Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Aandelen King kopen: 1 dag, 300 euro winst

Aandelen King kopen: 1 dag, 300 euro winst

4 april 2014 15:13 | 3.090 keer gelezen

Aandelen King kopen? Sinds vorige week is online games ontwikkelaar King, bekend van de game Candy Crush, de beurs opgegaan. Bent u net als wij, ook zo benieuwd naar de koers van dit bedrijf? In dit artikel leest u, hoe wij met 457 euro een winst van 300 euro behaalden op aandelen King in minder dan één dag tijd!

Aandelen King kopen

Aandelen King kopen met een gratis beurssimulator

Momenteel kan handelen op aandelen King kopen perfect via het internet. Hiervoor is alleen een gratis beurssimulator nodig. Deze simulator kunt u gebruiken om leerervaring op te doen. Hiermee kunt u handelen tegen echte  koersen. In dit artikel behandelen wij deze simulator. Gaat u liever direct aan de slag? Download hier de gratis beurssimulator.

Aandelen King kopen in enkele stappen

Wij zullen in een enkele stappen onze “King aandelen kopen” belegging uitleggen. Wij starten bij het inleggen en eindigen met hoe u zelf gratis kunt oefenen. Hier tussen bespreken wij de overige stappen die bij een winst horen. Zie hiervoor figuur 1.

Aandelen King kopen 1
Figuur 1, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Aanleiding aandelen King kopen

Het idee achter handelen met aandelen is simpel. Voordelig kopen en prijzig verkopen. Dit zijn de grondbeginselen van een lonende belegging. Ook bij gebruik van de gratis beurssimulator. Onze aanleiding begon derhalve bij het zoeken naar aandelen die spoedig waarschijnlijk zouden gaan stijgen.

Al snel kwamen wij op het aandeel King. Een aandeel dat sinds kort uitgebracht is. King is ontwikkelaar van online games. Het bedrijf is bekend geworden door het spelletje Candy Crush. Oftewel, weer een internetbedrijf dat na Facebook en Twitter de beurs betreed.

Aandeel King kopen 2
Figuur 2, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Het aandeel King

Op 26 maart jl. werd het aandeel toegelaten op de beurs. Direct na de beursgang kelderde het aandeel flink in waarde. Hierbij moet worden aangemerkt: bij een beursgang worden nieuwe aandelen voor goed doorknede waarde ‘op de beurs gezet’. Over de openingsprijs is goed nagedacht. Wanneer aandelen bij beursgang kelderen, zijn beleggers schijnbaar minder optimistisch dan gedacht. Zie hiervoor figuur 3.

Aandelen King kopen 3
Figuur 3, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Onze verwachting aandelen King kopen

Nul positief nieuws op 27 maart. Desondanks zagen wij juist daarom op 1 april kansen. Onze verwachting: de koers zal vast herstellen. Voorts hadden wij het aandeel Facebook in ons achterhoofd. Dat kelderde ook bij beursgang, maar is intussen weer flink opgeklommen. Zie hiervoor figuur 4.

Aandelen King kopen 4
Figuur 4, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Speculeren: positie aandelen King kopen

Wij startten met deze verwachting onze gratis beurssimulator. Vervolgens zochten wij naar King aandelen. Eén druk op de knop en onze positie was gekocht. Een positie? Ja, een positie. U handelt met aandelen middels speculatie. Hierbij kunt u meer aandelen handelen dan normaal (factor 20 vaak).
Terugkomend op onze belegging: met 457 euro openden wij op 1 april een aandelenpositie ter waarde van 9.130 euro.

Koersstijging King aandelen

Onze verwachting bleek te kloppen. De volgende dag herstelde de koers van King (Candy Crush). Onze positie was uiteindelijk 4,5% in waarde gestegen. De koers steeg van 19,04 euro naar 19,90 euro per aandeel. Hierdoor werd onze positie 297,77 euro meer waard.

Aandelen King kopen 5
Figuur 5, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Positie sluiten en winst pakken

Wij vonden dit een mooie winst. Zegt u nu zelf, 298 euro ten opzichte van 457 euro in één dag tijd, mooi nietwaar? In een enkele klik stopten wij de belegging. De beurssimulator verkocht onze aandelenpositie en stortte vervolgens de inleg plus de winst op onze beleggingsrekening. Zie onze winst in figuur 6.

Aandelen King kopen 6
Figuur 6, aandelen King kopen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Oefenen met de gratis beurssimulator

U heeft in dit artikel kunnen zien dat de gratis beurssimulator dient als een goede leerervaring. Wilt u zelf leerervaring opdoen? Download deze simulator gratis en probeer het zelf! Hiervoor doet u het volgende:

  1. Download via onderstaande link de gratis beurssimulator
  2. Start de simulator op
  3. Kies voor de demo-modus (zie figuur 7)
  4. U ontvangt circa. 20.000 euro virtueel geld, waarmee u kunt beleggen tegen echte koersen wereldwijd.

Gratis-online-training1
Figuur 7, aandelen King kopen. klik op de figuur om deze te vergroten.

Zelf aandelen King kopen? Download hier de gratis beurssimulator

Bron: http://www.belegger.nl/nieuws/2648431/slechte-start-candy-crush-king.html

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu