Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Stap voor stap online beleggen op de beurs

Stap voor stap online beleggen op de beurs

24 december 2016 18:06 | 2.268 keer gelezen

Wilt u ook stap voor stap online beleggen op de beurs? In dit artikel leggen wij aan de hand van een stappenplan uit hoe u zelf kunt beginnen met online beleggen. We zullen de voordelen en mogelijkheden van online beleggen nader toelichten. Overigens worden er aan het eind van dit artikel enkele tips gegeven voor beginners. Meer weten? Lees dan verder!

Online beleggen op de beurs

Online beleggen op de beurs

Met een online beleggingsprogramma is het voor beleggers mogelijk om te handelen in verschillende effecten zoals aandelen, grondstoffen, indices of valuta. Daarbij hoeven beleggers niet naar een bank of beleggingskantoor te gaan. Beleggers hebben bij online beleggen alleen een laptop of tablet nodig met internetverbinding. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om te beleggen met de smartphone door de app van het beleggingsprogramma te downloaden. Kortom, online beleggen biedt veel mogelijkheden en voordelen voor beleggers. Bij een online beleggingsprogramma kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Daarnaast is het mogelijk om 24 uur per dag te handelen in valuta op werkdagen.

Handelen in verschillend effecten

Zoals eerder werd aangegeven is het met een online beleggingsprogramma mogelijk om te handelen in verschillende effecten. Daarbij profiteren beleggers van het voordeel van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat online beleggen voor iedereen met ieder budget toegankelijk is. Het hefboomeffect vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor is het voor beleggers mogelijk om met een klein bedrag, een hogere aandelenpositie in te nemen.

De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk per effect, bij de handel in valuta is de hefboomfactor hoger dan bij de handel in aandelen. Dit kunnen beleggers in het beleggingsprogramma terugvinden bij het openen van een beleggingspositie. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Online beleggen op de beurs – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld besluit een belegger om te beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf met een inleg van 100 euro. Dit is niet een grote inleg als we het vergelijken met traditioneel beleggen. Met traditioneel beleggen bedoelen we het beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Door de hefboom krijgt de inleg een hogere waarde van 1.000 euro. Dat betekent dat de inleg van de belegger is vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). Met deze nieuwe inlegwaarde van 1.000 euro, kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen dan met een inleg van 100 euro. Daarbij kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Online beleggen op de beurs: Stap 1

De eerste stap voor beginnende beleggers is om meer te leren over online beleggen. Zoals uit dit artikel is gebleken zijn er aanzienlijke verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen. Het is van belang voor beleggers om hiervan op de hoogte te zijn. Met een online cursus beleggen kunnen beleggers meer leren over de basisaspecten inzake online beleggen. Deze cursus is geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

De cursus bestaat uit zes hoofdstukken waar verschillende onderwerpen met betrekking tot online beleggen worden behandeld. Tevens worden in dit hoofdstuk enkele beleggingstermen nader toegelicht. Overigens wordt er in deze cursus aandacht besteed aan het feit dat beleggers risico’s tijdens het beleggen kunnen beperken door te beleggen aan de hand van een aanleiding. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Online beleggen op de beurs: Stap 2

Na het volgen van de cursus beleggen kunnen beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van de beurssimulator. Beleggers kunnen de beurssimulator gebruiken om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma, zonder daarbij financieel risico te lopen. Bij de beurssimulator kunnen beleggers in hetzelfde beleggingsprogramma het beleggen oefenen zonder financieel risico te lopen. Beleggers ontvangen bij de beurssimulator een fictief bedrag van 20.000 euro, hiermee kunnen beleggers onbeperkt oefenen op actuele koersen. Het is van belang dat beleggers ook de beurssimulator serieus te nemen, zodat er goed geoefend kan worden voordat er wordt gestart met echt beleggen.

Door gebruik te maken van een beleggingsmethode kunnen beleggers een aanleiding vinden om te beleggen. Beleggen zonder aanleiding kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Om deze reden is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding door middel van een beleggingsmethode. Er zijn verschillende beleggingsmethodes zoals de fundamentele analyse en de technische analyse. Deze beleggingsmethodes worden uitgebreid uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden in de cursus beleggen.

Tips voor beginnende beleggers

Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Dit zorgt ervoor dat risico’s tijdens het beleggen worden beperkt. Daarnaast hebben beleggers nog een mogelijkheid om risico’s te beperken. Beleggers kunnen in het beleggingsprogramma gebruik maken van de profit call en stop loss functies. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid met sluiten bij winst en sluiten bij verlies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van deze punten bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. Hieronder wordt een voorbeeld van deze functies geïllustreerd.

Voorbeeld beleggingspositie openen

Figuur 2. Online beleggen op de beurs – Beleggingsfuncties. Klik om te vergroten. 

Het is van belang dat beginnende beleggers goed oefenen met de beurssimulator. Door het gebruik van de beurssimulator kunnen de beleggers ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Daarnaast kunnen beleggers fouten maken en hier van leren. Kortom, dit is een uitstekende manier om voorbereid te starten met online beleggen.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu