Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Zelf online beleggen in 3 stappen

Zelf online beleggen in 3 stappen

4 februari 2014 13:47 | 1.875 keer gelezen

Altijd al eens zelf online beleggen willen leren? Dan is dit je kans! Aan de hand van dit artikel met voorbeeld zullen we uitleggen hoe makkelijk het eigenlijk is om hiermee te beginnen; u kunt zelfs gratis oefenen!

Zelf online beleggen

Wat is CFD?

Naast het traditionele beleggen, waarbij je aandelen voor een bepaald bedrag koopt en daarover probeert winst te maken, is er ook het zogenoemde CFD (Contract for Difference). Hierbij ga je met een bepaald bedrag naar een broker, dit is een makelaar op de aandelenmarkt waarmee je afspraken maakt om te handelen in CFD. Deze broker vermeerdert het bedrag dat je wilt inleggen, bijvoorbeeld 10 keer. Hierdoor ontstaat een groter bedrag. Dit grotere bedrag is de waarde van de aandelen waarop je belegt. Omdat deze waarde dus tien keer groter is dan je inleg, zou een koersstijging meer winst kunnen betekenen. Voor een uitgebreidere beschrijving over CFD, klik hier.

Stap 1: Hoe beginnen?

Om te kunnen beleggen is er een gratis softwareprogramma gemaakt waar (beginnende) beleggers zoals u zowel kunnen oefenen met een demo als in het echt kunnen beleggen. Dit programma is binnen 3 minuten geïnstalleerd en vereist alleen een geldig emailadres. Hierna krijgt u automatisch circa 20.000 euro aan oefengeld en kunt u meteen van start met de realtime koersinformatie.

Stap 2: Hoe verder?

Voordat je ergens in gaat beleggen is het verstandig om eerst informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Dit kun je onder andere vinden op de volgende websites: fd.nl, deaandeelhouder.nl.

Door deze informatie kun je een beter beeld scheppen van hoe de situatie van bijvoorbeeld Heineken eruit ziet. Hieruit kun je dan opmaken om je geld in te zetten in dit bedrijf of juist niet.

Stap 3: Het beleggen zelf

Met het beleggingsprogramma kun je snel en gemakkelijk zien hoe de koersen verlopen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er een Europese beurs is en een Amerikaanse beurs. De Europese beurs loopt van 9 uur tot half 6, de Amerikaanse van half 4 tot 10 uur.

We zullen laten zien hoe zelf online beleggen werkt.

Wanneer we gaan beleggen, gaan we eerst op zoek naar actuele informatie over bedrijven of industrieën die geregistreerd staan op de beurs. Dit kan op de eerder genoemde websites fd.nl of deaandeelhouder.nl. Wanneer we dus lezen over een verbetering of een verslechtering, maken we een verwachting op. Aan de hand van deze verwachting gaan we beleggen.

Op 3 februari 2014 werd het volgende bericht bekend gemaakt. De bedrijvigheid van de industrie van Griekenland is in januari gestegen. Het nieuws is bekend gemaakt na de opening van de beurs om 9 uur.

Zelf online beleggen 1

Figuur 1, Zelf online beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Onze verwachting aan de hand van dit nieuws was dan ook dat de koers omhoog zou gaan en er winst gemaakt kon worden. De koers gaat omhoog omdat de bedrijven binnen de Griekse industrie beter zijn gaan presteren. Wij hebben daarom besloten om aandelen van de Griekse index te kopen.

Met behulp van het programma, waarin CFD geïntegreerd is, hebben wij toen voor

802 euro belegd in de Griekse index, de hefboom was 1:50. Dit betekent dat de broker dit bedrag vermeerderd heeft tot 40.098,24 euro. Hieronder zie je de koersverloop van de Griekse index. Wij hebben om 13.41 uur de positie gesloten (3uur later). Toen was de aandelenpositie 242.76 euro meer waard geworden en dus met 0.61% gestegen. Dus onze verwachting dat de koers zou gaan stijgen is uitgekomen.

Zelf online beleggen 2

Figuur 2, Zelf online beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

U hebt kunnen zien hoe beleggen met een computerprogramma werkt. Samenvattend, kunnen we zeggen dat we met 802 euro in 3 uur 242.76 euro hebben verdiend. Dit is mede mogelijk gemaakt door het gebruik van CFD, hierdoor konden we door de hefboom meer inleggen. Hadden we op de traditionele manier belegd, dan hadden we maar 4.85 euro verdiend, immers konden we dan met 802 euro handelen (door CFD met 40.098,24 euro).

Zelf online beleggen 3

Figuur 3, Zelf online beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Conclusies zelf online beleggen

  • Beleggen met een softwareprogramma wat zo geïnstalleerd is en waarbij je alleen je emailadres nodig hebt
  • Het is belangrijk om de actualiteit goed in de gaten te houden
  • CFD biedt veel interessante mogelijkheden

Wilt u ook beleggen?

Download dan nu het Gratis demoprogramma ! (zoals beschreven in stap 1)

Bron: deaandeelhouder.nl

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu