Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Verstandig aandelen kopen Twitter met online beleggen

Verstandig aandelen kopen Twitter met online beleggen

18 februari 2017 15:02 | 2.295 keer gelezen

In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zelf kunt starten met verstandig aandelen kopen Twitter. Iedereen kent het social media kanaal Twitter, in dit artikel wordt uitgelegd waarom wij hier op hebben belegd. Veel beleggers onderschatten het belang van het beleggen met een aanleiding, wij zullen dit nader toelichten aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Het is van belang om niet zomaar te beleggen in een bedrijf, slechts omdat u het bedrijf kent. Om deze reden hebben wij besloten om hier meer uitleg over te geven. Meer weten? Lees dan verder!

Winst met beleggen Twitter

Online beleggen vs. offline beleggen

Veel beleggers weten niet wat de verschillen zijn tussen online- en offline beleggen. Bij offline beleggen kunt u denken aan het ouderwetse beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Daarbij is de belegger afhankelijk van openingstijden en afspraken. Bij online beleggen is dat niet het geval. Met een online beleggingsprogramma is een belegger in staat om op elk moment van de dag een beleggingspositie te openen. Dit kan de belegger geheel onafhankelijk doen, door zelf gebruik te maken van het beleggingsprogramma.

Daarbij is het bij online beleggen voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen. Kortom, online beleggen is voor iedereen toegankelijk met ieder budget. Bij offline beleggen zijn beleggers in de meeste gevallen genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen om een leuke winst te kunnen realiseren. Online beleggen biedt een oplossing voor beleggers om te kunnen beleggen met kleine bedragen.

Oplossing om te beleggen met kleine bedragen

De oplossing van online beleggen om te kunnen beleggen met kleine bedragen is de hefboomwerking. De hefboomwerking wordt automatisch toegepast bij een online beleggingsprogramma. De hefboomwerking zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met weinig geld, door de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor te vergroten. Overigens is de grootte van de hefboomfactor afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Beleggers kunnen namelijk met een online beleggingsprogramma beleggen in verschillende effecten zoals grondstoffen, aandelen, indices en valuta. Kortom, de hefboomwerking zorgt er slechts voor dat de belegger meer winst kan realiseren op korte termijn. Om een beter beeld hiervan te krijgen zullen we een voorbeeld illustreren.

Voorbeeld van de hefboomwerking

We zullen nu een voorbeeld geven van de hefboomwerking, zodat u een beter beeld krijgt van de hefboom. Hieronder wordt het voorbeeld van de hefboomwerking geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Verstandig aandelen kopen – Voorbeeld van de hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. De belegger besluit om 100 euro in te leggen. De hefboomfactor bij het handelen in aandelen is vaak 1:5 of 1:10. Bij een hefboomfactor van 1:10, wordt de inleg van de belegger vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde van 1.000 euro, kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor is de belegger in staat om meer winst te realiseren op korte termijn.

Kortom, de hefboomfactor dient slechts voor het verhogen van de inlegwaarde, zodat de belegger meer winst kan realiseren bij een goede voorspelling van de koers. De belegger mag het verschil van deze inlegwaarde niet houden, maar slechts gebruiken. 

Aanleiding zoeken

Om verstandig aandelen te kunnen kopen is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Het is mogelijk om een aanleiding te vinden, door gebruik te maken van een beleggingsmethode. In dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf.

Aan de hand van dit nieuws kan de belegger besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling. Bij online beleggen is het ook mogelijk om te speculeren op een koersdaling, omdat het gaat om de voorspelling van de koers. Beleggers kunnen winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Verstandig aandelen kopen Twitter: Nieuwsbericht

Op 9 februari kwamen wij onderstaand nieuws tegen over het social media kanaal Twitter. In dit bericht wordt aangegeven dat Twitter flink onderuit is gegaan op de beurs in New York. In het bericht wordt overigens aangegeven dat Twitter moeite heeft om adverteerders te lokken. Dit is een negatief nieuwsbericht over het social media kanaal. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Twitter.

Twitter nieuwsbericht

Figuur 2. Verstandig aandelen kopen Twitter – Nieuwsbericht Twitter. Klik om te vergroten.

Verstandig aandelen kopen Twitter: Positie openen

Aan de hand van bovenstaand nieuwsbericht besloten wij om een beleggingspositie te openen met een inleg van 137,05 euro. De hefboomfactor bij Twitter is op dit moment 1:5. Dat betekent dat de inleg van ons werd vermenigvuldigd met 5 (137,05 euro maal 5). De uitkomst hiervan is 342,62 euro, dit was direct onze nieuwe inlegwaarde. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 20 aandelen Twitter. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers na het openen van de positie eerst licht is gaan stijgen met daaropvolgend een fluctuerende daling.

Twitter koersverloop

Figuur 3. Verstandig aandelen kopen Twitter – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Verstandig aandelen kopen Twitter: Resultaat

Wij besloten om gebruik te maken van twee handige beleggingsfuncties in het beleggingsprogramma, om risico’s te beperken. Met de profit call en stop loss functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Op deze manier worden risico’s beperkt, want de beleggingspositie wordt automatisch gesloten bij één van de aangegeven punten als de koers dit bereikt.

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie, dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 15%. Wij hebben met deze belegging een winst van 20,09 euro gerealiseerd. Hieronder wordt het beleggingsresultaat geïllustreerd. Hier is te zien dat wij een premie van 0,07 euro hebben moeten betalen. Dat komt door de belegging, deze hadden wij 2 beursdagen openstaan. Als een belegger besluit om een beleggingspositie langer open te laten dan één beursdag, dient de belegger daar een kleine premie over te betalen.

Twitter-resultaat

Figuur 4. Verstandig aandelen kopen Twitter – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Meer leren?

Als u meer wilt leren over online beleggen kunt u gebruik maken van de cursus beleggen. In deze cursus worden enkele basisaspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Dit is een uitstekende manier om snel meer te leren over online beleggen. Deze cursus is overigens geheel gratis en duurt ongeveer 30 minuten.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om te profiteren van de mogelijkheid om gebruik te maken van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunt u het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder daarbij financieel risico te lopen. Met de beurssimulator kunnen beleggers met fictief geld het beleggen oefenen. Dit is een goede manier om ervaring op te doen!

Zelf starten? Download het gratis beleggingsprogramma!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4455837/twitter-flink-lager-licht-hoger-wall-street.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu