Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Aandelen kopen OCI: €97,- winst

Aandelen kopen OCI: €97,- winst

15 september 2015 11:44 | 1.682 keer gelezen

Wilt u aandelen kopen OCI, maar heeft u geen ervaring met online beleggen? Wij hebben een aantal tips en ervaringen voor de beginnende belegger. Het is voor iedereen mogelijk om te beleggen, maar u moet er wel het één en ander over weten. In dit artikel zullen wij een aantal basisbegrippen toelichten aan de hand van een ervaring.

Aandelen kopen OCI - Afbeelding 1

Daytraden leren

Daytraden houdt in dat u op één dag een positie opent en sluit. Het is uiteraard de bedoeling dat u een winst probeert te realiseren. Wij zullen u hierbij helpen door u een aantal tips te geven. Daytraden is mogelijk bij online beleggen. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboomfactor. Deze hefboom zorgt ervoor dat uw geld wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Dit heeft ervoor gezorgd dat beleggen voor iedereen mogelijk is. Voorheen was beleggen alleen voor mensen die veel geld te besteden hadden, maar online beleggen heeft dit veranderd. Wij zullen een kort voorbeeld geven om de hefboomfactor verder toe te lichten.

Stel u wilt graag beleggen in PostNL, maar u heeft niet zoveel geld te besteden. U kiest ervoor om eens te kijken naar de waarde van uw geld, wanneer u €100,- in zou leggen. Voor PostNL wordt een hefboomfactor van 1:20 gebruikt. Dit betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met 20. Uw geld is nu dus €2000,- waard! U hoeft dus niet veel geld beschikbaar te hebben om online te beleggen. Hieronder is de hefboomfactor weergeven.

Figuur 1: Aandelen kopen OCI – De hefboomfactor.

Figuur 1: Aandelen kopen OCI – De hefboomfactor. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen OCI: De fundamentele analyse

Een fundamentele analyse klinkt lastig, maar niets is minder waar. Deze analyse houdt in dat u belegd aan de hand van uitgekomen nieuwsberichten of gebeurtenissen. Wij vinden het belangrijk een goede aanleiding te hebben om te beleggen, zodat wij niet zo maar ergens geld op inzetten. Wanneer er een positief bericht uitkomt van een bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Komt het bedrijf echter negatief in het nieuws, dan kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven erin dat de populariteit van het aandeel wordt beïnvloed door de financiële situatie waarin het bedrijf verkeert.

Op 20 juli kwamen wij een nieuwsbericht tegen over OCI, een kunstmestproducent. Het wordt duidelijk dat het bedrijf mogelijk gaat fuseren, wat uiteraard erg positief is. Dit was voor ons een reden om te speculeren op een koersstijging van OCI. Hieronder leest u het nieuwsbericht van OCI.

Figuur 2: Aandelen kopen OCI – Het nieuwsbericht.

Figuur 2: Aandelen kopen OCI – Het nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen OCI: Speculeren op een koersstijging

Na het uitkomen van het nieuwsbericht besloten wij een positie te openen van €221,-. Dit werd door de hefboom vermenigvuldigd tot een bedrag van €4.429,-. Dit betekent dat wij, in plaats van zeven aandelen, nu 150 aandelen konden kopen! Ook maakten wij gebruik van de profit call en stop loss. Met de profit call kunt u een gewenst winstpunt instellen. Zodra de koers deze waarde heeft bereikt, wordt uw positie automatisch gesloten. Met de stop loss stel je een maximaal verlies in. Wilt u niet meer dan 25% verliezen op uw inleg? Dan stopt deze functie uw positie op het moment dat de koers dit punt bereikt. Heb je dus geen tijd om de koers in de gaten te houden? Dan is dit de oplossing voor u! Tevens is dit erg handig bij het leren beleggen voor beginners. U kunt immers nooit meer verliezen dan dat u zelf wilt. Hieronder ziet u het koersverloop van onze belegging op OCI. De koers bleef stijgen, wat erg positief was voor ons!

Figuur 3: Aandelen kopen OCI – Het koersverloop.

Figuur 3: Aandelen kopen OCI – Het koersverloop. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen OCI: Eindresultaat

Doordat wij een profit call hadden ingesteld, werd onze positie gesloten na iets minder dan een uur. Met een inleg van €221,- hebben wij een winst behaald van meer dan €97,-. Een prachtig rendement, zonder dat we de koers hebben moeten volgen! Hieronder ziet u ons eindresultaat.

Figuur 4: Aandelen kopen OCI – Het eindresultaat.

Figuur 4: Aandelen kopen OCI – Het eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Bent u geïnteresseerd in beleggen en wilt u starten? Dan raden wij u aan om eerst een korte, leerzame cursus te volgen. In deze cursus doorloopt u zes stappen, waarin u een aantal slimme trucjes leert. De cursus is gratis en geeft een goed beeld van onze manier van beleggen.

Ook kunt u nog even oefenen voordat u met echt geld gaat beleggen. In de demo van één van de brokers kunt u virtueel beleggen met een groot bedrag aan demo geld. De demo is hetzelfde als wanneer u echt gaat beleggen, alleen kunt u nu kiezen voor demo geld! Bij het downloaden van het programma ontvangt u een bedrag van €20.000,- aan oefengeld.

Download hier de beleggingssoftware en start met oefenen!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4091370/oci-bevestigt-fusiegesprekken.html 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu