Direct online beleggen?

> brokers vergelijken > De beste internet brokers vergelijken

De beste internet brokers vergelijken

9 april 2013 15:08 | 3.003 keer gelezen

Bent op zoek naar een vergelijk tussen internetbrokers? Dan hebt u deze hier gevonden. Wij maakten een vergelijking tussen verschillende brokers zodat u snel een keuze kunt maken. Lees in dit artikel alles over het thema brokers vergelijken!

brokers vergelijken

Wat zijn brokers?

Brokers fungeren als tussenpersonen op de beurs. Zij zijn het die de handelsstromen tussen beursgenoteerde bedrijven en beleggers dirigeren. U, als particuliere belegger, zult daarom bij een broker moeten zijn als u wilt handelen in aandelen. Nu bestaan er verschillende brokers die allen op hun eigen manier hun diensten aanbieden. Zo levert een ‘brokers vergelijken’ zoekopdracht met Google bijvoorbeeld tientallen aanbieders op.

Wij begrijpen dat u door deze verscheidenheid, het overzicht kunt verliezen. Veel nieuwe beleggers laten daarom een vergelijk achterwege en kiezen de eerste of makkelijkste broker. Deze onnauwkeurigheid is zonde, want met een goede broker kunt u een noemenswaardig verschil maken.

Brokers vergelijken? Waarom zou ik dat doen? Omdat het u geld kost!

In de eerste plaats omdat brokers verschillende tarieven vragen voor hun diensten. Maar maken deze tarieven een daadwerkelijk verschil? Deze vraag was voor de Vereniging van Effectenbezitters reden om op onderzoek te gaan. En wat bleek? Deze verschillen lopen, afhankelijk van uw beleggedrag, wel op tot duizenden euro’s. Een meer dan goede reden voor brokers vergelijken  alvorens u begint met beleggen.1

Dit is nog niet het hele verhaal want er zijn nog meer redenen voor brokers vergelijken. Zoals u misschien weet zijn er tegenwoordig veel manieren waarop u kunt beleggen. U kunt bijvoorbeeld beleggen in traditionele aandelen, opties, trackers, grondstoffen, hefboomproducten en andere producten.

Voor een perfect passende manier moet u brokers vergelijken

Brokers bieden in de meeste gevallen maar selectie van producten aan. U kunt daarom niet bij elke broker beleggen in hefboomproducten terwijl deze manier van beleggen bij de normale man met een gemiddeld inkomen steeds populairder wordt. Een gemiste kans, helemaal als u juist wilde beleggen met kleine bedragen als 100 of 200 euro. Want wanneer u belegt met een hefboom, kunt u met een klein bedrag toch een verdienstelijke winst halen.

Als u belegt met een hefboom, neemt u namelijk een grotere positie in op de markt dan u zou kunnen met uw oorspronkelijke inleg. Deze mogelijkheid wordt geboden door een broker. Deze laat u met een veelvoud van uw inleg beleggen zodat u veel sneller, een veel grotere winst kunt boeken. Wij zullen dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

  • U wilt beleggen met 200 euro.
  • In de krant leest u dat het Amerikaanse bedrijf Google een grotere omzet geboekt heeft.
  • U verwacht dat de koers van het aandeel Google hierdoor stijgt en wilt daarom in Google beleggen
  • U kunt er  voor kiezen ‘traditioneel te beleggen’. U koopt dan voor 200 euro aandelen Google.
  • Wanneer de koers met 5% stijgt, worden uw aandelen in dat geval 210 euro waard. U heeft dan 10 euro verdiend.
  • U kunt er ook voor kiezen te beleggen in Google met een hefboom. U neemt dan met uw 200 euro, een positie in met een waarde van 2.000 euro.
  • Als nu de koers, net als in het vorige geval, met 5% stijgt, wordt deze positie 2.100 euro waard. U heeft dan geen 10 euro maar 100 euro verdiend. Een aanmerkelijk verschil!

U zult zich nu afvragen hoe dit kan. Hoe kun je met 200 euro een positie van 2.000 innemen? Dit kan door de tussenkomst van de broker. Want als u met een hefboom belegt, koopt u geen aandelen, maar handelt u met aandelen van de broker tegen een vergoeding van enkele euro’s. Deze wisselwerking biedt u geweldige kansen!

Voor brokers vergelijken eerst wat beleggingservaringen met hefbomen lezen?

Wij beleggen al tijden op deze manier. Bent u geïnteresseerd in onze ervaringen? Klik dan op deze link en lees wat beleggingservaringen.

De internet brokers vergelijking

Om deze reden verkiezen wij brokers die hefboomproducten aanbieden. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van drie goede brokers die deze manier van handelen aanbieden. U kunt deze vinden op deze pagina. Overigens bieden alle drie de brokers ook een simulator aan waarmee u kunt wennen aan de methode met fictief geld. Wel belegt u in de simulator op echte koersen!

U vindt de broker vergelijking onder deze link!

Bron1: http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3413053/2013/03/21/VEB-Vergelijken-kosten-internetbrokers-loont.dhtml

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu