Direct online beleggen?

> CFD's > Uitleg hefboomeffect: ontdek de voordelen

Uitleg hefboomeffect: ontdek de voordelen

19 maart 2014 21:18 | 3.244 keer gelezen

Zoekt u een duidelijke uitleg hefboomeffect? Lees verder en ontdek het geheim van CFD’s gemakkelijk en snel. Hier krijgt u toegang tot gratis software.

Uitleg hefboomeffect

Waarom een uitleg hefboomeffect?

Met deze uitleg ontdekt u vlot de voordelen van het hefboomeffect, zodat u hier gebruik van zou kunnen maken.

Het hefboomeffect, dat ook wel bekend staat als het Contract for Difference (CFD) is een constructie die ervoor zorgt dat u met een kleine inleg kunt handelen met een groter aandelenpakket. U hoeft zelf dus maar een deel van die aandelen te betalen.

Een voorbeeld van het hefboomeffect

Stelt u zich voor dat u wilt beleggen met 100 euro, in aandelen van Heineken. Deze aandelen kosten op dat moment 10 euro per stuk. In dat geval zou u er tien kunnen kopen. Maar dankzij het hefboomeffect wordt uw inleg vergroot. In dit geval met een factor 10. U beschikt dan over een positie ter waarde van 10×100= 1.000 euro. U handelt dan ook met tien keer zo veel aandelen, namelijk 100.

Als de koers van Heineken nu zou stijgen zou u, dankzij de grotere positie, een mooie winst kunnen behalen. Stelt u zich voor dat ieder aandeel van Heineken 1 euro meer waard wordt. Zonder de hefboom had u in dit geval 10 euro winst gemaakt. Want u had in dat geval 10 aandelen gehad. Maar met de hefboom beschikte u over 100 aandelen, zodat u ook 100 euro winst zou kunnen maken. Zo eenvoudig is de uitleg hefboomeffect in feite.

Wilt u weten hoe u gebruik kunt maken van dit effect? Lees dan verder.

Uitleg hefboomeffect in de praktijk

Hoe kunt u nu zelf gebruik maken van het hefboomeffect tijdens het beleggen? Wij bieden u een manier. Zelf maken we gebruik van een overzichtelijk en kosteloos beleggingsprogramma. Hierin zit dit effect automatisch verwerkt.

Bovendien maakt u direct gebruik van andere voordelen van de software:

  • Beleggen vanaf computer, tablet en smartphone
  • Handelen in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Gemakkelijk en snel uw beleggingen beheren

Hieronder ziet u een screenshot van het programma. Ziet u hoe duidelijk de koersen zijn geordend? Bovendien houdt het programma relevante informatie, zoals koersgrafieken en resultaten van eerdere beleggingen, automatisch bij.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, screenshot uitleg hefboomeffect. Klik voor een vergroting.

Leer van anderen

Verder kunnen we u nog handige praktijkervaringen van andere beleggers aanbieden. Dit zijn waargebeurde beleggingen die zij hebben uitgeschreven, zodat anderen ervan kunnen leren. Zo kunt u zien hoe zij de software gebruiken, op welke producten ze beleggen en wat ze gebruiken als aanleiding voor een belegging. Doe er uw voordeel mee! Klik hier voor onze beleggingservaringen.

Pas de uitleg hefboomeffect zelf toe!

Tot slot willen we u de mogelijkheid bieden om zelf gebruik te maken van de software. Bij de beleggingservaringen kunt u zien hoe andere beleggers gebruik maken van dit prettige programma. Wilt u dat ook? Klik op de link hieronder en begin binnen vijf minuten met:

  • Echt beleggen
  • Of gratis beleggen in de demo. Hier ontvang u ca. 20.000 euro fictief geld om mee te oefenen.

Pas uw kennis direct toe! Klik hier voor de gratis beleggingssoftware

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hefboom

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu