Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Thuis aandelen kopen Snap

Thuis aandelen kopen Snap

1 april 2017 19:15 | 3.028 keer gelezen

In het artikel ‘thuis aandelen kopen Snap’ zullen we uitleggen hoe u zelf aandelen kunt kopen van Snap. Snap is het moederbedrijf van Snapchat. Iedereen kent het bekende en populaire social netwerk Snapchat wel. Steeds meer mensen maken gebruik van dit sociale netwerk. Sinds kort is het moederbedrijf van Snapchat verschenen op de beurs. Wij besloten om hier op te beleggen met een online beleggingsprogramma. Wilt u ook beginnen met handelen in aandelen van Snap of andere beursgenoteerde bedrijven? Lees dan verder!

Thuis aandelen kopen Snap

Moederbedrijf Snapchat op de beurs

Sinds kort is het moederbedrijf van Snapchat op de beurs verschenen. Wij besloten om hier op te beleggen met een online beleggingsprogramma. Steeds meer populaire bedrijven besluiten om naar de beurs te gaan. Zo is ook Facebook te vinden op de beurs. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheid om te handelen in het moederbedrijf van Snapchat.

Online beleggen en de mogelijkheden

Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te handelen in aandelen of andere effecten zoals grondstoffen, valuta en indices. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop en internetverbinding. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te beleggen met uw tablet of smartphone, daarbij kunt u gebruik maken van de app van het beleggingsprogramma. Kortom, online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee.

Daarnaast is online beleggen voor iedereen toegankelijk, omdat beleggers de mogelijkheid hebben om te beleggen met kleine bedragen. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van het hefboomeffect, we zullen uitleggen hoe dit precies werkt.

Beleggen met het hefboomeffect

Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen. Het hefboomeffect vergroot de werkelijke inleg van beleggers met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het effect. Bij de handel in grondstoffen is de hefboomfactor vaak groter dan bij de handel in aandelen. Dit kunt u allemaal terugvinden in het online beleggingsprogramma. Om een goed beeld te krijgen van de hefboom zullen we hieronder een voorbeeld illustreren.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Thuis aandelen kopen Snap – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand figuur wil een belegger beleggen in aandelen Snap met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10. De uitkomst hiervan is 1.000 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van het koersverloop. 

Thuis aandelen kopen Snap: Aanleiding

We hadden eerder al gehoord dat het moederbedrijf van Snapchat zou verschijnen. Wij hielden het nieuws daarom goed in de gaten. Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding om te beleggen. Dit wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf, in dit geval Snap. Aan de hand van deze nieuwsberichten kunnen beleggers besluiten om te beleggen op een koersstijging of koersdaling.

Op 2 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Snap. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat het sociale netwerk donderdag 2 maart 2017 officieel naar de beurs is gegaan. Overigens wordt er in dit bericht aangegeven dat Snap aangeeft nog geen winst te maken, maar de omzet in de afgelopen kwartalen heeft zien groeien. Daarbij wil Snap met de beursgang geld ophalen om verder te groeien. Dat is uitstekend nieuws over het moederbedrijf van Snapchat. Om deze reden besloten wij om te speculeren op een koersstijging Snap.

Snap-nieuwsbericht

Figuur 2. Thuis aandelen kopen Snap – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Thuis aandelen kopen Snap: Beleggingspositie openen

Aan de hand van eerder aangegeven nieuwsbericht besloten wij om te beleggen op een koersstijging Snap. Wij besloten om te beleggen met een inleg van 120,57 euro. Zoals eerder werd aangegeven wordt er bij het online beleggingsprogramma gebruik gemaakt van het hefboomeffect. De hefboomfactor bij Snap was 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10. De uitkomst hiervan is 1.205,57 euro, met deze nieuwe waarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Snap.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers direct na het openen van de beleggingspositie is gaan stijgen, met daaropvolgend een lichte daling.

Snap koersverloop

Figuur 3. Thuis aandelen kopen Snap – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Thuis aandelen kopen Snap: Beleggingspositie sluiten

We hebben in de vorige alinea niet aangegeven dat wij bij het openen van de beleggingspositie gebruik hebben gemaakt van twee functies in het beleggingsprogramma. Deze functies hebben geen invloed op de inleg. Met deze functies kunnen beleggers risico’s beperken tijdens het beleggen. De functies worden de profit call en stop loss functies genoemd. Met deze functies kunnen beleggers een gewenste winst en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt wordt de beleggingspositie automatisch gesloten.

Bij de belegging van Snap werd de beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers de gewenste winst had bereikt van 47,49 euro. Met deze belegging hebben wj daarom een rendement weten te realiseren van 39%! Dat is een uitstekend rendement!

Daarbij is het wel van belang om aan te geven dat wij deze winst niet binnen één beursdag hebben gerealiseerd. Beleggers die winst realiseren worden ook wel daghandelaars genoemd. In dit geval hebben wij geen winst gerealiseerd binnen één beursdag. Dat betekent dat wij een kleine premie hebben moeten betalen voor het open houden van de positie buiten de beursuren. Hieronder wordt het resultaat weergegeven en wordt dit ook aangeduid.

Snap-resultaat

Figuur 4. Thuis aandelen kopen Snap – Eindresultaat. Klik om te vergroten. 

Zelf thuis beleggen in aandelen?

Als u zelf wilt beginnen met handelen in aandelen kunt u ervoor kiezen om eerst meer te leren over online beleggen door gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de mogelijkheid om risico’s te beperken en andere belangrijke aspecten die van belang zijn om te weten als beginnende belegger.

Daarnaast hebben beginnende beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen door gebruik te maken van de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers handelen in aandelen en andere effecten met fictief geld. Op deze manier kunnen beleggers leren van eventueel gemaakte fouten.

Download het gratis online beleggingsprogramma


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/internet/4509492/moederbedrijf-snapchat-opent-ruim-40-procent-hoger-bij-beursgang.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu