Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > LinkedIn fictief beleggen: 706 euro winst

LinkedIn fictief beleggen: 706 euro winst

13 februari 2015 16:12 | 1.404 keer gelezen

Met LinkedIn fictief beleggen hebben wij een winst van 706 euro gerealiseerd! Ben je nieuwsgierig hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Lees dan nu verder om meer te leren over online beleggen!

LinkedIn fictief beleggen 1

Fictief beleggen

Met fictief beleggen kunnen beginnende beleggers oefenen met een beurssimulator, om op deze manier ervaring op te doen in de beleggingswereld. Met de beurssimulator kan er fictief worden belegt. De beurssimulator hanteert wel de werkelijke koersen, zodat je hier direct mee kunt oefenen. Wij zullen onze ervaring met LinkedIn fictief beleggen bespreken.

LinkedIn fictief beleggen koersstijging

LinkedIn is een online sociaal netwerk dat al actief is sinds 3 mei 2003. LinkedIn was in 2007 het snelst groeiende sociale netwerk in de Verenigde Staten met een groei van 189%. Op 6 februari zagen wij onderstaand bericht over LinkedIn en hebben hierdoor besloten om te gaan speculeren op een koersstijging, aangezien het een positief nieuwsbericht was. LinkedIn heeft meer gebruikers dan een kwartaal eerder, daarnaast verwacht LinkedIn meer winst per aandeel in 2015. Door dit nieuwsbericht verwachten we een koersstijging, omdat aandelen van LinkedIn populairder zullen worden onder de beleggers.

LinkedIn fictief beleggen 2

Figuur 1, nieuwsbericht LinkedIn. Klik om deze te vergroten.

Het hefboomeffect

Met LinkedIn fictief beleggen hebben wij gebruik gemaakt van een beurssimulator met fictief geld. Onze inleg was 2.339 euro, maar we moeten niet vergeten dat we bij online beleggen gebruik maken van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vermenigvuldigt je inleg met een bepaalde factor. Deze factor kan bij ieder beleggingsproduct weer verschillen. In ons geval was de hefboom 1:20. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20, met een uitkomst van 46.781 euro.

LinkedIn fictief beleggen koersverloop

In figuur 2 wordt het koersverloop van LinkedIn weergegeven. We hebben onze positie geopend op 6 februari met een inleg van 2.339 euro en op 10 februari hebben wij onze positie gesloten met een mooie winst van 706 euro.

LinkedIn fictief beleggen 3

Figuur 2, koersverloop LinkedIn. Klik om deze te vergroten

LinkedIn fictief beleggen eindresultaat

Met een inleg van 2.339 euro en een winst van 706 euro hebben wij een rendement gerealiseerd van 30,2%. Wij wilden minimaal een rendement van 20% behalen. Dit is de reden waarom wij de positie hebben gesloten bij 30,2% rendement, aangezien het onze verwachtingen heeft overtroffen.

LinkedIn fictief beleggen 4

Figuur 3, eindresultaat LinkedIn fictief beleggen. Klik om deze te vergroten.

Voordelen van fictief online beleggen

  • Je kunt er overal gebruik van maken, waar je internet tot je beschikking hebt;
  • Geheel gratis gebruik maken van een fictief account;
  • Snel ervaring opbouwen door middel van een fictief account;
  • De beurssimulator maakt gebruik van werkelijke koersen;
  • Oefenen met 20.000 euro fictief geld, waardoor je voldoende geld hebt om te oefenen.
  • Oefenen met beleggen zonder financieel risico te lopen.

Zelf online beleggen

Je kunt nu gratis gebruik maken van de beurssimulator om op deze manier bekend te worden in de beleggingswereld! Ervaring opbouwen en zelf aan de slag gaan. Wanneer je genoeg hebt geoefend, kun je gaan beginnen met echt beleggen met echt geld. Hiervoor kun je gebruik maken van hetzelfde programma waarmee je ook hebt geoefend. Je bent dan al bekend met het programma en kunt hierdoor gemakkelijk starten met beleggen.

Je hebt ook de mogelijkheid om te beleggen met weinig geld, beleggen voor studenten is hier een voorbeeld van. Studenten kunnen ook beginnen met beleggen. Door het hefboomeffect is er geen verplichting met betrekking tot een minimale inleg. Kortom, je kunt beleggen met weinig geld, omdat het hefboomeffect je inleg vergroot! Het is absoluut niet nodig om te starten met beleggen met 1000 euro of meer. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen.

Klik hier om de software te downloaden!

 
Bronnen:
http://www.nu.nl/beurs/3987244/linkedin-heeft-drie-miljoen-vacatures-online-staan.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/LinkedIn

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu