Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > AEX beleggen: 522 euro winst in 4 uur

AEX beleggen: 522 euro winst in 4 uur

28 februari 2014 08:02 | 3.057 keer gelezen

Wist u dat AEX beleggen succesvol kan zijn? Zie hier hoe we 522 euro winst maakten met een inleg van 500 euro. In slechts 4 uur tijd!

AEX beleggen

Waarom de keuze voor AEX beleggen?

U hebt waarschijnlijk weleens gehoord van de Amsterdam Exchange Index, of de AEX. Dit is een index waarin de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven uit Nederland in zijn vertegenwoordigd. Toch dacht u er misschien niet aan om hierop te beleggen. Wij zullen u laten zien waarom wij er voor kozen om een positie van deze index te openen en hoe onze belegging verliep.

De aanleiding en verwachting

Wanneer we gaan beleggen, proberen we altijd een aanleiding te hebben. Dat is een mogelijk invloedrijk nieuwsbericht over een onderneming. Kortgeleden stuitten we op dit artikel.

AEX beleggen

Figuur 1, artikel AEX beleggen. Klik op de figuur voor een vergroting.

Zoals u kunt lezen in het artikel, gaat het beter met de Nederlandse economie: we groeien weer! Dat is uiteraard fantastisch nieuws voor iedereen die in Nederland woont. Maar het kan ook invloed hebben op de koersen. Een sterkere economie is namelijk goed nieuws voor Nederlandse bedrijven. Zij zouden hierdoor een koersstijging kunnen ervaren. En die zou dan mogelijkerwijs ook te zien kunnen zijn bij de AEX.

Wij vonden dit goede nieuws overtuigend genoeg om een belegging te openen in de AEX. Maar hoe doe je dat?

AEX beleggen in 4 uur

Bij iedere belegging die we doen, gebruiken we gratis software. Dit is een handig en gebruiksvriendelijk programma, waarmee u in allerlei beleggingsproducten kunt handelen. Bovendien maakt u met de software automatisch gebruik van zogenaamde CFD’s.

CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsconstructie die u in staat stelt voor hetzelfde geld een grotere positie in te nemen. Zo legden wij bij deze belegging 500,99 euro in. Maar dankzij de CFD’s werd dit bedrag vergroot. Bij beleggen op indices zoals de AEX geldt er een redelijk grote hefboom, namelijk 294. Een snelle rekensom en u weet: 294×500,99= 147.293,30 euro. Dat is dus een zeer waardevolle positie, waar wij zelf maar een fractie van hoefden te financieren.

Het was heel eenvoudig om de belegging te openen. De software verrekent het effect van de CFD’s automatisch. U hoeft alleen de gewenste inleg maar in te voeren en uw aankoop te bevestigen met een druk op de knop. Gemakkelijker kan bijna niet!

Het verloop van de belegging

Onze belegging is samen te vatten in drie simpele stadia:

  1. De opening van onze belegging in AEX om 9:01
  2. Een koersstijging van 0,35% in slechts drieënhalf uur.
  3. Het sluiten van de positie om 12:40 met een winst van 521,70 euro.

Uiteindelijk duurde onze belegging dus minder dan vier uur. In deze tijd hadden we ook ander werk. AEX beleggen werd ons gelukkig gemakkelijker gemaakt, omdat we de koers eenvoudig tussendoor konden bekijken. De software is namelijk ook te openen vanaf uw tablet en smartphone. U ziet dan bijvoorbeeld een koersgrafiek zoals in figuur 2.

AEX beleggen

Figuur 2, koersgrafiek beleggen met 500 euro. Klik op de figuur voor een vergroting.

Omdat we de koers in de gaten konden houden, konden we op een gunstig moment stoppen met beleggen. Ook dit behoeft slechts een druk op de knop. Vervolgens wordt de winst, die u hieronder kunt zien, automatisch bijgeschreven.

AEX beleggen

Figuur 3, resultaat beleggen met 500 euro. Klik voor een vergroting. Bron: RTLZ

Zo veilig mogelijk AEX beleggen

CFD’s zorgden er bij deze belegging voor dat we konden handelen met een groter aandelenpakket. Hierdoor zorgde een ogenschijnlijk kleine koersstijging van 0,35% toch voor ruim 522 euro winst. Maar ook CFD’s bieden u geen garantie op winst. Sterker nog, bij een grote positie is het juist belangrijk dat u zo min mogelijk risico loopt. Dat kan bijvoorbeeld door limieten in te stellen, zodat een belegging automatisch wordt gesloten bij een bepaalde winst of een bepaald verlies.

Wilt u meer weten over beleggen met CFD’s en over de beperking van risico’s? Volg dan in een halfuur tijd onze gratis basiscursus beleggen!

In de cursus doet u nuttige kennis op over beleggen. Hierdoor hebt u een opstapje naar de beurswereld en kunt u voorbereid proberen om ook succesvol te beleggen!

Begin gratis met AEX beleggen

U hebt al gelezen over de gratis cursus. Maar er bestaat nog een manier om uzelf te trainen voor de beurs. U kunt namelijk gratis praktijkervaring opdoen met beleggen, dankzij de software die we eerder beschreven hebben. In de software kunt u ook kiezen voor de demo.

Dit is een realistische simulatie van de beurs. Aan het begin ontvangt u ca. 20.000 euro fictief geld, waarmee u belegt op realtime koersen. Het is een fantastische mogelijkheid voor zowel de beginnende als de gevorderde belegger! Bovendien kunt u op ieder moment overstappen op echt beleggen, zodat u daadwerkelijk kunt beleggen op bijvoorbeeld de AEX!

Gratis en vrijblijvend oefenen met AEX beleggen? Klik hier voor de demo!

Bron: RTLZ, 
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/14/nederlandse-economie-groeit-met-07-procent-herstel-zet-door/ 
 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu