Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Speculeren in aandelen TomTom

Speculeren in aandelen TomTom

13 februari 2016 21:21 | 1.526 keer gelezen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt speculeren in aandelen TomTom. Speculeren is een ander woord voor het voorspellen van de koers. Tevens wordt uitgelegd welke methode u kunt gebruiken om te speculeren op een koers en hoe u kunt beginnen met daytraden.

 Speculeren in aandelen TomTom

Speculeren in aandelen TomTom

In dit artikel wordt het speculeren in aandelen TomTom uitgelegd aan de hand van een beleggingservaring. Bij deze beleggingservaring is gebruik gemaakt van een methode om te beleggen. Het is van belang om gebruik te maken van een methode voor dat u besluit om te beleggen. Met een methode is het mogelijk om een aanleiding te vinden. Een aanleiding vergroot de kans op het realiseren van winst. Een bekende en veel gebruikte beleggingsmethode is de fundamentele analyse. Bij deze analyse doet u onderzoek naar de recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. De recente ontwikkelingen zijn terug te vinden in het beursnieuws, dit kunt u zowel op het internet als in de krant vinden. Bij een positief nieuwsbericht speculeren wij vaak op een koersstijging. Wij geloven  wij dat de aandelen dan populairder worden onder de beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht speculeren wij vaak op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen dan in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers.

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling van daghandelen. Daghandelen houdt in dat u een beleggingspositie opent en sluit op dezelfde beursdag. Tevens is het van belang dat u bij het daghandelen de positie sluit met een winst. Daghandelen is een leuke manier van beleggen waarbij het mogelijk is om winst te realiseren op korte termijn. Hieronder wordt een praktijkvoorbeeld nader toegelicht, bij deze belegging was het daghandelen ook aan de orde.

Speculeren in aandelen TomTom: Aanleiding

Op 9 februari kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over het navigatiebedrijf TomTom. In het bericht wordt aangegeven dat TomTom de omzet na vijf jaar weer ziet groeien. Dit is uitstekend nieuws voor TomTom. Dat was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging TomTom.

Speculeren in aandelen TomTom

Figuur 1: Speculeren in aandelen TomTom – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Speculeren in aandelen TomTom: Koersverloop

Wij openden onze positie met een inleg van 77,50 euro. Door het hefboomeffect konden wij een aandelenpositie innemen van 100 aandelen TomTom. Onze inleg werd vermenigvuldigd met een hefboomfactor van 1:10, hierdoor kreeg onze inleg een waarde van 775 euro. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen met 100 euro of minder. Tevens is het beleggen voor studenten ook mogelijk door het hefboomeffect.

In onderstaand figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers bijna gelijk begon te stijgen na het openen van de positie. Een half uur later werd de positie automatisch gesloten door de profit call. Wij hadden bij het openen van de positie de profit call ingesteld, zodat wij de positie niet in de gaten hoefden te houden. Wij hadden ingesteld hoeveel procent rendement wij wilden realiseren. De profit call heeft de positie gelijk gesloten op het moment dat de koers tot het gewenste rendement kwam.

Speculeren in aandelen TomTom

Figuur 2: Speculeren in aandelen Tomtom – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Speculeren in aandelen TomTom: Resultaat

Met een inleg van 77,50 euro en een winst van 20 euro, hebben wij een rendement van 25 procent gerealiseerd. Hieronder wordt ons beleggingsresultaat weergegeven.

Speculeren in aandelen TomTom

Figuur 3: Speculeren in aandelen TomTom – Resultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Om het beleggen te oefenen kunt u gebruik maken van het demo beleggen. Hierbij kunt u met een demo account beleggen oefenen op werkelijke koersen. Demo beleggen is een handige manier om het beleggen te leren in de praktijk. U ontvangt bij het demo beleggen een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u risicoloos kunt beleggen. Als u klaar bent voor het beleggen met echt geld, kunt u gemakkelijk in hetzelfde programma overschakelen.

Download hier de gratis beleggingssoftware

 

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/economie/4211622/tomtom-ziet-omzet-eerst-in-vijf-jaar-weer-groeien.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu