Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Beginnen met online beleggen Alcatel: € 40 winst

Beginnen met online beleggen Alcatel: € 40 winst

22 april 2015 17:10 | 1.720 keer gelezen

Beginnen met online beleggen Alcatel heeft ons een winst van 40 euro opgeleverd in 15 minuten!

Wil jij zelf ook beginnen met daghandelen, maar weet je niet hoe je kunt beginnen? In dit artikel zullen wij het daghandelen nader uitleggen aan de hand van onze beleggingservaring met Alcatel.

Beginnen met online beleggen Alcatel

Daghandelen met Alcatel

Daghandelen betekent simpelweg beleggen binnen één beursdag met een mooie winst. Het daghandelen kan 24 uur duren, 15 minuten of zelfs minder! Kortom, met het daghandelen kun je dus profiteren van een leuke winst op de korte termijn. Jij beslist wanneer je een positie sluit, dat is het voordeel van online beleggen ten opzichte van het traditioneel beleggen. Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om direct te handelen.

Wil jij nu ook beleggen met 100 euro of minder? Dat kan! Met online beleggen wordt er gebruikgemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen met een klein bedrag, want het hefboomeffect vermenigvuldigt je inleg met een bepaalde factor. Hierdoor wordt je inleg meer waard en kun je meer aandelen bezitten. We zullen hier nader op terugkomen met onze beleggingservaring.

Fundamentele analyse vs technische analyse

Bij het online beleggen kun je kiezen uit verscheidene methodes om te gaan speculeren. Twee bekende methodes zijn de fundamentele- en de technische analyse. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan de financiële gegevens en achtergronden van een bepaald bedrijf. Deze recente ontwikkelingen kunnen worden onverdeeld in positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten speculeren wij op een koersstijging, omdat de aandelen onder beleggers populairder zullen worden. Daarentegen speculeren wij op een koersdaling bij negatieve nieuwsberichten, omdat deze aandelen onder beleggers minder populair zullen worden. De technische analyse is het bestuderen van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt, op deze manier kunnen wij mogelijk uitspraken doen over toekomstige koersen. Zelf maken wij gebruik van de fundamentele analyse, omdat deze een stuk eenvoudiger is dan de technische analyse. Wij houden het nieuws goed in de gaten, zodat wij direct kunnen handelen.

Beginnen met online beleggen Alcatel – aanleiding

Op 14 april kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over Alcatel. In dit bericht werd aangegeven dat het Frans-Amerikaanse telecombedrijf, Alcatel, zal worden overgenomen door Nokia, althans Nokia is in gesprek met betrekking tot de overname van Alcatel-Lucent. Dit was onze aanleiding om te speculeren op een koersdaling. Aangezien de aandelen van Alcatel minder populair zullen gaan worden onder de beleggers door het gesprek met betrekking tot de overname, zal de koers gaan dalen.

Beginnen met online beleggen Alcatel

Figuur 1: Beginnen met online beleggen Alcatel – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met online beleggen Alcatel – koersverloop

Wij hebben onze positie geopend met 109 euro, maar onze inleg kreeg een andere waarde na de hefboom. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van het hefboomeffect, dat betekent dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd. In ons geval was de hefboomfactor 1:20, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd. Onze inleg kreeg na het hefboomeffect een waarde van 2.195 euro. Wij konden hiermee 500 aandelen Alcatel kopen. In figuur 2 is het koersverloop te zien met daarin de beleggingstijd van de positie. Tevens is in het koersverloop te zien dat er na een koersdaling, een lichte koersstijging plaatsvond. Dit is de reden dat we ervoor hebben gekozen om de positie na 15 minuten te sluiten. Dit hebben wij uit voorzorg gedaan, om een onverwachtse koersstijging te voorkomen.

Beginnen met online beleggen Alcatel

Figuur 2: Beginnen met online beleggen Alcatel – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met online beleggen Alcatel – eindresultaat

Wij hebben onze positie na 15 minuten gesloten met een winst van 40 euro. Bij het sluiten van de positie hadden wij ons rendement al berekend. Wij hadden op dat moment een rendement van 36% gerealiseerd, dat is een uitstekend rendement in 15 minuten. In figuur 3 kun je de winst en beleggingstijd terugvinden.

Beginnen met online beleggen Alcatel

Figuur 3: Beginnen met online beleggen Alcatel – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Daytraden leren

Wil je na het lezen van onze beleggingservaring, zelf daytrader worden? Download dan nu het beleggingsprogramma. Ook kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van de beurssimulator, met de beurssimulator kun je eerst op je gemak het beleggen kunt oefenen aan de hand van fictief geld op werkelijke koersen. Op deze manier loop je geen financieel risico.  Start nu met het beleggen oefenen en word zelf daytrader!

Download nu de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.belegger.nl/nieuws/2663765/nokia-wil-alcatel-lucent-overnemen.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu