Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Ik wil aandelen kopen Heineken: Ervaring voor beginners

Ik wil aandelen kopen Heineken: Ervaring voor beginners

29 september 2015 16:10 | 1.689 keer gelezen

Ik wil aandelen kopen Heineken, maar hoe moet ik dat aanpakken? Dit is een vraag die wij van veel beginnende beleggers krijgen. Het is voor beginners vaak lastig om te starten, doordat zij weinig kennis en ervaring hebben. Wij hebben een winst behaald van meer dan €63,- door te beleggen in Heineken. In dit artikel zullen wij deze ervaring met u delen aan de hand van een kort stappenplan, zodat u kunt starten met slim beleggen.

Ik wil aandelen kopen Heineken

Ik wil aandelen kopen Heineken: Beginnen met beleggen

Om te kunnen starten met beleggen, is het verstandig om enige voorkennis te hebben van online beleggen. Wij zullen u een korte uitleg geven over de hefboomfactor en het verschil tussen traditioneel en online beleggen, zodat online beleggen voor beginners makkelijker wordt.

Er zijn veel verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen. Bij traditioneel beleggen wordt u eigenaar van een fysiek product of aandeelrechten. Vaak kost dit u veel geld, omdat de aankoop hiervan erg duur kan zijn. Ook loopt u risico over de waarde van het aandeel. Wanneer de koers stijgt, maakt u winst, maar wanneer de koers gaat dalen, kunt u veel geld verliezen. Online beleggen heeft dit veranderd. Bij online beleggen wordt er gespeculeerd op een koersverandering. U kunt dus op zowel een koersstijging als koersdaling speculeren. Aangezien u alleen een bedrag belegd op een koerswijziging, wordt u geen eigenaar van de aandelen. U loopt hier dus geen risico over.

Ook wordt er bij online beleggen gebruik gemaakt van de zogenaamde hefboomfactor. Deze hefboom vermenigvuldigt uw inlegbedrag met een bepaalde factoor. Door de hefboom kunt u dus beleggen met weinig geld! In het onderstaande figuur is de hefboomfactor voor u uitgelegd.

Figuur 1: Ik wil aandelen kopen Heineken – Hefboomfactor.

Figuur 1: Ik wil aandelen kopen Heineken – Hefboomfactor. Klik om te vergroten.

Ik wil aandelen kopen Heineken: Het stappenplan

Hieronder volgt een kort stappenplan voor de beginnende belegger. Aan de hand van dit stappenplan kunt u starten met beleggen. Deze stappen volgen wij wanneer we een positie gaan openen.

Stap 1: Het soort effect bepalen

U kiest voor een effect waarvan u denkt dat de koers gaat veranderen. Vaak kunt u aan de hand van nieuwsberichten bepalen welk effect dit is. In ons geval was dit Heineken. Het onderstaande bericht kwam uit over de bierbrouwer. U leest hier dat Heineken een samenwerking is gestart met een bedrijf in Ivoorkust. Dit betekent dat zij hun markt gaan uitbreiden. Een positief bericht voor de bierbrouwer. Wanneer er een positief bericht uitkomt over een bedrijf, bestaat er een grote kans dat de koers gaat stijgen. Wij besloten om te speculeren op een koersstijging.

Figuur 2: Ik wil aandelen kopen Heineken – Nieuwsbericht Heineken.

Figuur 2: Ik wil aandelen kopen Heineken – Nieuwsbericht Heineken. Klik om te vergroten.

Stap 2: Bepaal de hoogte van uw inleg

In stap 2 gaat u bepalen welk bedrag u in wilt leggen op de koersverandering. Door de hefboom hoeft dit helemaal niet veel te zijn. Wij kozen in het geval van Heineken voor een bedrag van €260,-. Door de hefboom werd dit €5.634,- waard!

Stap 3: Volg uw geopende positie

Wanneer u een positie heeft geopend, kunt u de koers hiervan volgen. In de grafiek kunt u precies zien hoe de koers verloopt en wat het aandeel waard is. Bent u tevreden over de hoogte van de koers? Dan kunt u de positie op elk moment sluiten. In figuur 3 is ons koersverloop te zien.

Figuur 3: Ik wil aandelen kopen Heineken –Koersverloop.

Figuur 3: Ik wil aandelen kopen Heineken –Koersverloop. Klik om te vergroten.

Stap 4: Uw resultaat bekijken

Na het volgen en sluiten van uw positie, kunt u het beleggingsresultaat bekijken. Met een winst van €63,20 binnen twee uur waren wij meer dan tevreden. Ons resultaat is in figuur 4 te bekijken.

Figuur 4: Ik wil aandelen kopen Heineken – Eindresultaat.

Figuur 4: Ik wil aandelen kopen Heineken – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Zelf starten met beleggen

Het stappenplan dat in dit artikel is beschreven, is een beknopte weergave van de stappen die u doorloopt tijdens het beleggen. Er is een meer uitgebreide cursus verkrijgbaar voor u! In deze cursus beleggen worden alle belangrijke onderdelen behandeld. Wij raden u aan om een kijkje te nemen in de cursus. Klik hier om naar de cursus te gaan.

Na het doorlopen van de cursus kunt u gaan starten met online beleggen. Het is tevens wel raadzaam om even te oefenen met de demo versie van het beleggingsprogramma. In dit programma kunt u beleggen met demogeld, zodat u alvast wat ervaring heeft voordat u echt gaat beginnen. Oefening baart kunst!

Klik hier om te starten met de demo en ontvang €20.000,- demogeld!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Heineken

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/9/25/heineken_start_samenwerking_in_ivoorkust/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu