Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Hoog rendement met ‘short’ beleggen Fugro

Hoog rendement met ‘short’ beleggen Fugro

10 augustus 2012 12:19 | 2.628 keer gelezen

In dit artikel wordt beschreven op welke wijze wij een mooi rendement hebben behaald met het beleggen via Contract for Differences (CFD’s). In dit artikel is het bedrijf Fugro als voorbeeld genomen. We zullen u aan de hand van een fundamentele beleggingsmethode meenemen en laten zien dat wij met deze methode succesvol waren en een mooie winst realiseerden. Bij het beleggen in Fugro is de volgende methode gebruikt:

 1. Aanleiding: waarom gaan wij beleggen in Fugro?
 2. Verwachting: wat verwachten we van de koers en op welke wijze spelen we hierop in?
 3. Resultaat: klopt onze verwachting en wat is het uiteindelijke resultaat?

Aanleiding

Wanneer u gaat beleggen moet u zich bedenken dat voordat u een positie opent u altijd een vooraf vastgestelde reden moet hebben om te gaan beleggen in een bepaald product, tenminste als u mogelijk een positief rendement wilt realiseren. In het geval van Fugro hebben wij ingespeeld op de tweede kwartaalcijfers die vrijdag 10 augustus naar buiten werden gebracht.  Bij het uitkomen van deze bedrijfsresultaten bleek dat de resultaten minder goed waren dan analisten vooraf hadden verwacht.  Dit soort nieuwsberichten klinkt elk belegger natuurlijk als muziek in de oren, tenminste, de belegger die ook ‘short’ durft te gaan en ook met dalende koersen winst wil maken. Gekeken naar de resultaten van Fugro bleek vooral de nettowinst wat tegen te vallen met 115,4 miljoen euro waar analisten hadden gerekend op een nettowinst van ruim 126 miljoen euro.

Verwachting

Naar aanleiding van het tegenvallende nieuws verwachten we een daling van de koers van het aandeel. Om op deze daling in te springen is het met CFD beleggen mogelijk om ‘short’ te gaan, waarmee we winst kunnen maken met een dalende koers. We hebben het volgende gedaan:

 • Donderdag 9 augustus om 09:35 openen we een ‘short’ positie Fugro met 190 aandelen.
 • Donderdag 9 augustus om 16:30 openen we nogmaals een ‘short’ positie met 190 aandelen.
 • Vrijdag 10 augustus om 10:59 openen we nogmaals een ‘short’ positie met 195 aandelen.
 • Doordat we beleggen via CFD’s hebben we maar 1000 euro nodig voor deze posities met elk een waarde van rond de 10.000 euro.

Resultaat

Wanneer u voor zichzelf een stappenplan heeft opgesteld kunt u aan de resultaten goed aflezen of uw analyse juist was. De resultaten zijn daarom enorm belangrijk. In de onderstaande grafiek is te zien dat de koers van Fugro al vanaf het begin van de week dalende is. In deze weekgrafiek is duidelijk de dalende trend zichtbaar en interessant is om in de gaten te houden hoe lang deze daling voortduurt. Zolang dit het geval is lijkt het goed mogelijk om ‘short’ te gaan op het aandeel Fugro.

Klik op de afbeelding om te vergroten

 • De eerst geopende positie op 9 augustus zijn ’s middags om 15:35 weer verkocht. Door het instellen van een stop limiet zijn de posities automatisch gesloten. Op de positie behaalden we een winst van € 102,60, een rendement van 10,2%
 • De tweede geopende positie op 9 augustus is ook weer automatisch door de stop limiet gesloten op 10 augustus. De winst op deze positie bedraagt € 101,70, een rendement van 10,1%
 • De derde en laatste positie, geopend op 10 augustus, werd nogmaals automatisch gesloten door de stop limiet om 11:46. De winst op deze positie bedraagt € 103,35, een rendement van 10,3%.
 • Het totale rendement op deze drie posities bedraagt 30,6%, op deze positie hebben we dus ruim € 300 verdiend.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Conclusie

Concluderend kunnen we vaststellen dat het anticiperen op enigszins negatief nieuws geen windeieren legt. Ook wordt in dit voorbeeld duidelijk dat winst maken met dalende beurskoersen een mogelijkheid is, mits uw verwachtingen kloppen. Hierdoor kunt u speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen. De hefboomwerking van de CFD’s is wat het product zo interessant maakt en wat u in staat stelt om mooie rendementen te behalen, mits u verwachting werkelijkheid wordt.

  Tips

 • Houd het nieuws in de gaten en anticipeer op goed/slecht nieuws.
 • Kijk goed naar de mogelijkheden en risico’s van CFD beleggen. Mits u verwachtingen kloppen kan het mogelijk zijn om mooie rendementen de te realiseren.
 • Kijk naar de mogelijkheden van ‘short’ beleggen. Dit brengt variatie in uw beleggingen en vergroot uw mogelijkheden. Want ook met dalende koersen zou u winst kunnen maken, mits u verwachting vooraf werkelijkheid wordt.

Bent u ook benieuwd of u winst kunt maken met het beleggen in Fugro of een ander beleggingsproduct, download hier dan gratis en vrijblijvend één van onze demoaccounts waar u met virtueel geld kunt beleggen. U loopt geen enkel risico om echt geld te verliezen en leert zo toch de juiste beleggingen te doen.

 U kunt hier klikken voor meer beleggingsresultaten en ervaringen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu