Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Snel beleggen Franse index

Snel beleggen Franse index

20 januari 2017 19:56 | 2.475 keer gelezen

In het artikel ‘snel beleggen Franse index’ zullen we uitleggen hoe u snel kunt handelen met een online beleggingsprogramma. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers snel handelen in verschillende effecten. Aan de hand van een beleggingsvoorbeeld zullen wij uitleggen hoe u zelf kunt beginnen met handelen in effecten. Meer weten? Lees dan verder!

Snel beleggen franse index

Beleggen in effecten

Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen in verschillende effecten. Beleggers kunnen beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven, valuta, grondstoffen en indices. Indices is de afkorting van index. Een index is een geselecteerde groep beursgenoteerde bedrijven met de hoogste beurswaarde. In Nederland is de index de AEX en in België is dit de Bel20. Het kan per land verschillen of er meerdere indices zijn.

Beleggen met een online beleggingsprogramma

Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma snel handelen in effecten. Bij het online beleggingsprogramma profiteren beleggers van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met weinig geld. Daarbij is het van belang om te weten dat beleggers de mogelijkheid hebben om op korte termijn een mooie winst te realiseren. We zullen hieronder een voorbeeld illustreren van de hefboomwerking.

Hefboom

Figuur 1. Snel beleggen Franse index – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in de Franse index met een inleg van 50 euro. De belegger denkt dat de koers gaat dalen en besluit daarom om te speculeren op een koersdaling. De hefboomfactor bij de Franse index is 1:294, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 294 (50 euro maal 294). De uitkomst hiervan is 14.700 euro, met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere positie innemen. Aan het eind van de belegging blijkt dat de belegger gelijk had, de koers is gedaald. Dat betekent dat de belegger winst heeft gerealiseerd op korte termijn.

Snel beleggen Franse index: Aanleiding

Voordat wij besloten om een beleggingspositie te openen, zochten wij eerst naar een aanleiding. Beleggen met een aanleiding zorgt ervoor dat risico’s tijdens het beleggen worden beperkt. Wij besloten om gebruik te maken van de fundamentele analyse om een aanleiding te vinden. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de economische situatie.

Op 5 januari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de handelsdag van de Europese beurzen. In dit bericht werd aangegeven dat de graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt 0,2 procent verloren. Dit is een negatief nieuwsbericht over de Franse index inzake de economische situatie. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Franse index.Franse index nieuwsbericht

Figuur 2. Snel beleggen Franse index – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Snel beleggen Franse index: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 132,93 euro. Zoals eerder werd aangegeven is de hefboomfactor 1:294 bij de handel in de Franse index. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 294 (132,93 euro maal 294). De uitkomst hiervan is 23.098,40 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde voor deze belegging. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een positie innemen van 80 contracten. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de positie eerst gaan stijgen en daarna gaan dalen.

Franse index koersverloop

Figuur 3. Snel beleggen Franse index – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Snel beleggen Franse index: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies in het beleggingsprogramma. Met deze functies hebben wij een gewenst rendement en een maximaal verlies ingesteld. Zodra de koers een aangegeven punt bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 28%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 37,84 euro. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Franse index resultaat

Figuur 4. Snel beleggen Franse index – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen in effecten

Voor beleggers is het mogelijk om meer te leren over online beleggen door middel van een online cursus beleggen. In deze cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht voor beginners. Tevens wordt er in deze cursus aandacht besteed aan de mogelijkheid om risico’s te beperken. De cursus is geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen 

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Beleggen oefenen met werkelijke koersen

Naast het volgen van de cursus hebben beleggers ook de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen, zonder daarbij financieel risico te lopen. Op deze manier hebben beleggers de mogelijkheid om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Tevens kunnen beleggers de verschillende beleggingsmethodes uitproberen om te kijken welke methode het beste werkt.

Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen met fictief geld. Beleggers ontvangen 20.000 euro om te kunnen oefenen op werkelijke koersen. De beurssimulator ziet er overigens hetzelfde uit als het beleggen met echt geld. Dit is een goede manier voor beleggers om te leren van fouten.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
www.nu.nl/beurs/4374556/rustige-handelsdag-europese-beurzen.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu