Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Daytraden met turbo’s: 4 minuten, 94 euro winst op ASML

Daytraden met turbo’s: 4 minuten, 94 euro winst op ASML

18 januari 2013 14:12 | 3.895 keer gelezen

Daytraden met turbo’s: snel en eenvoudig beleggen door op het juiste moment in te zetten op het juiste aandeel. Wij verdienden vanmorgen na opening van de beurs in vier minuten tijd, 94 euro door in zetten op een koersstijging van ASML. Deze transactie belichaamd het concept daytraden. Wilt u weten hoe daytraden werkt? In dit artikel kunt u zien hoe wij deze mooie winst realiseerden.

Daytraden met turbo's

Daytraden met turbo’s, wat is dat?

Een daytrader werkt met een computerprogramma. Met dit computerprogramma kan hij geld in zetten op richtingen van koersen. Hij kan geld inzetten op een koersstijging of een koersdaling. De daytrader speculeert dus op de richting van de koers. Wanneer een daytrader geld inzet op een aandeel, wordt deze inleg vermenigvuldigd met een factor 10, de turbo. De uitkomst van deze vermenigvuldiging is de waarde van het aandelenpakket waar de daytrader op speculeert. Laten we dit aan de hand van een voorbeeld verduidelijken.

Stel u bent een daytrader en u wilt geld inzetten op een stijging van het aandeel Apple. Uw inleg bedraagt 600 euro. Deze inleg wordt vermenigvuldigd met een factor 10. U speculeert dan op een aandelenpakket Apple met een waarde van 6.000 euro.

Vervolgens verdient de daytrader wanneer de koers de gekozen richting ook daadwerkelijk volgt. Als de daytrader speculeert op een stijging maakt hij winst bij een werkelijke stijging. De winst wordt dan bepaalt door de waardestijging van het aandelenpakket. Laten we ook dit illustreren aan de hand van een voorbeeld.

U speculeert op een waardestijging van het aandelenpakket Apple met een waarde van 6.000 euro. Als de koers daadwerkelijk stijgt, zal deze waarde gaan stijgen. Deze waardestijging is de winst. Laten we een fictieve stijging van 5% aannemen. Het aandelenpakket groeit dan naar 6.000*1,05=6.300 euro. U heeft 300 euro verdiend!

Speculeren kan bij een broker. Een broker is een aandelenmakelaar, de broker verkoopt aandelen. Naast deze activiteiten biedt de broker de mogelijkheid bij hem als daytrader te speculeren. De broker heeft om die reden een programma ontwikkeld. Dit programma is gratis te downloaden van de site van de broker.

Met dit programma kan u als daytrader direct aan de slag. U kunt in dit programma alle koersen vinden en hier op speculeren. De hefboom zit automatisch in het programma versleuteld. Zie hieronder een screenshot van het programma.

daytraden met turbo's, screen

Figuur 1, screenshot daytrader met turbo’s. Klik om te vergroten.

Ook wij speculeren met het daytrader-programma van de broker en doen dit veelal succesvol. Zo ook vanmorgen. Aan de hand van een nieuwsbericht verdienden wij in vier minuten een bedrag van 100 euro.

Stappenplan daytraden met turbo’s

Stap 1, kies het juiste aandeel; volg het nieuws

De aanleiding was het verhoogde advies van Bank of Amerika Merryl Linch. Deze bank verhoogde het advies voor ASML van neutraal naar kopen. Dit kunt u lezen in het onderstaande nieuwsbericht. Een advies van een grote bank heeft negen van de tien keer een positief effect op koers van een aandeel. Wij besloten om deze reden te speculeren op een koersstijging van het aandeel ASML.

aandeelhouder, asml

Figuur 2, nieuwsbericht daytraden met turbo’s. Bron: deaandeelhouder.nl

Stap 2, kies een juiste tijdstip; opening beurs betekent meestal beweging.

Belangrijk is het juiste tijdstip te weten om te speculeren. Het positieve nieuws kwam op 17 januari op de late namiddag. De Amsterdamse beurs sluit om half zes. Hierdoor was er maar weinig tijd voor beleggers om te reageren op het nieuws. Wij verwachtten daarom dat bij opening van de beurs op 18 januari, het aandeel ASML zou gaan stijgen.

Stap 3, kies uw doel; en houd hieraan vast.

De beste tip die u kunt krijgen is het van te voren vast stellen van uw doelen. Na een stijging volgt immers altijd een daling en deze daling zult u voor moeten zijn. Wij kozen als doel 100 euro winst.

Stap 4, het resultaat.

Onze inleg bedroeg 1000 euro. Wij speculeerden dus op een aandelenpakket ASML van 10.000 euro. U kunt dit zien in de onderstaande figuur in het blauwe kader. Direct na opening beurs openden wij een positie.

daytrader resultaat

Figuur 3, resultaat daytraden met turbo’s. Klik om te vergroten

grafiek, asml

Figuur 4, grafiek daytraden met turbo’s. Klik om te vergroten.

De koers steeg inderdaad. Na 4 minuten bedroeg de winst 94 euro. De koers was dus met een kleine procent gestegen.

Zelf daytraden met turbo’s

Kortom, de schoonheid van het daytraden ligt in het feit dat u met een kleine inleg een grotere positie kunt innemen. Uw inlegkapitaal wordt daardoor verhoogd.

Wilt u zelf beginnen met daytraden? Download dan hier het gratis daytrader-programma van de broker. Overigens heeft de broker voor de beginnende daytrader ook een demomodus in het programma gebouwd. U ontvangt dan een gratis en vrijblijvend startkapitaal van circa 20.000 euro fictief geld en kunt hiermee speculeren op echte koersen. Overstappen naar het echte werk is met één druk op de knop gebeurd.

virtueel aandelen kopen, knop

Figuur 5, wisselknop daytraden met turbo’s.

Lees hier meer beleggingservaringen.

Wilt u direct beginnnen met daytraden? Klik dan hier en download de daytrader software!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytradingwww.deaandeelhouder.nl

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu