Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Long gaan op aandelen ING

Long gaan op aandelen ING

20 februari 2014 12:56 | 2.372 keer gelezen

Wilt u long gaan op aandelen op de beurs? Leest u dan dit artikel waarin u duidelijk wordt hoe u dit kunt gaan doen. Wij verdienden 78 euro in een dag door long gaan op aandelen ING. Wij deden dit naar aanleiding van positieve berichtgeving over het bedrijf.

Long gaan op aandelen 2
Figuur 1, long gaan op aandelen.  Klik op de figuur om deze te vergroten.

Wat is long gaan op aandelen?

Long gaan op aandelen is een manier van beleggen waarbij u als belegger wil profiteren van een koersstijging. Anders gezegd, u koopt aandelen wanneer u verwacht dat de koers van een bepaald aandeel zal gaan stijgen. Bij long beleggen haalt u uw winst dus wanneer er sprake is van een koersstijging. Wanneer u snel rendement wilt zien op uw belegging dan kunt u gebruik maken van CFD beleggen. Bij CFD beleggen maakt u gebruik van een zogenaamde hefboom. Met deze hefboom heeft u als belegger de mogelijkheid om een grotere positie in te nemen en kan tegelijkertijd uw rendement hoger zijn bij een koersstijging.

Long gaan op aandelen aan de hand van een nieuwsbericht

Beleggen kan op verschillende manieren. Als belegger kunt beleggen aan de hand van grafieken of cijfers. Wij houden onze manier van beleggen simpeler. Zo beleggen wij aan de hand van nieuwsberichten. Wij zijn van mening dat nieuwsberichten in veel gevallen kunnen zorgen voor een verandering in de koers van aandelen. Onze manier van beleggen is dan ook eenvoudig; wij gaan op zoek naar nieuwsberichten en beleggen vervolgens op nieuwsberichten waarvan wij verwachten dat deze invloed zullen hebben de koers.

Zo verscheen op ING.nl woensdagochtend 12 februari 2014 het bericht waarin ING voorbeurs bekend maakte dat het laatste kwartaal van 2013 beter gepresteerd had  dan vooraf werd verwacht. Dit kwam met name door sterke prestaties bij de banktak. In onderstaand figuur ziet u het nieuwsbericht zoals wij dat ook zagen.

ING bericht
Figuur 2, long gaan op aandelen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Bovenstaand nieuwsbericht was voor ons reden om aandelen ING te kopen. Wij kozen voor long gaan op aandelen ING omdat in het nieuwsbericht naar voren kwam dat de prestaties in het laatste kwartaal beter waren dan vooraf verwacht. Hierdoor was onze verwachting dat de aandelenkoers van ING zou gaan stijgen. Bij het beleggen maken wij gebruik van een gratis computerprogramma dat u ook kunt downloaden. Met dit programma kunt u beleggen op aandelen, indices, grondstoffen en valuta. Zo belegden wij met dit programma op aandelen ING. Om de werking van het programma duidelijk te maken staat hieronder voor u stap voor stap beschreven hoe wij te werk zijn gegaan.

78 euro winst met long gaan op aandelen

  • Stap 1: Nadat wij bovenstaand nieuwsbericht hadden gevonden openden wij ons beleggingsprogramma en zochten naar aandelen ING.
  • Stap 2: Eenmaal de gezochte aandelen gevonden, drukten wij op de button “kopen”.
  • Stap 3: Hierdoor opende zich een venster  waarin wij onze inleg konden bepalen. Wij besloten om met een bedrag van 156 te gaan beleggen.
  • Stap 4: Vervolgens treed de hefboom in werking. Met behulp van de hefboom konden wij een grotere positie innemen en daarmee meer resultaat boeken. De hefboom op aandelen ING bedraagt 20. Dit betekende dat wij met onze 156 euro, een positie van 3.123 euro in konden nemen. Het programma laat deze berekening i’n een venster zien.
  • Stap 5: Ons verdienmodel was nu als volgt: wanneer door een koersverandering onze positie van 3.123 euro in waarde stijgt, is de toegevoegde waarde onze winst.
  • Stap 6: Op woensdag 12 februari om 09.03 uur openden wij onze belegging.
  • Stap 7: In de loop van de dag steeg de koers inderdaad, maar echte pieken in de stijging bleven vooralsnog uit. Wij besloten dan ook om de belegging voorlopig te laten staan en deze regelmatig te controleren met behulp van onderstaande koersgrafiek.

Long gaan op aandelen 1
Figuur 3, long gaan op aandelen. Klik op de figuur om deze te vergroten. 

  • Stap 8: In de loop van de middag bleek onze positie 78 euro meer waard te zijn, zoals u in figuur 3 hieronder kunt zien. Wij vonden dit een mooi bedrag en besloten onze positie vervolgens te sluiten. Dit doet u eenvoudig door te klikken op de knop “positie sluiten”.
  • Stap 9: Nadat wij onze positie gesloten hadden, hadden wij om 16.05 uur een netto winst van 78 euro op onze positie geboekt. Onderstaande figuur geeft onze winst aan.
  • Stap 10: In slechts 7 uur tijd behaalden wij een rendement van 49%. In vergelijking met de gemiddelde spaarrente die ergens tussen de 1,7% en 1,9% ligt, is dit rendement een stuk aantrekkelijker.

long gaan op aandelen
Figuur 4, long gaan op aandelen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Zelf long gaan op aandelen?

Wilt u zelf long gaan op aandelen? Download dan gratis het beleggingsprogramma via onze site. U kunt het programma hier downloaden. Met het gratis beleggingsprogramma heeft u de mogelijkheid om zowel te beleggen met fictieve bedragen als met echt geld. Wanneer u gebruik maakt van de demo modus,  ontvangt u circa 20.000 euro waarmee u kunt gaan beleggen. U kunt wanneer u dat wilt op elk moment overstappen van fictieve bedragen naar echt geld. Binnen enkele minuten kunt u al aan de slag en long gaan op aandelen.

Long gaan op aandelen? Download hier het gratis beleggingsprogramma.

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/ING_Groep

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu