Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Short gaan op TNT Express: 119 euro winst binnen 2 uur

Short gaan op TNT Express: 119 euro winst binnen 2 uur

12 november 2014 15:08 | 1.119 keer gelezen

Short gaan op TNT Express heeft mooie winsten voor ons opgeleverd. Met een inleg van €100 hebben wij binnen 2 uur een winst van €119 gerealiseerd! Beleggen met 100 euro op een dalende koers kan winstgevend zijn. Wilt u zien hoe dit in zijn werking gaat? Lees het artikel en kom er zelf achter.

Short gaan op TNT Express

Short gaan op TNT Express: long en short gaan

Als u gaat beleggen heeft u twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is long gaan, oftewel u gaat beleggen op een stijgende koers van bijvoorbeeld een aandeel van een bedrijf. Als beleggers meer aandelen gaan kopen, dan kan het zo zijn dat de koerswaarde van het bedrijf gaat stijgen. Als u aandelen koopt voordat de koers gaat stijgen, kunt u deze weer sluiten wanneer de koers gestegen is en zo een winst binnen halen. Maar wist u dat u ook winsten kunt behalen bij dalende koersen? Dit kan met de mogelijkheid short gaan. Wanneer aandelen minder populair worden, kunnen beleggers deze gaan verkopen. Hierdoor kan de koers dalen. Maar hoe weet ik wanneer een koers gaat dalen? Het voorspellen van koersen kan lastig zijn, maar er zijn manieren om een koers enigszins te voorspellen. Lees hoe wij dit doen.

Short gaan op TNT Express: nieuwsberichten zoeken

Voordat u gaat beleggen doet u een voorspelling van de koers waarin u gaat beleggen. Beleggen zonder een aanleiding raden wij u niet aan. U zult niet altijd winsten realiseren. Daarom is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken voordat u gaat beleggen. Er zijn verschillende manieren om de koers te voorspellen, maar in dit artikel behandelen wij een tactiek die het beste bij ons werkt. Het zoeken naar economisch nieuws kan u helpen om een koers te voorspellen. U kunt nieuwtjes vinden op de televisie, de radio, het internet en de krant. Wij hebben onderstaand nieuwsbericht gevonden op het internet.

Short gaan op TNT Express

Figuur 1: nieuwsbericht TNT Express. Klik om deze te vergroten.

Het nieuwsbericht gaat over TNT Express, een internationale pakketvervoerder. Het bedrijf heeft de laatste periodes forse verliezen geleden. Nu gaan wij uitleggen hoe u dit nieuwsbericht kunt gebruiken om de koers te voorspellen. Als wij een positief nieuwsbericht vinden over TNT Express, dan kunnen wij voorspellen dat de koerswaarde van het bedrijf zou kunnen stijgen. Een positief bericht laat zien dat het goed gaat met het bedrijf waardoor aandelen TNT Express populairder zouden kunnen worden. Als beleggers deze aandelen gaan kopen stijgt de koers.

Een negatief nieuwsbericht zou een tegenovergesteld effect op de koers kunnen hebben. Bovenstaand nieuwsbericht wordt als negatief gezien, dus zou het zo kunnen zijn dat aandelen TNT Express minder populair worden en deze dus verkocht worden door beleggers. Als gevolg kan de koerswaarde dalen. Daarom voorspellen wij dan ook dat de koers van aandelen TNT Express zal gaan dalen.

Short gaan op TNT Express: aandelen kopen

Nu wij een voorspelling gemaakt hebben gaan wij een positie openen door short te gaan op TNT Express. Met een inleg van €100 beleggen wij met 425 aandelen in TNT Express. U kunt dus ook gewoon beleggen met een klein bedrag. Na het openen van onze positie hielden wij de koers zo nu en dan in de gaten. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop van onze belegging.

Short gaan op TNT Express 1

Figuur 2: koersverloop TNT Express. Klik om deze te vergroten.   

Short gaan op TNT Express: aandelen verkopen

Meteen na de opening van de positie begon de koers drastisch te dalen waarna wij besloten om de positie te sluiten. Uiteindelijk hebben wij een winst gerealiseerd van maar liefst €119 met een inleg van maar €100. Dat is een rendement van 119%! Voor ons heeft het voorspellen aan de hand van nieuwsartikelen positief uitgepakt. In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat bekijken.

Short gaan op TNT Express 2

Figuur 3: eindresultaat short gaan op TNT Express. Klik om deze te vergroten.

Tips

Beleggen kan lastig zijn voor de beginnende belegger. Gelukkig hebben wij twee tips voor u die u op weg kunnen helpen.

  • Download gratis een beurssimulator waar u het beleggen met een demo kunt oefenen. U krijgt circa 20.000 euro fictief geld om op realistische koersen te beleggen. Klik hier voor de demo.
  • Doe de gratis cursus beleggen waar u in 30 minuten alles te weten komt over beleggen. Klik hier voor de cursus.

Wilt u zelf virtueel beleggen met weinig geld? Klik hier om de gratis beurssimulator uit te proberen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/TNT_Express http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/27/tnt_express_duikt_in_rode_cijfers/
http://www.tnt.com/corporate/en/site/home/press/presslibrary.html?tab=&keyword=Express

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu