Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Aandelen voor dummies: snel en gemakkelijk

Aandelen voor dummies: snel en gemakkelijk

3 september 2014 14:01 | 1.756 keer gelezen

Aandelen voor dummies? In een aantal simpele stappen kunnen wij u, door middel van deze gratis cursus beleggen, voorzien van de nodige informatie en uitleg. U krijgt door middel van een gratis beleggingsspel de kans om te leren beleggen. Niet geschoten is altijd mis.

Aandelen voor dummies

Aandelen voor dummies: de samenhang tussen vraag en aanbod

Vraag en aanbod vormen gezamenlijk de belangrijkste aspecten van de beurs. Onder de vraag vallen degene die aandelen willen kopen. Degene die hierin voorzien zijn degene die hun aandelen willen verkopen en vallen dus onder aanbod. De koers wordt dus beïnvloedt door zowel vraag als aanbod. U vraagt zich wellicht af op welke manier dit in zijn werking gaat? Zowel vraag en aanbod hebben invloed op de koers, wij leggen uit op welke manier. We beginnen bij de vraag.

Vraag

De koers van een aandeel wordt beïnvloedt door de behoefte in een aandeel. Wanneer een aandeel populair is, willen veel beleggers in het bezit komen van het begeerde aandeel. De vraag neemt dus toe met als mogelijk gevolg een stijging van de koers. Een perfect voorbeeld is de Bitcoin-koers: de Bitcoin werd steeds populairder waardoor de vraag explosief toe nam. Hierdoor steeg de koers van Bitcoin fors.

Aanbod

Tegenover de vraag staat het aanbod. Een belangrijk gevolg van een stijgend aanbod, is  dat de waarde van een goed afneemt. Stel dat meerdere aandeelhouders hun aandelen van Heineken willen verkopen, kan dit als gevolg hebben dat de koers van de Heineken aandelen gaat dalen.

Een dalende koers heeft echter weer effect op de vraag naar het Heineken aandeel. Doordat de koers is gedaald zijn beleggers geïnteresseerd in de aandelen waardoor de vraag weer toeneemt. Het is immers aantrekkelijk om aandelen op een lage koerswaarde te kopen. Als reactie op de toenemende vraag zal de koers weer toenemen.  Schommelingen van koerswaarden, als gevolg van de veranderingen in vraag en aanbod, vinden voortdurend plaats.

Het gevolg hiervan zijn de kenmerkende koersgrafieken, in de onderstaande figuur ziet u de koers van KPN over de periode juni 2013 tot 21 januari 2014.

Aandelen voor dummies

Figuur 1,aandelen voor dummies. Klik op figuur om deze te vergroten.

Profijt halen uit vraag en aanbod

U heeft nu geleerd hoe koersschommelingen ontstaan. Wat u nu rest is om te leren hoe u uw voordeel kan doen met deze koersschommelingen. Deze bieden u wellicht de kans om winst te realiseren. Op het juiste moment beleggen, met een stijgende koers als gevolg, is hetgeen waar u naar wilt streven. Uw aandelen worden dan immers meer waard waardoor winst ontstaat. Om het kort en bondig voor u samen te vatten: goedkoop kopen en duur verkopen.

Hoe?

Nu u het mogelijk juiste moment van investeren weet ontstaat er de brandende vraag: wanneer weet ik wanneer dit moment zich gaat voordoen? Gezien het feit dat niemand over een glazen bol beschikt, kunnen we stellen dat niemand het kan weten. Echter, zijn er investeerders die koersgedragingen onderzoeken.  Blijkbaar zijn er toch bepaalde signalen waarop u verwachtingen kan baseren. Dit werkt als volgt:

Tactiek

Nieuws over bedrijven kunnen het vertrouwen van beleggers in het bedrijf en diens aandelen bepalen. De koers is een afspiegeling van de prijs die beleggers over hebben voor een aandeel van een bedrijf. Wanneer er nieuw nieuws over een aandeel/bedrijf verschijnt, is het dus mogelijk dat deze informatie invloed heeft op de koers van het aandeel. In dit geval zou het nieuws over bedrijven uw glazen bol kunnen zijn. Aan de hand van de positieve of negatieve achtergrond van de informatie kunnen koersen beïnvloed worden. Beleggers kunnen immers besluiten meer of minder te willen betalen voor een aandeel, ofwel kopen of verkopen.

Op basis van deze tactiek zijn wij voortdurend op zoek naar recentelijke en invloedrijke informatie. Dit kunnen berichten over bijvoorbeeld overnames, omzetten en dividenden zijn. Aan de hand van de informatie proberen we te voorspellen of het een positieve of negatieve invloed zou kunnen hebben. Op basis van deze verwachtingen kopen en verkopen wij vervolgens aandelen. Voorheen hebben wij d.m.v. deze tactiek succesvol kunnen handelen in aandelen.

Om uzelf te beschermen kunt u bepaalde limieten instellen.

Bekijk onze ervaringen; aandelen voor dummies

Om de kracht van deze tactiek te leren kennen, kunt u het beste leren door één van onze ervaringen te lezen. Hier staat stapsgewijs beschreven hoe wij winst hebben geboekt op koersen van o.a. Bitcoins en Apple. U vindt deze hier.

Oefenen met 20.000 euro

Tot slot willen wij u met aandelen voor dummies een unieke kans bieden om ervaring op te doen met het handelen in aandelen. Zoals eerder aangegeven kunt u fictief beleggen met een beleggingsspel. Het betreft hier een gratis simulator. U krijgt in deze simulator circa 20.000 euro fictief geld om mee te oefenen. Hoewel het geld fictief is, zijn de koersen in de simulator wel echt. Twijfelt u? of bent u bang om geld te verliezen? Geen probleem! Met de simulator kunt u rustig oefenen en ervaring op doen. Kort gezegd: ideaal beleggen voor dummiesVia deze link krijgt u meer informatie over de gratis simulator.

NB: met de handelssoftware waarin de simulator zit ingesloten, kunt u ook echt met echt geld beleggen! 

Aandelen voor dummies? Klik hier voor de gratis simulator.

Bron: www.finance.yahoo.com

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu