Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Short gaan op aandelen: 90 euro winst met aandelen Herbalife

Short gaan op aandelen: 90 euro winst met aandelen Herbalife

14 maart 2014 13:37 | 3.193 keer gelezen

Wist u dat het mogelijk is om winst te maken met short gaan op aandelen? Dit artikel laat zien dat het kan. Wij behaalden een winst van 90 euro binnen 8 minuten. Wilt u meer weten over short gaan op aandelen en over onze winst? Hieronder leggen wij het uit.

short gaan op aandelen 3

Beginnen met aandelen handelen

Voordat u kunt beginnen met short gaan op aandelen, is het essentieel om een account aan te maken. Dit account maakt u aan in het gratis beleggingsprogramma van de broker. Een broker is een bemiddelaar tussen koper en verkoper in aandelen. Het programma download u makkelijk via onze site. Zowel het downloaden als het aanmaken van een account zijn gratis.

Twee modi

Zodra u het programma opstart, heeft u de keuze uit twee modi; (1) ‘echt geld’ en (2) ‘demo modus’. Als u vervolgens inlogt in de demo modus, heeft u de beschikking over ca. 20.000 euro virtueel geld. Hiermee kunt u risicoloos oefenen met short gaan op aandelen. Binnen het programma wordt gehandeld met een hefboom. Kortweg betekent dit dat u met een kleine inleg een groter aandelenpakket kunt kopen.

Waarom short gaan op aandelen?

Short gaan op aandelen maakt het mogelijk om winst te maken met koersdalingen. Hiermee is dat een interessante optie. Op het internet zijn zowel veel positieve als negatieve berichtgevingen te vinden over beursgenoteerde bedrijven. Met de optie ‘short’ is het mogelijk om te speculeren op een koersdaling. Hierdoor wordt u niet beperkt door enkel positieve nieuwsberichten.

Short gaan op aandelen: Onderzoek naar Herbalife leidde tot winst voor ons

Met een budget van 130 euro gingen wij op zoek naar interessante nieuwsberichten op internet. Voor meer informatie waarom wij handelen aan de hand van nieuwsberichten, klik hier. Waar beleggers veelal de focus hebben op positieve nieuwsberichten, zagen wij op 13 maart het volgende bericht:

short gaan op aandelen 4
Figuur 1, short gaan op aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Negatief is ook positief

Een negatief bericht over de verkooppraktijken van het bedrijf. In eerste instantie geen positief bericht voor beleggers. Echter, met de ‘short’ optie is dit wel een ‘positief bericht’ in ons geval. Door de negatieve berichtgeving kan er gespeculeer worden op een koersdaling. Het enige dat u doet, is op ‘short’ klikken en uw inleg bepalen. In figuur 2 ziet u hoe makkelijk short gaan is.

short gaan op aandelen 2
Figuur 2, short gaan op aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Short positie aannemen

Wij besloten met 130 euro een short positie aan te nemen op aandelen Herbalife. Door negatieve berichtgeving verliezen beleggers vaak het vertrouwen. Hierdoor is het mogelijk dat aandelen in waarde gaan dalen. Dit is puur speculeren, maar aangezien ‘mikpunt van onderzoek’ niet bepaald positief klinkt, verwachtten wij dat de koers zou gaan dalen. Herbalife staat genoteerd aan de beurs in de VS. Onze 130 euro werd door de hefboom (in dit geval 20) verhoogd naar 3589 dollar. Voor meer informatie over beleggen met hefboom, klik hier.

Onze winst

De verwachting bleek te kloppen. Direct vanaf de opening van de Amerikaanse beurs, schoot de aandelenkoers van Herbalife omlaag. Na 8 minuten bedroeg onze winst 90 euro. Wij vonden dit een mooi bedrag en besloten daarom onze positie te sluiten. In figuur 3 ziet u de koersverandering van het aandeel Herbalife.

short gaan op aandelen 1
Figuur 3, short gaan op aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Kortom, in een tijdsbestek van 8 minuten hebben wij een winst behaald van 90 euro. Een rendement van ruim 90 procent. Als wij nu in het programma op ‘gesloten posities’ klikken, zien wij de statistieken van onze belegging. Hieronder in figuur 4 kunt u zien dat wij met een inleg van 130 euro een positie van ruim 3500 dollar konden aangaan. Dit was mogelijk door de hefboom.

short gaan op aandelen
Figuur 4, short gaan op aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Short gaan op aandelen: zelf oefenen

Zelf proberen short gaan op aandelen?

  1. Download het gratis beleggingsprogramma
  2. Maak een account aan en oefen met de demo
  3. Stap over naar beleggen met echt geld

Download hier de demo en start direct met short gaan op aandelen

Bronnen:
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/herbalife-mikpunt-van-onderzoek-vs
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herbalife

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu