Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Stap voor stap beleggen

Stap voor stap beleggen

11 maart 2016 15:01 | 2.248 keer gelezen

Wilt u als beginnende belegger ook stap voor stap beleggen? In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u zelf kunt starten met beleggen. Online beleggen, ook wel CFD beleggen genoemd, is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid door de vele voordelen. Bij beleggen heeft u geen bijzondere kennis nodig. Het is wel handig om bekend te worden met enkele beleggingsbegrippen en enkele stappen om te beleggen. In dit artikel kunt u meer lezen over zowel het CFD beleggen als de stappen die u kunt nemen om te beginnen met beleggen.

Stap voor stap beleggen

Wat is CFD beleggen?

Contract For Difference (CFD) is voor veel beleggers een nieuwe manier van beleggen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een tussenhandelaar. Bij CFD beleggen is het doel, beleggen op korte termijn. Bij CFD beleggen worden aandelen van een bedrijf niet gekocht, maar wordt hier in gehandeld. Er wordt bij CFD beleggen belegd via een andere organisatie, deze tussenhandelaar wordt ook wel een broker genoemd.

Bij CFD beleggen wordt een positie gesloten op basis van de hoeveelheid aandelen en voor welke prijs de belegger deze is aangegaan, dit is de openingswaarde van de positie. Als de koers is gestegen of gedaald, kan de belegger beslissen om de positie te sluiten. Het sluiten van de positie resulteert in de sluitingsaarde van de positie. Als het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde positief is, ontvangt de belegger dit verschil van de broker. Kortom, de belegger heeft dan winst gerealiseerd. Als het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde negatief is, dient de belegger dit verschil aan de broker te betalen. Het is bij beleggen van belang om beleggingsposities te openen met een aanleiding. Het is niet verstandig om impulsief te handelen tijdens het beleggen, omdat dit grote risico’s met zich mee kan brengen.

Stap voor stap beleggen: Cursus beleggen

Om grote risico’s te beperken kunt u gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In de gratis cursus beleggen wordt uitgelegd hoe u kunt beleggen aan de hand van een aanleiding. Er zijn verschillende beleggingsmethodes waar u gebruik van kunt maken. Tevens wordt er in de cursus beleggen uitgelegd hoe u op een andere manier risico’s kunt beperken. Bij het online beleggingsprogramma kunt u gebruik maken van twee handige functies die handig kunnen zijn bij het beleggen, dit zijn de profit call en stop loss functies. Over deze functies kunt u meer lezen in de gratis cursus beleggen. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Er worden in de cursus ook enkele beleggingstermen behandeld die handig kunnen zijn om te weten. Kortom, met de cursus beleggen kunt u meer leren over hoe u kunt beginnen met online beleggen.

Stap voor stap beleggen: Hefboomconstructie

Belangrijk om te weten is dat er bij online beleggen gebruik gemaakt wordt van de hefboomconstructie. Door de hefboomconstructie is het mogelijk om te beleggen met 100 euro of minder. Kortom, het is door de hefboomconstructie mogelijk om te beleggen met een klein bedrag, maar wel een hoge winst kunt realiseren bij een goede voorspelling van de koers. De hefboomconstructie vergroot simpelweg uw inleg met een bepaalde factor. Dit is per effect verschillend, in veel gevallen is de hefboomfactor bij aandelen 1:10 of 1:20. Dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 10 of 20. De hefboom vergroot uw inleg zodat u met uw eigen inleg een grotere aandelenpositie kunt innemen, dit is ideaal voor beginnende beleggers. Kortom, met CFD beleggen bent u niet genoodzaakt om te beleggen met 1000 euro of meer. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomconstructie geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Stap voor stap beleggen, oftewel slim beleggen – Hefboomconstructie. Klik om te vergroten.

Het is wel van belang om te weten dat er door de hefboomconstructie een hogere winst kan worden gerealiseerd, maar dat de belegger hierdoor ook meer kan verliezen. Bij een verkeerde voorspelling van de koers kan de belegger meer verliezen door de hefboom, omdat de inleg vermenigvuldigd is. Het is dus van belang om een goede aanleiding te hebben voordat u een beleggingspositie besluit te openen.

Stap voor stap beleggen – Online beleggen voor beginners

  • Kies de broker die het beste aansluit bij uw wensen;
  • Download de gratis beleggingssoftware;
  • Maak gebruik van de gratis cursus beleggen voor tips en verschillende beleggingsmethodes;
  • Maak gebruik van de demo modus om het beleggen te oefenen met fictief geld;
  • Overschakelen naar het beleggen met echt geld, na genoeg oefenen met de demo modus.

Download hier de gratis beleggingssoftware

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu