Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Voorbeeld aandelen kopen Unilever

Voorbeeld aandelen kopen Unilever

26 maart 2017 12:21 | 2.554 keer gelezen

In het artikel ‘voorbeeld aandelen kopen Unilever’ zullen we uitleggen hoe u met een online beleggingsprogramma snel en gemakkelijk een beleggingspositie kunt openen. Door de komst van het internet wordt steeds meer mogelijk, waaronder online beleggen. In dit artikel zullen we de verschillen tussen online- en offline beleggen nader toelichten. Overigens wordt er in dit artikel aandacht besteed aan de handel in aandelen met een online beleggingsprogramma door middel van een beleggingsvoorbeeld. Meer weten? Lees dan verder!

Voorbeeld aandelen kopen Unilever

Online beleggen – CFD beleggen

Veel beleggers noemen online beleggen ook wel CFD beleggen, omdat beleggers met een online beleggingsprogramma automatisch beleggen met CFD’s. CFD staat voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma een overeenkomst. Bij CFD beleggen is het van belang om te weten dat het draait om de voorspelling van het koersverloop.

Beleggers kunnen winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. In dat geval ontvangt de belegger het verschil tussen de aankoop- en verkoopwaarde van de aanbieder van het beleggingsprogramma. De aanbieder van het beleggingsprogramma wordt overigens ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd. Zo zijn er veel verschillende beleggingstermen in de online beleggingswereld, die handig zijn om te weten als u wilt starten met online beleggen. Overigens is het van belang om te weten dat het ook mogelijk is om te maken te krijgen met een verlies. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de aankoop- en verkoopwaarde aan de broker te betalen.

Verschillen tussen online- en offline beleggen

Veel beleggers zijn niet op de hoogte van de grote verschillen tussen online- en offline beleggen. Met offline beleggen wordt gerefereerd naar het beleggen bij een bank of beleggingskantoor, oftewel de traditionele manier van beleggen. Hieronder worden enkele voorbeelden weergegeven van de verschillen tussen online- en offline beleggen.

  • Bij online beleggen kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Het enige wat beleggers nodig hebben is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Bij offline beleggen zitten beleggers vast aan openingstijden en afspraken, om een beleggingspositie te openen.
  • Beleggers kunnen beleggen met weinig geld door het hefboomeffect. We zullen dit nader toelichten in het beleggingsvoorbeeld.
  • Beleggers kunnen met online beleggen winst realiseren met een goede voorspelling van de koers. Hierdoor is het voor beleggers mogelijk om snel te handelen in effecten. Daarbij is het bij online beleggen mogelijk om te speculeren op een koersstijging en koersdaling, omdat het draait om de voorspelling van de koers.

Voorbeeld aandelen kopen Unilever: Aanleiding

Voordat wij besluiten om te beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te beleggen. Wij maken hiervoor gebruik van een beleggingsmethode. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode draait het om recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand hiervan besluiten wij om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 22 februari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Unilever. In het bericht wordt aangegeven dat Unilever grondig gaat onderzoeken welke opties er zijn om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Dat is uitstekend nieuws over Unilever en voor de aandeelhouders van Unilever. Dit was dan ook de aanleiding voor ons, om te speculeren op een koersstijging Unilever.

Unilever-nieuwsbericht

Figuur 1. Voorbeeld aandelen kopen Unilever – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Voorbeeld aandelen kopen Unilever: Koersverloop

Aan de hand van bovenstaand nieuwsbericht besloten wij om te beleggen met een inleg van 109,25 euro. Na de hefboom kreeg onze inleg een nieuwe waarde van 1.092,50 euro. Dat betekent dat de hefboomfactor in dit geval 1:10 was. De hefboomfactor bij handelen in aandelen is in veel gevallen 1:5 of 1:10. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 25 aandelen Unilever.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de positie eerst is gaan dalen, daarna is de koers constant gaan stijgen.

Unilever koersverloop

Figuur 2. Voorbeeld aandelen kopen Unilever – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Voorbeeld aandelen kopen Unilever: Eindresultaat

Een ander voordeel van online beleggen is de mogelijkheid om risico’s te beperken tijdens het beleggen. Wij hebben hier ook gebruik van gemaakt tijdens deze belegging. Wij besloten om gebruik te maken van de twee beleggingsfuncties om risico’s te beperken; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Als de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 23%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 25 euro. Dat is een uitstekende winst op korte termijn. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Unilever-resultaat

Figuur 3. Voorbeeld aandelen kopen Unilever – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Leren beleggen

Als u meer wilt leren over online beleggen en de mogelijkheden, is het verstandig om gebruik te maken van online beleggen cursus. Met deze cursus kunt u meer leren over de voordelen en de beleggingstermen van online beleggen. Dit is een uitstekende manier voor beginners om in een korte tijd meer te leren over online beleggen.

Beleggen oefenen

Na het volgen van de cursus kunnen beginnende beleggers gebruik maken van demo beleggen. Met demo beleggen kunnen beleggers het beleggen oefenen met fictief geld op werkelijke koersen. Dit is een goede manier om veilig te oefenen in het beleggingsprogramma. Beleggers hebben hierdoor de kans om te leren van eventueel gemaakte fouten.

Download het gratis online beleggingsprogramma


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4488564/unilever-onderzoekt-opties-creeren-waarde-aandeelhouders.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu