Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Handelen in CFD’s: een handleiding voor beginners

Handelen in CFD’s: een handleiding voor beginners

24 september 2015 11:30 | 1.664 keer gelezen

Wilt u op een slimme manier beleggen en beginnen met Handelen in CFD’s? Lees dan dit artikel door. Wij geven u informatie over CFD’s en alles wat daarbij komt kijken. Ook zullen wij u een aantal tips geven over hoe u het beste kunt beleggen met een klein bedrag. Maak nu kennis met CFD beleggen, ontdek de voordelen en probeer het gratis uit.

Handelen in CFD's

Handelen in CFD’s: wat is dat?

Een andere benaming voor online beleggen, is CFD beleggen. Deze afkorting staat voor Contract For Difference. Met dit ‘contract’ kunt u geld beleggen op een koersverandering. Eén van de voordelen van CFD beleggen is dat u geen eigenaar wordt van bepaalde aandeelrechten. Hierdoor loopt u dus geen risico over de waarde van de aandelen en kunt u slim beleggen. U haalt uw winst uit de verandering van de koerswaarde van bedrijven.

Handelen in CFD’s versus traditioneel beleggen

Wanneer u gaat handelen in CFD’s, zult u veel voordelen hebben ten opzichte van het traditionele beleggen. Eén van de voordelen is de hefboomfactor die wordt gebruikt bij het handelen in CFD’s. Deze hefboom maakt het voor u mogelijk om te beleggen zonder dat u veel geld hoeft in te zetten. We zullen u een voorbeeld geven. Stel u kiest voor een inleg van €100,- en de hefboomfactor van uw positie is 1:20. De waarde van uw positie is nu met 20 vermenigvuldigd, dus kunt u een positie openen voor €2000,- in plaats van €100,-. Dit voordeel heeft u niet wanneer u traditioneel gaat beleggen, omdat daar geen gebruik wordt gemaakt van de hefboomfactor. Wanneer de koers 2% stijgt en u hebt gekozen voor traditioneel beleggen, maakt u €2,- winst. Heeft u gekozen voor CFD beleggen, dan is uw winst vele malen groter. Uw inzet wordt vermenigvuldigt met 20, waardoor het een waarde heeft van €2000,-. Vervolgens wordt de 2% stijging berekent over dat bedrag en is uw winst dus €40,-. In het onderstaande figuur is dit voorbeeld geïllustreerd. De hefboomfactor is bij elk aandeel verschillend.

Figuur 1: Handelen in CFD’s – Traditioneel beleggen versus handelen in CFD’s.

Figuur 1: Handelen in CFD’s – Traditioneel beleggen versus handelen in CFD’s. Klik om te vergroten.

Een tweede voordeel van CFD beleggen is uiteraard dat u, in tegenstelling tot traditioneel beleggen, zowel met een koersstijging als een koersdaling winst kunt maken. Wanneer u verwacht dat de koers van een bepaald aandeel gaat dalen, kunt u hier geld op inzetten. Klopt uw verwachting en daalt de koers, dan kunt u de winst binnenhalen. Wanneer u een koersstijging verwacht, kunt u hier geld op inzetten.

Handelen in CFD’s: daytrader worden

Daytraden, ook wel daghandelen genoemd, betekent dat u een positie opent en sluit op dezelfde dag. Doordat koersen vaak erg fluctueren, is het met CFD beleggen mogelijk om elke dag te speculeren op koerswijzigingen. Zodra u een positie opent, kunt u deze volgen in de koersgrafiek. Wanneer u tevreden bent over de opbrengst hiervan, kunt u de positie direct sluiten. U kunt dus meerdere keren per dag winst maken met de aandelenkoersen, mits u een goede voorspelling doet natuurlijk.

Waar kan ik handelen in CFD’s?

Handelen in CFD’s is mogelijk bij brokers. Broker betekent eigenlijk hetzelfde als beurshandelaar. Zij fungeren als een soort tussenpersoon tussen koper en aanbieder. Zij brengen koper en verkoper bij elkaar, waar zij een bepaalde commissie over krijgen. Wij hebben een aantal brokers vergeleken. Klik hier om deze brokers te bekijken.

Beleggen voor dummies

Zoals u heeft kunnen lezen, zitten er veel voordelen aan CFD beleggen. Bent u geïnteresseerd in het speculeren op koersveranderingen, maar wilt u eerst wat ervaring opdoen? Dan kunt u een demo beleggen downloaden. In deze demo krijgt u een bedrag van €20.000,- om mee te oefenen. U loopt dus geen risico over uw eigen geld en het is geheel vrijblijvend. Wilt u het eens proberen? Klik dan hier voor de demo.

Ook is er een cursus beschikbaar voor u. In deze cursus leert u in een aantal korte stappen alles over online beleggen en geven wij een een aantal tips.

Neem een kijkje in de gratis cursus en ontdek de trucjes!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu