Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Aandelen handelen: 184 euro winst in drie uur

Aandelen handelen: 184 euro winst in drie uur

4 februari 2014 13:50 | 2.858 keer gelezen

Wil je met aandelen handelen? Wij hadden in drie uur tijd 184 euro winst op de aandelenkoers van Ryanair. In dit artikel laten wij zien hoe dit mogelijk is met een klein bedrag. Hiernaast bieden wij u de kans om zelf aan de slag te gaan met CFD aandelen met behulp van een gratis programma.

aandelen handelen

Volop mogelijkheden met CFD’s

De afkorting CFD staat voor ‘contract for difference’ Wanneer je handelt met CFD aandelen, koop je geen aandelen, maar veronderstel je dat er veranderingen plaats zullen vinden. Deze veronderstelling is puur gericht op het halen van een koersrendement. Iemand die belegt in CFD’s is verder niet geïnteresseerd in het aandeel. CFD’s zijn een goede manier om op korte termijn geld te verdienen aan waardeveranderingen in financiële markten.  Want met CFD’s kun je op een groter aandelenpakket beleggen. De koersen moeten natuurlijk wel de goede kant opgaan, dat blijft zo!

Principe van CFD aandelen handelen

Wanneer je handelt in CFD aandelen verwacht je dat een koers een richting op gaat bewegen en wil je hier natuurlijk geld op verdienen. Je start dan het gratis CFD aandelen programma op en zoekt naar de gewenste aandelen met bijbehorende koers. Met een enkele druk op de knop kun je dan je inleg bepalen. CFD aandelen maken gebruik van een hefboom. De hefboom rekent uit op hoeveel aandelen je tegen jouw inleg kunt speculeren. Wanneer de hefboom bijvoorbeeld 10 is, kun je voor 100 euro, op 1.000 euro beleggen.

De winst met aandelen is vervolgens afhankelijk van de groei of verlies (in het geval van speculeren op een daling) van deze aandelen. Als jij bijvoorbeeld verwacht dat deze aandelen in waarden zullen stijgen en ze stijgen ook daadwerkelijk met bijvoorbeeld 50 euro, sta je op 50 euro winst bij een belegging van 1.000 euro met een hefboom van 10. Speculeren op een daling werkt op precies dezelfde manier, enkel andersom; verlies (daling koerswaarde) is winst!

CFD in de praktijk: aandelen Ryanair

Met CFD’s haalden wij een winst van 184 euro in 5 uur tijd (03-02-2014 –  van 09:00 uur tot 14:00 uur). Dit hebben wij gedaan met circa 760 euro bij een hefboom van 20. Wij belegden dus op een aandelenpakket Ryanair van ongeveer 15.000 euro. Onze verwachting was dat het aandelenpakket van Ryanair in waarde zou gaan stijgen. Deze verwachting baseerden wij op het volgende nieuwsbericht.

Aandelen handelen (2)
Figuur 1, Aandelen handelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

In deze titel van een nieuwsbericht is te lezen dat Ryanair zich goed weet te weren in de huidige oorlog op het gebied van prijzen in de luchtvaart. Dit laat zien dat Ryanair het goed doet en dat de vooruitzichten positief zijn. Naar onze mening zou dit voor beleggers reden kunnen zijn om een aandeel Ryanair te nemen. Het gevolg hiervan zou een stijgende koers zijn. Welnu, wij verwachtten dat de koers zou gaan stijgen. Hierin schuilt een tip voor als u zelf gaat beleggen, denk aan wat beleggers doen!

Aandelen handelen (1)

Figuur 2, Aandelen handelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Zoals zojuist genoemd en ten aanzien van bovenstaand figuur, steeg de koers in drie uur tijd na de opening inderdaad. Het gaat hier om 15.364 euro in aandelen welke een hefboom hebben van 20. In dit specifieke geval draait het om een investering van 768 euro waarmee wij deze aandelen kochten. Door de koersstijging boekten wij een winst van 184 euro. Ons rendement is hiermee 0,43%. Het winstbedrag van 184 euro in korte tijd heeft te maken met CFD. Omdat wij met CFD’s op een groter aandelenpakket konden speculeren, maakte een kleine stijging dit verschil.

Aandelen handelen (3)

Figuur 3, Aandelen handelen. Klik hier op figuur om deze te vergroten.

Wil je zelf ook CFD aandelen handelen gratis proberen?

Bovenstaande belegging is uitgevoerd met een gratis programmaatje. Dit programmaatje is via deze site gratis te downloaden. In minder dan 2 minuten kun je aan de gang. Dit programma biedt naast beleggen met koersen wereldwijd ook de  mogelijkheid om te oefenen. Het programma beschikt over een demo modus waarin je met fictief geld kunt beleggen op echte koersen. Net als het programma, is deze modus geheel gratis. Kortom, een uitstekende kans om CFD aandelen beleggen vrijblijvend te proberen.

Wij raden dan ook het volgende stappenplan aan:

  1. Download het gratis oefenprogramma
  2. Oefen met echte koersen in de gratis demo
  3. Klaar voor echte winst? Beleg dan met echt geld!

Wilt u op deze manier leren beleggen met CFD aandelen? Download dan hier de gratis software.

 Bron: www.bloomberg.com

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu