Direct online beleggen?

> CFD's > Online beleggen in CFD’s waar moet je op letten?

Online beleggen in CFD’s waar moet je op letten?

18 april 2012 12:27 | 1.740 keer gelezen

In de beleggingswereld zijn CFD’s a force to be reckoned with. Het zijn in principe kleine contractjes wat je aangaat maar de invloed die ze kunnen hebben is vele malen groter. Daarom is het belangrijk om op je hoede te zijn voor CFD’s. We hebben het al vaker gezegd, als er veel geld valt te winnen, valt er ook veel geld te verliezen.

Waar moet je aan denken bij CFD’s?

Ten eerste moet je een de kosten denken. CFD’s zijn in principe redelijk goedkope beleggingsinstrumenten, maar alleen als je winst maakt. Je hoeft voor CFD’s geen commissie te betalen. De inkomsten die brokers hierdoor mislopen lossen ze op door spreads. De spreads verschillen van broker tot broker en kan een flink deel van je winst afsnoepen. Let daar dus op. Een spread is het verschil tussen de prijs waarvoor je het product kan kopen en de actuele prijs van het product. Met dat verschil verdiend je broker aan elke transactie. Dat betekent dat je dus niet meer of minder kwijt bent al naar gelang hoeveel je inzet.

CFD hefboom

CFD’s zijn hefboom producten, leveraged in het Engels. Dat heeft één groot voordeel, je hoeft bij indices, grondstoffen en Forex vaak slechts iets van 0,5% tot 2% van het initiele bedrag te betalen. Dat is dus een hefboom van 1:200 tot 1:50. Dat betekent dat als je voor 1000 euro een positie aangaat je een positie aan kan gaan ter waarde van 50.000 tot 200.000. Hierdoor kun je met een kleine stijging in de koers al snel 10% rendement halen op de initiële inleg.

Het nadeel is dat je ook relatief veel kan verliezen, als je geen stoploss order instelt kan je verlies in principe oplopen tot je gehele kapitaal op de account van de broker. Vandaar dat het van het grootste belang is om een stoploss order in te stellen.

Doordat kleine koersverschillen al flinke winsten en verliezen kunnen opleveren is het ook belangrijk om altijd te kijken naar een beursverwachting. Het is geen gokken, en dat betekent dat het ook geen 50/50 kans is dat je winst of verlies maakt.

Als je eerst ervaring op wil doen met het handelen in CFD’s kan het de moeite waard zijn om eerst te handelen met een demo account. Op die manier kom je op een veilige manier achter in’s and out’s van het handelen in CFD’s.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu