Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Aandelen kopen in ING: 119 euro winst in 35 minuten

Aandelen kopen in ING: 119 euro winst in 35 minuten

5 september 2012 13:52 | 2.386 keer gelezen

Aandelen kopen in ING en winst maken op korte termijn is mogelijk met CFD beleggen en één van de redenen waarom het zo interessant is om te doen. Wij behaalden een winst van 119 euro in slechts 35 minuten met aandelen kopen in ING. Lees hier hoe wij dat deden.

ING Groep logo

Aandelen kopen in ING, waarom?

Voordat wij een positie openen proberen wij altijd een gegronde reden te hebben om deze positie te openen. In dit voorbeeld is dit het aandeel ING. De reden dat wij een positie hebben geopend is het feit dat voorbeurs bekend werd dat ING het Canadese onderdeel ING Direct verkoopt aan Scotiabank. Deze verkoop levert ING zo’n € 1,1 miljard op. De verkoop van ING Direct Canada zorgt ervoor dat ING haar aandacht beter kan besteden aan andere bedrijfsonderdelen en door de verkoop meer liquide middelen tot haar beschikking heeft om in andere onderdelen te beleggen. Het nieuws werd voorbeurs bekend gemaakt en wij hadden de verwachting dat dit nieuws positief zou zijn voor de koersontwikkeling van het aandeel ING.

ING verkoopt ING Direct Canada

Klik op de afbeelding om te vergroten

Welk effect heeft dit op de koers van ING

Omdat wij verwachten dat dit nieuws een positief effect heeft op de stijging van de koers van ING zijn we een  long positie aangegaan met een inleg van zo’n € 1000. We besloten om de positie redelijk kort open te houden omdat het effect van dit nieuws waarschijnlijk niet meer dan een dag zou doorwerken. In onderstaande grafiek kunt u zien dat het effect inderdaad aan het begin van de dag het beste zichtbaar was. De koers ging direct bij opening omhoog om rond 10:30 uur redelijk te stabiliseren. Sowieso is het bij bedrijvennieuws vaak zichtbaar dat het effect kortstondig is en dat de periode om veel geld te verdienen dus ook kort is.

Aandelen kopen in ING: koersverloop ING

Klik op de afbeelding om te vergroten

Hoeveel winst hebben we behaald?

In onderstaande afbeelding is zichtbaar welke transactie wij hebben uitgevoerd. Met een inleg van rond de 1000 euro hebben we 1700 aandelen kunnen kopen door de hefboomwerking. De openingsprijs van het aandeel ING was € 5,87 en wij verkochten het aandeel op een koers van € 5,94. Deze stijging vond plaats in minder dan 35 minuten. In deze tijdsperiode bedroeg onze winst dan ook € 119, wat overeenkomt met 11,9%. Dit rendement is enkel op 1 positie en het geeft de potentie aan van het beleggen met een hefboom. Bij het openen van meerdere posities per dag gedurende de hele week kan zorgen voor een mooi extra zakcentje.  Achteraf gezien kunnen we concluderen dat het tijdstip van uitstappen goed getimed is de winst daarna niet meer veel zou toenemen. Echter kunnen we wel vaststellen dat we iets eerder op dit nieuws hadden moeten anticiperen om een nog hogere winst te maken.

Aandelen kopen ING: resultaat belegging

Klik op de afbeelding om te vergroten

Concluderend

In dit artikel wordt zichtbaar dat winst behalen op korte termijn mogelijk is met het beleggen in CFD’s. Dit komt voornamelijk door de hefboomwerking van de CFD’s. Goed zichtbaar is dat het goed mogelijk is om te anticiperen op bedrijfsnieuws. In dit artikel is een winst beschreven van 119 euro in slechts drie minuten.

Tips

  • Houd het nieuws en kranten in de gaten en anticipeer op bedrijvennieuws;
  • Anticipeer snel op de nieuwsfeiten, dit kan extra geld opleveren;
  • Wees ervan bewust dat reacties op nieuwsfeiten tijdelijk kunnen zijn dus pak uw winst op tijd;

Benieuwd geraakt naar het beleggen via CFD’s? Download hier een demoaccount en handel gratis met € 40.000 virtueel geld.

 

Lees hier meer over onze andere beleggingservaringen

Bronnen

http://www.reuters.com/finance/stocks/ING/key-developments/article/2599396

http://www.google.com/finance?q=ING&ei=xOpFUPjPAuSMwAOZXw

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu