Direct online beleggen?

> CFD's > Beleggen in CFD’s, online beleggen op z’n best

Beleggen in CFD’s, online beleggen op z’n best

23 februari 2012 13:01 | 2.698 keer gelezen

Als we online beleggen begrijpen als de mogelijkheid voor particuliere beleggers om laagdrempelig te handelen op de beleggingsmarkt dan zijn CFD’s het product waarmee de particuliere belegger dit bij uitstek doet. Maar wat zijn de kosten bij een CFD transactie?

De prijs van een CFD

Ten eerste sluit de belegger altijd een CFD af bij een broker, deze voert de transacties voor de particuliere belegger uit. De prijs van een CFD is altijd dezelfde als de koers van het onderliggende aandeel. Dus als Heineken in de koers op 35 staat dan is een CFD Heineken 35 euro. Echter, als u nu 1000 CFD’s Heineken wil afsluiten dan is het niet zo dat u 35.000 euro hoeft te betalen. CFD’s werken met twee verschillende marge’s. De initiële marge en de onderhoud marge. Stel de initiële marge is 10% dan moet de belegger om de positie van 1000 CFD’s Heikenen te openen 3500 euro inleggen. De onderhoudsmarge is altijd lager, stel dat deze 2% is bij Heineken. Dan moet de belegger minstens 700 euro op de rekening hebben bij de online broker waarbij de CFD is afgesloten om de positie te behouden. Zodra de belegger onder de 700 euro komt dan is er een margin call en sluit de broker zelf de positie om zichzelf te beschermen en uw verlies te beperken.

De online broker en CFD’s

Wat zijn de kosten van een CFD dan? Hoe verdiend een broker zijn geld? Sommige online brokers vragen altijd transactie kosten. Vaak is dat een klein bedrag die de administratieve kosten moet denken van de transactie. Niet alle online brokers doen dit dus let goed op de voorwaarden. Veruit de meeste brokers verdienen voornamelijk door de spread. De spread is het verschil in prijs tussen de koop/verkoop prijs en de actuele prijs van het product. Het is vaak in ieder geval zo dat de koers minstens  twee puntjes moet stijgen voordat een belegger überhaupt winst kan maken. Aangezien het beleggingsproduct voor twee koerspunten lager is gekocht dan de actuele prijs. Wanneer de markt de verwachte kant op gaat is dit echter vaak binnen 10 minuten al gehaald.

Voor u echter zelf gaat proberen te handelen met CFD’s is het verstandig om een demo account af te sluiten om de snelle CFD markt te leren kennen. Hoe de prijzen precies werken en welke kosten aan het handelen van CFD’s zitten leert u het beste door te oefenen in het beleggen in CFD’s. Kijk op onze vergelijkings pagina om een online broker te vinden die gratis demo-accounts aanbied. Klik hier voor de broker vergelijking pagina

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu