordelen biedt online beleggen de mogelijkheid om te beleggen met kleine bedragen, dit wordt hieronder toegelicht.

Hoe online beleggen: Beleggen met kleine bedragen

Veel beginnende beleggers twijfelen om te starten met beleggen in verband met de inleg. Bij de traditionele manier van beleggen zijn beleggers genoodzaakt een behoorlijk bedrag in te leggen om een leuke winst te kunnen realiseren. Daarentegen is het voor beleggers bij online beleggen niet nodig om te beleggen met grote bedragen. Bij online beleggen profiteren beleggers namelijk van de hefboomconstructie.

De hefboomconstructie zorgt ervoor dat de werkelijke inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. De grootte van deze factor is afhankelijk van het soort effect waar de belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomconstructie weergegeven om een duidelijk beeld te scheppen.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Hoe online beleggen – Voorbeeld hefboomconstructie. Klik om te vergroten.

In het voorbeeld wordt een inleg gebruikt van 100 euro en de hefboomfactor is in dit geval 1:10. Na de hefboom heeft de inleg van de belegger een hogere inlegwaarde gekregen van 1.000 euro (100 euro maal 10). Hierdoor heeft de belegger de mogelijkheid om een hogere aandelenpositie in te nemen. Kortom, de hefboomconstructie zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een klein bedrag.

Slim beleggen: Beleggen met een beleggingsmethode

Veel beginnende beleggers beginnen te beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen, dit kan voor risico’s zorgen. Het is slim om altijd aan de hand van een aanleiding te beleggen, er zijn verschillende beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken. Enkele bekende beleggingsmethodes zijn; fundamentele- en technische analyse.

Beleggen leren: Cursus

Om goed voor bereid te beginnen aan online beleggen is het verstandig om eerst de theorie met betrekking tot online beleggen door te nemen. Met de gratis cursus beleggen kunnen beginnende beleggers zich goed inlezen met betrekking tot online beleggen. Tevens worden er verschillende beleggingsmethodes in de cursus nader toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Online beleggen voor beginners: Fictief beleggen

Na de cursus is het slim om eerst te starten met fictief beleggen, hierbij kunnen beleggers het beleggen risicoloos oefenen. Bij fictief beleggen, oftewel beleggen met demo geld, ontvangen beleggers een bedrag van 20.000 euro om het beleggen te oefenen. Op deze manier kunnen beleggers verschillende beleggingsmethodes uittesten en gewend raken aan het beleggingsprogramma.

Risico’s beperken

Het is van belang om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Er zijn verschillende manieren om risico’s te beperken, bijvoorbeeld door altijd gebruik te maken van een aanleiding. Daarnaast is het handig om gebruik te maken van enkele functies in het beleggingsprogramma. Met de profit call en stop loss functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van deze punten bereikt, zal de positie automatisch gesloten worden.

Starten met online beleggen? Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu