Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Slim handelen Tesco: 44% rendement

Slim handelen Tesco: 44% rendement

27 mei 2015 16:29 | 1.748 keer gelezen

Slim handelen Tesco heeft bij ons gezorgd voor een rendement van 44%! Wij hebben dit bereikt met daytraden, oftewel daghandelen. Wil jij ook net als ons starten met daghandelen? Lees dan nu verder en leer wat daghandelen precies inhoudt en hoe je zelf van start kunt gaan!

Slim handelen Tesco

Daghandelen

Daghandelen betekent letterlijk, handelen binnen één beursdag, wij noemen dat slim beleggen. Met daghandelen wordt het risico beperkt, aangezien je beleggingstijd korter is. Je kunt nu zelf daytrader worden. Wij zullen uitleggen hoe je te werk kunt gaan. Daarnaast zullen wij aan de hand van onze ervaring het daytraden nader illustreren, zodat je een beter beeld krijgt van het daytraden.

Slim handelen Tesco: aanleiding

Wij maken altijd gebruik van een aanleiding om te gaan beleggen. Je kunt hierbij denken aan recente ontwikkelingen, deze kunnen een aanleiding vormen om te gaan beleggen. Wij maken altijd gebruik van het financiële nieuws als aanleiding om te gaan beleggen. Nieuwsberichten kunnen onderverdeeld worden in positieve- en negatieve nieuwsberichten. Een positief nieuwsbericht over een bedrijf kan ervoor zorgen dat aandelen van dat bedrijf populairder worden onder beleggers, hierdoor zal de koers gaan stijgen. Daarentegen kunnen negatieve nieuwsberichten over een bedrijf ervoor zorgen dat aandelen van dat bedrijf minder populair worden onder beleggers, waardoor de koers zal gaan dalen.

Op 22 april kwamen wij onderstaande bericht tegen over Tesco. In het artikel wordt aangegeven dat Tesco te maken heeft gehad met het grootste jaarverlies dat zij ooit hebben behaald. Tesco heeft 4,7 miljard pond verlies geleden met de vestigingen.  Dit is een negatief nieuwsbericht over Tesco. Aandelen Tesco zullen nu in populariteit gaan dalen. Wij verwachtten dat hierdoor ook de koers zou gaan dalen. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling.

Slim handelen Tesco

Figuur 1: Slim handelen Tesco – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Slim handelen Tesco: koersverloop

Aan de hand van het negatieve nieuwsbericht over Tesco besloten wij om te speculeren op een koersdaling. Wij openden de positie om 09:02 uur met een inleg van 119 euro. Onze inleg werd na de hefboom 3.304 euro waard, hierdoor konden wij een aandelen positie innemen van 1000 aandelen Tesco. De hefboom vermenigvuldigt je inleg met een bepaalde factor, waardoor je inleg een nieuwe waarde krijgt. Hiermee kun je een hogere aandelenpositie innemen. Hieronder is het koersverloop van onze belegging terug te vinden.

Slim handelen Tesco

Figuur 2: Slim handelen Tesco – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Slim handelen Tesco: eindresultaat

Wij besloten om onze positie binnen 2 uur te sluiten, om een onverwachte koersstijging te voorkomen. In het koersverloop is ook te zien dat de koers na het sluiten van de positie weer is gaan stijgen. Wij hebben met een inleg van 119 euro en een winst van 52 euro een rendement van 44% behaald! Dit is een uitstekend rendement in minder dan 2 uur beleggingstijd. In onderstaande figuur worden onze winst en beleggingstijd weergegeven.

Slim handelen Tesco

Figuur 3: Slim handelen Tesco – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil jij na het lezen van dit artikel ook gaan starten met daghandelen? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma om zelf te starten met beleggen. Wil je liever eerst het daytraden leren? Dan kun je nu ook gebruik maken van de beurssimulator. De beurssimulator is een middel om het beleggen te oefenen zonder financieel risico, maar wel op werkelijke koersen. Je ontvangt hierbij een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je kunt leren beleggen. Zodra je het gevoel hebt dat je vertrouwd bent met het programma en het beleggen zelf, kun je ervoor kiezen om over te schakelen naar het beleggen met echt geld. Dit is overigens in hetzelfde programma en het is gemakkelijk om van de beurssimulator over te stappen naar het beleggen met echt geld.

Download nu het beleggingsprogramma hier!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/4/22/tesco_heeft_zwaar_jaar_achter_de_rug/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu