Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Facebook aandelen kopen met winst: verdien geld juist nu de koers daalt!

Facebook aandelen kopen met winst: verdien geld juist nu de koers daalt!

6 september 2012 18:29 | 3.090 keer gelezen

Nu de koers van Facebook daalt en je besluit short te gaan is het mogelijk om winst te boeken op aandelen Facebook. Wij hebben 105 euro winst gemaakt in 13 minuten met 1000 euro inleg. Dit werd mogelijk gemaakt door het beleggen met CFD’s. In dit artikel laten we aan u zien hoe wij winst realiseerden met Facebook aandelen kopen. Er is geen garantie tot succes, maar wij hebben met onze methode een mooie winst gerealiseerd.

Facebook aandelen kopen

Facebook aandelen kopen: waar staan we nu en waar gaan we heen

Het aandeel Facebook heeft de afgelopen weken zware klappen gekregen. Afgelopen week sloot het aandeel op minder dan 20 dollar; bijna de helft van de openingsprijs van het aandeel toen Facebook naar de beurs ging (die was rond de 38 dollar).

De verwachtingen zijn dat het aandeel nog verder zal dalen:

  • Er wordt steeds meer getwijfeld aan de groeipotentie van Facebook.

Het business model van Facebook is gebaseerd op advertentie inkomsten. De sleutel tot omzetgroei voor Facebook is het creëren van een zo groot mogelijk bereik onder gebruikers. Er zijn echter een aantal problemen dit kunnen belemmeren:

1)      Het bereik van Facebook is al hoog. Meer dan een miljard mensen gebruiken al Facebook.  Daarnaast is recentelijk gebleken dat er ook nog fake accounts rondzweven. Die dragen niets bij aan advertentie-inkomsten.

2)      De gemiddelde advertentie-inkomsten per gebruiker groeit niet. In het 2e helft van 2012 was dit $ 1,28 terwijl dit in het 4e kwartaal van 2011 $ 1.38 was.

Facebook aandelen kopen met winst - gemiddelde omzet per gebruiker

Figuur: ontwikkeling gemiddelde omzet per gebruiker op Google

3)      Mensen gebruiken steeds meer Facebook op hun smartphone. En daar zit een groot nadeel op dit moment: Facebook weet nog niet hoe je succesvol advertenties kunt integreren met je smartphone. De advertentiemogelijkheden zijn nu nog erg beperkt. Doe je smartphone aan, ga op Facebook en zie zelf dat je (nog) geen adverteerder  tegenkomt. Gebruikers vinden dit prettig, maar Facebook verdient er nog weinig aan.

Facebook aandelen kopen met winst - groei mobiele gebruikers

Figuur: aantal mobiele gebruikers Facebook stijgt

  • Risico op een negatieve spiraal.

Doordat steeds meer mensen hun aandelen verkopen kan dit aanstekelijk werken (in een negatieve zin). Dit in combinatie dat er afgelopen maanden geen positief nieuws over Facebook is verschenen versterkt het negatieve sentiment.

Facebook aandelen kopen: wat is ons plan

We willen optimaal profiteren van de koersdaling van Facebook. Dit kan als we speculeren met het aandeel Facebook door te beleggen in CFD’s. Met CFD’s wordt je geen eigenaar van het aandeel Facebook, maar kun je wel profiteren als de koers daalt. Bij het kopen van het aandeel profiteer je alleen als de koers stijgt en dat is nu precies wat we niet verwachten wat er gebeurt.

Door te speculeren op een koersdaling met CFD’s kunnen we extra profiteren van de hefboom werking. Bij Facebook is de hefboom 10x zoveel als je inleg als je speculatie correct is. Oftewel: als we speculeren op een prijsdaling en als dat uitkomt, dan verdienen we 10x zoveel dan we hebben ingelegd.

Onze inleg is 1.000 euro. We verwachten dat we tussen de 5% a 10% rendement kunnen realiseren op zeer korte termijn, namelijk op dezelfde dag.

Facebook aandelen kopen met winst: de uitvoering van ons plan

Om precies 15.30 als de Nasdaq opent in Amerika (de Amerikaanse beurs waar het aandeel Facebook wordt verhandeld) kopen we voor 1.000 euro aan Facebook aandelen. Wat er dan gebeurt overtreft onze verwachtingen: binnen seconden maakt het aandeel een enorme duikvlucht van 19.05 dollar naar rond de 18.81 dollar. De duikvlucht gaat zo rap dat we binnen een paar minuten al ver boven ons minimum rendement zitten van 5%. Om 15.43 staan we al op 101 euro winst. We besluiten deze winst te pakken en sluiten onze positie in Facebook.

Facebook aandelen kopen met winst - koersverloop Facebook 20-8-2012

Grafiek: koersverloop aandeel Facebook  20-8-2012

<KLIK OP HET PLAATJE VOOR EEN VERGROTING>

Facebook aandelen kopen met winst: het eindresultaat

In slechts 13 minuten tijd hebben we een rendement van +10% op een inleg van een kleine 1.000 euro tot stand gebracht.

Facebook aandelen kopen met winst - bewijs winst 20-8-2012

Grafiek: bewijs winst aandeel Facebook 20-8-2012

<KLIK OP HET PLAATJE VOOR EEN VERGROTING>

Conclusies m.b.t. Facebook aandelen kopen met winst:

  • Wij behaalden een mooie winst met aandelen Facebook kopen. In slechts 13 minuten behaalden +10% rendement.
  • Je hoeft niet de hele dag te handelen in Facebook. Zoals we eerder hebben meegemaakt kan het aandeel vooral enkele minuten na opening van de koers behoorlijk hard dalen.

Tips:

  • Hou het nieuws in de gaten wat betreft negatief nieuws over Facebook. Nieuwsberichten over Facebook betekent dat u gemakkelijker kunt speculeren op een koerswijziging.
  • In de herfst mogen nog meer medewerkers hun aandeel Facebook verkopen. Dit kan wederom een fikse daling van de koers tot gevolg hebben. Dit kan een interessant gegeven zijn. Short gaan met aandelen kan hiervoor een interessante keuze zijn

Wil jij ook Facebook aandelen kopen? Ga naar ons brokeroverzicht en download een gratis demo en oefen.

Lees hier meer beleggingservaringen.

Bronnen:

http://mashable.com/2012/06/04/analyst-facebook-disappear/

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2012-08-19/news/33272927_1_facebook-shares-groupon-and-zynga-social-network

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/29/koers-facebook-duikt-onder-de-dertig-dollar/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu