Direct online beleggen?

> CFD's > CFD voor dummies

CFD voor dummies

9 januari 2014 20:58 | 2.788 keer gelezen

Wilt u meer weten over beleggen met een Contract for Difference? Begin hier met CFD voor dummies. Leer de basis en begin gratis te beleggen!

 CFD voor dummies

De bijzondere kenmerken van CFD’s

Voor u als belegger is het belangrijk om een zo voordelig mogelijke methode te gebruiken. Daarom zullen we u in dit artikel vertellen over de verschillende voordelen van de zogenaamde CFD’s. Dit is een relatief nieuwe methode waar wij zelf ook mee beleggen. Dit gaat gemakkelijk en snel, via het internet.

Laten we beginnen met een simpel basisprincipe: bij beleggen met CFD’s koopt u aandelen niet daadwerkelijk. In plaats daarvan speculeert u op de koers ervan. Hierdoor hoeft u bijvoorbeeld nooit naar vergaderingen van aandeelhouders, terwijl u wel volwaardig kunt beleggen.

In zekere zin hebt u juist meer mogelijkheden bij beleggen met CFD’s. U kunt namelijk ook speculeren op een koersdaling. Dit wordt ook wel short gaan genoemd. Bij ‘traditioneel’ beleggen is dit niet mogelijk. Misschien is dit principe nog onbekend voor u. In dat geval kunt u hier een waargebeurde beleggingservaring met short gaan zien, waarbij er maar liefst 407 euro winst werd gemaakt.

https://www.onlinebeleggen.info/beleggingservaringen-2/beleggen-met-300-euro-407-euro-verdiend-door-short-gaan-op-sns-reaal

Short gaan kan dus voordelen bieden. Maar er zijn nog meer bijzondere kenmerken aan CFD’s. Door een bijzondere constructie is het ook geschikt voor de kleinere belegger, zoals u hieronder kunt zien.

CFD voor dummies kan ook met een kleine inleg

Wilt u beleggen, maar hebt u geen duizenden euro’s over? Ook dan is CFD voor dummies een goede mogelijkheid. Als u belegt met deze methode, wordt uw inleg namelijk meer waard. Bij elke belegging wordt uw inleg vergroot, dankzij een bepaalde factor. Dit wordt ook wel de hefboom genoemd.

Er bestaat bijvoorbeeld een factor van 10, 20 en 50, wat betekent dat uw inleg met een van deze getallen wordt vermenigvuldigd. Stel, u legt 100 euro in en er geldt een factor van 20. Dan wordt uw inleg 20×100= 2.000 euro waard gemaakt. Hierdoor kunt u handelen met een groter aandelenpakket.

CFD voor dummies

Figuur 1, CFD voor dummies. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

U kunt als kleine belegger dus handelen alsof u meer geld tot uw beschikking heeft. Dit biedt u verschillende voordelen. Wilt u hier meer van weten? Klik dan hier voor de kosteloze cursus beleggen.

Beleggen via internet

Bovenin dit artikel hebt u gelezen dat CFD beleggen via het internet gaat. Dankzij speciale software zal u met gemak uw beleggingen kunnen beheren. Op internet kunt u allerlei aanbieders vinden van zulke beleggingssoftware, maar u wilt natuurlijk de beste! Daarbij kunnen wij u helpen. Wij kozen drie vooraanstaande aanbieders in onze selectie. Deze drie versies bieden u de volgende voordelen:

  • De software is gratis
  • Het gebruik van CFD’s wordt automatisch voor u verwerkt
  • U kunt beleggen op koersstijgingen en dalingen
  • Beheer al uw beleggingen met een simpele klik van de muis
  • Oefen met beleggen in de gratis demo

De laatste optie is het meest interessant als u geïnteresseerd bent in CFD voor dummies. De demo is namelijk een leerzame simulatie binnen de gratis software, waarin u zelf niets hoeft in te leggen.

Nee, u krijgt juist circa 20.000 fictieve euro’s om mee te beleggen. Met dit speelgeld kunt u zeer realistische praktijkervaring opdoen. U krijgt namelijk realtime koersen te zien en kunt op net zo veel aandelen, grondstoffen en indices beleggen als betalende beleggers. Daarom is de demo dé oplossing voor de beginnende belegger. Bent u geïnteresseerd in CFD’s, maar zegt u: ‘Eerst zien, dan geloven’? Overtuig uzelf en test de gratis demo. Dit hoeft niet meer dan 5 minuten te kosten. Wat houdt u tegen?

De demo: het begin van CFD voor dummies! Klik hier om te beginnen

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo_(software)

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu