Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Online beleggen in aandelen Marks & Spencer

Online beleggen in aandelen Marks & Spencer

12 november 2016 17:39 | 2.171 keer gelezen

Wilt u ook online beleggen in aandelen Marks & Spencer of in aandelen van een ander beursgenoteerd bedrijf? In dit artikel zullen we online beleggen in aandelen nader toelichten aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Tevens worden in dit artikel de voordelen van online beleggen nader toegelicht. Veel beginnende beleggers zijn niet op de hoogte van de voordelen van online beleggen ten opzichte van traditioneel beleggen. Meer weten hierover? Lees dan verder!

online-beleggen-in-aandelen-marks-spencer

Online beleggen of offline beleggen?

Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van offline beleggen. Met offline beleggen bedoelen we de traditionele manier van beleggen waarbij beleggers naar een bank of beleggingskantoor gaan om een beleggingspositie te openen. Bij online beleggen is het mogelijk om op elk moment van de dag een beleggingspositie te openen. Beleggers kunnen beleggen met zowel een laptop als een tablet of smartphone. Het enige wat een belegger nodig heeft om online te beleggen is internetverbinding.

Daarnaast is het bij online beleggen voor beleggers mogelijk om te beleggen op korte termijn en een grote inleg is niet nodig. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde hefboomeffect, dat zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen.

Beleggen met kleine bedragen

Beleggers maken met een online beleggingsprogramma automatisch gebruik van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect, waar een belegger in wil beleggen. Bij het beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven is de hefboomfactor vaak 1:10. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Online beleggen in aandelen Marks & Spencer – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger online beleggen in aandelen Marks & Spencer met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor bij Marks & Spencer is 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. De belegger is hierdoor in staat om een hogere aandelenpositie in te nemen dan bij een inlegwaarde van 100 euro.

Verschillen tussen online en offline beleggen

Zoals eerder werd uitgelegd profiteren beleggers van het hefboomeffect bij online beleggen. Bij offline beleggen kunnen beleggers niet profiteren van de hefboom. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggen voor iedereen toegankelijk wordt, omdat beleggers niet genoodzaakt zijn om te beleggen met een groot bedrag. Kortom, online beleggen brengt veel voordelen met zich mee. De hefboom zorgt er onder andere ook voor dat beleggers kunnen beleggen op korte termijn. Bij een kleine koersverandering kan een belegger al een mooie winst realiseren door de hoge inlegwaarde.

Online beleggen in aandelen Marks & Spencer: Nieuwsbericht

Op 8 november kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over het Britse winkelconcern Marks & Spencer. In dit bericht wordt aangegeven dat tientallen winkels van het winkelconcern gaan sluiten in verschillende landen, waaronder Nederland. Dit is een negatief nieuwsbericht over Marks & Spencer, dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Marks & Spencer.

m-en-spencer-nieuwsbericht

Figuur 2. Online beleggen in aandelen Marks & Spencer – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Online beleggen in aandelen Marks & Spencer: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 116,65 euro. Zoals eerder werd aangegeven is de hefboomfactor bij Marks & Spencer 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (116,65 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.166,54 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde waarmee wij een aandelenpositie konden innemen van 300 aandelen Marks & Spencer. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers niet direct na het openen van de beleggingspositie begon te dalen. De koers begon ongeveer twee uur na het openen van de positie te dalen.

m-en-spencer-koersverloop

Figuur 3. Online beleggen in aandelen Marks & Spencer – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Online beleggen in aandelen Marks & Spencer: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma. Met de profit call functie kunnen beleggers een beoogd rendement instellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. Daarnaast kunnen beleggers met de stop loss functie een maximaal verlies instellen, zodra de koers dit aangegeven punt bereikt, wordt de positie automatisch gesloten. Op deze manier kunnen beleggers risico’s tijdens het beleggen beperken.

Bij deze belegging werd onze positie automatisch gesloten bij het aangegeven rendement van 23%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 26,16 euro binnen 3 uur beleggingstijd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

m-en-spencer-resultaat

Figuur 4. Online beleggen in aandelen Marks & Spencer – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Zelf starten met online beleggen?

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst meer kennis op te doen inzake online beleggen en de mogelijkheden. Door gebruik te maken van de cursus beleggen kunnen beleggers de basisaspecten met betrekking tot online beleggen leren. Daarna kunnen beleggers ervoor kiezen om te starten met demo beleggen. Met demo beleggen hebben beleggers de kans om het beleggen op een veilige manier te oefenen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 
http://www.nu.nl/economie/4347545/marks–spencer-sluit-nederlandse-vestigingen.html

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu