Direct online beleggen?

> Bitcoins > Bitcoins kopen en verkopen met winst: een CFD ervaring

Bitcoins kopen en verkopen met winst: een CFD ervaring

4 juli 2017 15:24 | 6.593 keer gelezen

In dit artikel lees je een succesvolle Bitcoin trade van $594 heeft geleid tot een winst van € ‪950 in 2 dagen tijd. Dankzij de aanhoudende stijging van de Bitcoin konden we succesvol bitcoins kopen en verkopen met winst. Dit hebben we gedaan door Bitcoin CFDs te handelen.

  Bitcoins kopen en verkopen met winst: een CFD ervaring

Traden in Bitcoins is de afgelopen tijd extreem populair geworden. Deze crypto munt is op dit moment 2352 dollar waard en is de afgelopen 6 maanden meer dan verdubbeld!

Toonaangevende analisten van Goldman Sachs denken dat de Bitcoin zelfs de hoogte van $4.000 kan behalen: https://www.businessinsider.nl/Bitcoin-zakt-eerst-weg-maar-schiet-dan-mogelijk-naar-4-000-denkt-goldman-sachs/

Op basis van deze positieve verwachtingen hebben wij ook een Bitcoin trade gedaan met een positief resultaat.

Dit waren onze stappen bij het Bitcoins kopen en verkopen met winst.

  • Bepalen van een verwachting
  • CFD Bitcoins kopen
  • Koers in de gaten houden
  • Positie sluiten

Stap 1: bepalen van een verwachting

De theorie vertelt ons dat het belangrijk is om een bepaalde verwachting te hebben voordat je zomaar willekeurig gaat handelen. Bezint eer gij begint, is een oud Nederlands spreekwoord en daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

We gebruiken hierbij 2 bronnen. De eerste is dat we zelf naar de grafiek kijken.

Bitcoins kopen en verkopen met winst - koers

Figuur 1: Bitcoin koers sinds vorig jaar – disclaimer: deze grafiek is geen beleggingsadvies

Het is duidelijk dat de Bitcoin koers een sterke stijging heeft doorgemaakt. De Bitcoin prijs is t.o.v. dezelfde periode vorig jaar bijna 4x zoveel waard geworden.

De 2e bron die we gebruiken is externe informatie uit de markt. Zoals gezegd hebben we die bron, want analisten van de grote zakenbank Goldman Sachs hebben uitgesproken dat de Bitcoin koers volgens hen voorlopig nog wel blijft stijgen.

Stap 2: CFD Bitcoins kopen

Om te speculeren op een verdere koersstijging, besluiten we Bitcoins te kopen via een CFD beleggingsprogramma. Het voordeel hiervan is dat we met meer geld kunnen handelen dat we eigenlijk tot onze beschikking hebben. Als de koers verder blijft stijgen, dan maken we hiermee relatief meer winst.  Dit komt omdat we via een CFD beleggingsprogramma gebruik mogen maken van het hefboomeffect. Hierdoor kunnen we in dit geval voor 1 euro 30x zoveel aan (CFD) Bitcoins kopen dan normaal het geval.

Stap 3: Koers in de gaten houden

We houden de koers nauwlettend in de gaten. Ondanks dagelijks schommelingen blijft de koers gemiddeld gezien stijgen. Zie figuur 2. Hier is de Bitcoin koers te zien (blauwe lijn). We hebben een extra lijntje in het grafiek gezet (de paarse lijn). Dit is het voortschrijdend gemiddelde. Dit laat de gemiddelde trend zien.

Bitcoins kopen en verkopen met winst - dagelijkse trends met gemiddelde

Figuur 2: koers van de Bitcoin – disclaimer: deze grafiek is geen beleggingsadvies

Stap 4: Positie sluiten

2 dagen later is de Bitcoin koers inmiddels 6,5% hoger! Hiermee hebben we een theoretische winst van € ‪950,14 als we onze positie besluiten te sluiten. Dat is interessant genoeg voor ons, dus besluiten we dit te accepteren. Zie figuur 3 voor het resultaat van deze korte termijn belegging.

Bitcoins kopen en verkopen met winst - resultaat final

Figuur 3: resultaat van de Bitcoin belegging – disclaimer: deze grafiek is geen beleggingsadvies

Resultaat:

In 2 dagen tijd hebben we een winst van 2x onze inleg dankzij de aanhoudende stijging van de Bitcoin en doordat we konden profiteren van de hefboom die het beleggingsprogramma mogelijk maakte.

Risicomanagement blijft belangrijk

In ons geval is onze verwachting uitgekomen. Om te voorkomen dat je verlies lijdt als je verwachting niet uitkomt, heeft het beleggingsprogramma een aantal tools waarmee je je verlies kunt beperken.

Een handige tool is de zogenaamde ‘stop loss’ functie. Hiermee kies je hoeveel verlies je maximaal wilt lijden en daarmee sluit het programma jouw trade zodra dit bedrag bereikt is.

Bitcoins kopen en verkopen met winst - stop loss

Figuur 4: stop loss functie – disclaimer: deze grafiek is geen beleggingsadvies

Bitcoins kopen en verkopen met winst: zelf proberen om te speculeren op de Bitcoin?

Probeer een beleggingsprogrammaatje uit met een gratis demo ten waarde van € ‪100.000. Dit kan via de pc maar ook via een gebruiksvriendelijke app.

Download hier je demo

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu