Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Ik wil beleggen met beleggingssoftware

Ik wil beleggen met beleggingssoftware

4 september 2016 19:17 | 1.499 keer gelezen

In het artikel ‘ik wil beleggen met beleggingssoftware’ wordt uitgelegd hoe beginnende beleggers op een makkelijke manier kunnen starten met online beleggen. Het enige wat beleggers nodig hebben is een computer, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Wilt u weten hoe online beleggen precies werkt? Of wilt u weten hoe u zelf kunt starten met beleggen? Lees dan verder!

Ik wil beleggen

Hoe werkt online beleggen?

Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel beleggen. Met traditioneel beleggen bedoelen we het beleggen bij een bank of beleggingskantoor. Bij online beleggen hebben beleggers niet te maken met openingstijden van een bank of beleggingskantoor. Met online beleggen kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen.

Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook vaak CFD beleggen genoemd, omdat beleggers met online beleggingssoftware automatisch beleggen met CFD’s. CFD is de afkorting voor Contract For Difference en bij deze beleggingsvorm wordt er gekeken naar de voorspelling van de koers. Kortom, de belegger kan winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Bij CFD beleggen wordt er een overeenkomst gesloten tussen de belegger en de broker. De broker is overigens de aanbieder van beleggingssoftware en wordt ook vaak een tussenhandelaar genoemd.

Winst realiseren met een goede voorspelling van de koers

Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft in dat geval winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. De belegger heeft in dit geval te maken met een verlies.

Bij online beleggen is het mogelijk om risico’s tijdens het beleggen te beperken, we komen hier later op terug in dit artikel.

Beleggen met weinig geld

Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met een klein bedrag. Bij de online beleggingssoftware profiteren beleggers van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een kleine inleg. De inleg van de belegger wordt door de hefboom vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De hoogte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven van de hefboom.

Hefboomeffect

Figuur 1: Ik wil beleggen – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:20, dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 20. De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze hogere inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Tevens is het hierdoor mogelijk om meer winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Beleggen voor dummies: Fictief beleggen

Met fictief beleggen kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Beleggers kunnen bij de beleggingssoftware kiezen om gebruik te maken van het echte account of van het demo account. Met het demo account kunnen beleggers fictief beleggen zonder financieel risico te lopen. Dit is de ultieme manier voor beleggers om het beleggen te oefenen en om te leren van eventuele fouten.

Bij het demo account ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Als beleggers na een tijdje het gevoel hebben dat ze genoeg hebben geoefend, kunnen beleggers ervoor kiezen om gemakkelijk in dezelfde software over te schakelen naar echt beleggen.

Leren beleggen voor beginners

Voor beginnende beleggers die nog niet veel weten over online beleggen, is het handig om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus worden de basisaspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. In deze cursus komen verschillende beleggingstermen aan bod, die handig kunnen zijn om te weten. Veel beleggingstermen komen overigens terug in de beleggingssoftware. Daarnaast wordt online beleggen uitgebreid uitgelegd in deze cursus. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Ik wil beleggen: Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Ik wil beleggen: Risico’s verkleinen

Bij online beleggen is het mogelijk voor beleggers om risico’s te beperken. Het is bij beleggen van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode, twee bekende beleggingsmethodes zijn: de fundamentele analyse en de technische analyse. Hieronder worden beide beleggingsmethodes nader toegelicht.

Fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse draait het om recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven of andere effecten. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen, deze kunnen gevonden worden in nieuwsberichten die dagelijks worden gepubliceerd. Aan de hand hiervan kunnen beleggers ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging of een koersdaling.

Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Tevens denken wij dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Ook denken wij dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Technische analyse

Bij de technische analyse draait het niet om recente ontwikkelingen, maar gaat het om het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt. Hierbij kunt u denken aan prijs en omzet. Aan de hand van deze informatie proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot de koers.

Beleggingsfuncties

In de beleggingssoftware zijn twee handige functies waar beleggers gebruik van kunnen maken, de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Op deze manier kunt u onnodige risico’s beperken.

Ik wil beleggen: Download de gratis beleggingssoftware!


Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu