Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Virtueel aandelen kopen met de beurssimulator

Virtueel aandelen kopen met de beurssimulator

2 december 2016 19:37 | 4.937 keer gelezen

Wilt u ook virtueel aandelen kopen met de beurssimulator? Door de komst van het internet is het voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Met de beurssimulator kunnen beleggers aandelen kopen met fictief geld. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. In dit artikel zullen we uitleggen hoe online beleggen werkt, wat de voordelen zijn en hoe u zelf kunt starten met de beurssimulator. Meer weten? Lees dan verder!

virtueel-aandelen-kopen

Offline beleggen of online beleggen?

Door de komst van het internet wordt steeds meer mogelijk. Zo is het ook voor beleggers mogelijk om te profiteren van de voordelen van online beleggen. Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van offline beleggen. Met offline beleggen bedoelen we de traditionele manier van beleggen, waarbij een belegger naar een bank of beleggingskantoor gaat.

Zoals in bovenstaande afbeelding is te zien, is het voor beleggers mogelijk om op de bank een beleggingspositie te openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop met internetverbinding. Overigens is het ook mogelijk om een beleggingspositie te openen met een tablet of smartphone, het beleggingsprogramma is namelijk ook beschikbaar als app. Naast het voordeel om op de bank te beleggen, is online beleggen toegankelijk voor iedereen. Bij online beleggen profiteren beleggers van de hefboomwerking, waardoor beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen. Hier komen we later op terug in dit artikel.

Hoe werkt online beleggen?

Bij online beleggen kunnen beleggers speculeren op het koersverloop, omdat een belegger bij online beleggen de aandelen van een beursgenoteerd bedrijf niet bezit. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, beleggers kunnen hier winst mee realiseren. Hierdoor is het bij online beleggen mogelijk om te speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling.

Bij een goede voorspelling van het koersverloop, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De broker is de aanbieder van het beleggingsprogramma, waar beleggers gebruik van kunnen maken. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen, bij een verkeerde voorspelling van de koers.

De hefboomwerking en het voordeel hiervan

Beleggers maken bij online beleggen automatisch gebruik van de hefboomwerking. De hefboomwerking zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen. De hefboomwerking vergroot de inleg van de belegger met een bepaalde hefboomfactor. De grootte van deze hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma namelijk beleggen in aandelen, grondstoffen, indices en valuta. Om een goed beeld te krijgen van de hefboomwerking wordt hieronder een voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Virtueel aandelen kopen – Voorbeeld van de hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld besluit een belegger om te beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf, met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde kan een belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Overigens is het van belang om te weten dat het door de hefboomwerking mogelijk is om te beleggen op korte termijn, in tegenstelling tot offline beleggen. 

Virtueel aandelen kopen tips

Veel beginnende beleggers weten niet hoe ze kunnen starten met online beleggen. Veel beleggingstermen schrikken beginnende beleggers af om te starten met online beleggen. Om deze reden zullen we enkele tips geven die handig kunnen zijn voor beginnende beleggers. Hieronder worden de tips voor beginners geïllustreerd. We zullen de tips nader toelichten in dit artikel.

tips-voor-beginners

Figuur 2. Virtueel aandelen kopen – Tips voor beginnende beleggers. Klik om te vergroten. 

Virtueel aandelen kopen: Tip 1

Zoals eerder werd aangegeven beginnen veel mensen niet met online beleggen, omdat veel beleggingstermen hun afschrikken. Er zijn veel verschillende beleggingstermen die in de beleggingswereld gebruikt worden. Om deze reden is het verstandig om gebruik te maken van de cursus beleggen. In deze cursus worden enkele beleggingstermen nader toegelicht. Overigens is deze cursus geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

In deze cursus wordt online beleggen uitgelegd aan de hand van beleggingsvoorbeelden. In deze beleggingsvoorbeelden is gebruik gemaakt van verschillende beleggingsmethodes, ook deze worden nader toegelicht in de cursus. Veel beleggers onderschatten het belang van beleggen aan de hand van een aanleiding. Door gebruik te maken van een beleggingsmethode kunnen beleggers risico’s tijdens het beleggen beperken. Kortom, dit is een uitstekend begin van een goede voorbereiding voor beginnende beleggers.

Virtueel aandelen kopen: Tip 2

Na genoeg te hebben geleerd over online beleggen door middel van de beleggingsvoorbeelden, is het voor beleggers mogelijk om te starten met demo beleggen, oftewel de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma, ‘oefening baart kunst’ wordt er ook vaak gezegd. Door veel te oefenen en te leren van eventueel gemaakte fouten kunnen beleggers ervaring op doen met online beleggen.

Virtueel aandelen kopen: Tip 3

Zoals bij tip 1 al werd aangegeven, is het van belang om te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen op basis van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Beleggers kunnen hiervoor gebruik maken van een beleggingsmethode. Met een beleggingsmethode kunnen beleggers een aanleiding vinden om te beleggen. Er zijn twee bekende beleggingsmethodes, namelijk de fundamentele analyse en de technische analyse. Deze twee beleggingsmethodes worden in de cursus beleggen nader toegelicht.

Virtueel aandelen kopen: Tip 4

Naast het beleggen met een aanleiding, kunnen beleggers risico’s ook beperken met de profit call en stop loss functies. Dit zijn twee functies in het beleggingsprogramma waar beleggers gebruik van kunnen maken om risico’s te beperken. Bij het openen van de beleggingspositie kunnen beleggers gebruik maken van deze functies. Met de profit call functie kunnen beleggers een gewenst rendement instellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verlies instellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid met sluiten bij winst en sluiten bij verlies.

Virtueel aandelen kopen? Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu