Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Beleggen in aandelen ING: 23% rendement

Beleggen in aandelen ING: 23% rendement

4 juni 2015 09:31 | 2.094 keer gelezen

Beleggen in aandelen ING heeft ons een rendement van 23% opgeleverd! Wil jij weten hoe wij dit rendement hebben gerealiseerd en ben jij zelf geïnteresseerd in online beleggen? Wij leggen je in dit artikel uit hoe jij zelf kunt gaan starten met online beleggen, lees nu verder!

Beleggen in aandelen ING

Fundamentele analyse

Er zijn verschillende methodes om je risico tijdens het beleggen te beperken. Wij maken met online beleggen gebruik van de fundamentele analyse. Met deze analyse zijn recente ontwikkelingen van groot belang. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven. Deze nieuwsberichten kunnen worden onderverdeeld in negatieve en positieve nieuwsberichten. Bij de fundamentele analyse is het van belang om de berichten over de beursgenoteerde bedrijven goed in de gaten te houden, dit geeft je een goede indicatie met betrekking tot het speculeren op een koers. Kortom, deze nieuwsberichten zijn een aanleiding om te gaan speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij negatieve nieuwsberichten over bedrijven speculeren wij altijd op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht is ‘Bedrijf X heeft 4% minder winst behaald dan een kwartaal eerder’. Deze nieuwsberichten zijn een aanleiding voor beleggers om niet meer in dat bedrijf te investeren. Kortom, de aandelen van dat bedrijf zullen in populariteit gaan dalen. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan dalen. Bij positieve nieuwsberichten over bedrijven speculeren wij altijd op een koersdaling, dit wordt ook wel long gaan genoemd. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht is ‘Bedrijf Y heeft 10% meer winst behaald van een jaar eerder’. Deze nieuwsberichten zijn een aanleiding voor beleggers om in dat bedrijf te blijven investeren. Kortom, de aandelen van dat bedrijf zullen in populariteit gaan stijgen. Wij geloven dat hierdoor tevens de koers zal gaan stijgen.

Beleggen in aandelen ING: aanleiding

Op 27 mei kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over de ING tegen. Hierin wordt aangegeven dat ING de afgelopen woensdag met succes 45 miljoen aandelen NN Group heeft verkocht. Dit werd bekend gemaakt door beide financials tijdens de voorbeurs. Dit is een erg positief bericht over ING. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging ING.

Beleggen in aandelen ING

Figuur 1: Beleggen in aandelen ING – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in aandelen ING: koersverloop

Wij openden onze positie met 149 euro. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. In ons geval was deze factor 1:20. Hierdoor werd onze inleg 2980 euro waard, wij konden hiermee een aandelen positie innemen van 200 aandelen ING. In koersverloop hieronder is te zien dat bij het openen van de positie de koers direct is gaan stijgen. Daarna vond er een fluctuerende koers plaats.

Beleggen in aandelen ING

Figuur 2: Beleggen in aandelen ING – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in aandelen ING: resultaat

Wij openden onze positie om 09:00 uur en om 15.55 uur hadden wij het gevoel dat wij de positie beter konden gaan sluiten. Er had net een fluctuatie plaats gevonden, die hierop volgde met een koersstijging. Wij hadden het gevoel dat de koers weer zou gaan dalen. Wij hadden op dat moment een rendement van 23% behaald en aangezien wij altijd een rendement van 20% in ons hoofd hebben, waren wij erg tevreden met het resultaat. Wij hebben dus een winst van 34 euro gerealiseerd. In figuur 3 kun je het beleggingsresultaat terugvinden met daarin de tijd en de beleggingstijd.

Beleggen in aandelen ING

Figuur 3: Beleggen in aandelen ING – resultaat.

Virtueel beleggen

Wil jij ook beleggen met 100 euro of minder? Online beleggen maakt het mogelijk om te beleggen met een klein bedrag. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom en hierdoor hoef je niet te beleggen met 1000 euro. De hefboom zorgt er namelijk voor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd waardoor je inleg een hogere waarde krijgt. Als je geïnteresseerd bent om zelf te gaan beleggen kun je hier de gratis software downloaden. Als je het gevoel hebt dat je het beleggen niet optimaal begrijpt, kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van beleggen met demo geld. Hier kun je je aanmelden met een demo account, waarbij je gebruik kunt maken van fictief geld om te oefenen op werkelijke koersen. Indien je na het oefenen het gevoel hebt dat je het programma en beleggen beheerst, kun je ervoor kiezen om gemakkelijk over te stappen naar het beleggen met echt geld. Dit is overigens in het zelfde programma.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!


Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/5/27/beursblik_risico_belang_in_nn_group_voor_ing_v/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu