Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Beleggen op Alstom

Beleggen op Alstom

27 november 2016 12:42 | 2.159 keer gelezen

In dit artikel zullen we uitleggen hoe u kunt beleggen op Alstom of aandelen van een ander beursgenoteerd bedrijf. Om het beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven uit te leggen maken wij gebruik van een praktijkvoorbeeld. Daarnaast zullen we enkele tips geven voor beginnende beleggers en uitleggen wat de voordelen zijn van online beleggen ten opzichte van offline beleggen. Meer weten? Lees dan verder!

beleggen-op-alstom

Beleggen op het internet

Beginnen met beleggen lijkt voor veel mensen ingewikkeld, het zien van een aantal grafiekjes zorgt er in veel gevallen al voor dat mensen afhaken. Beleggen op het internet is echter helemaal niet ingewikkeld, u moet alleen het nodige weten. Om deze reden is het verstandig om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden. Er zijn veel verschillen tussen online beleggen en offline beleggen. Veel mensen zijn wel bekend met de traditionele manier van beleggen waarbij een belegger naar een bank of beleggingskantoor gaat.

Bij online beleggen is het mogelijk om vanuit huis of op het werk een beleggingspositie te openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop en internetverbinding. Het is overigens ook mogelijk om met een tablet of een smartphone te beleggen! Door de komst van het internet zijn de mogelijkheden oneindig!

Mogelijkheden met online beleggen

Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met kleine bedragen op korte termijn door de hefboomwerking. Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboomwerking. De hefboomwerking zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor, de grootte hiervan is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Beleggen op Alstom – Voorbeeld hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van Alstom met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor bij beleggen in Alstom is 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Aanleiding vinden om te beleggen

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, kijken wij eerst of er een aanleiding is om te beleggen. Wij hebben in dit voorbeeld gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand hiervan bepalen wij om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers door het positieve nieuwsbericht. Wij denken dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers door het negatieve nieuwsbericht.

Beleggen op Alstom: Nieuwsbericht

Op 9 december kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de Franse treinenbouwer Alstom. In het bericht wordt aangegeven dat de treinenbouwer profiteert van buitenlandse orders. De nettowinst in de eerste helft van het gebroken boekjaar kwam uit op 128 miljoen euro tegenover een verlies van 57 miljoen euro een jaar eerder. Daarnaast is de omzet met 8 procent gestegen, dat is uitstekend nieuws voor de treinenbouwer Alstom. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging.

alstom-nieuwsbericht

Figuur 2. Beleggen op Alstom – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beleggen op Alstom: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 124,30 euro, de hefboomfactor was in dit geval 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (124,30 euro maal). De uitkomst hiervan is 1.243 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Met deze inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Alstom. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers na het openen van de positie begon te stijgen met daaropvolgend een lichte daling. Uiteindelijk begon de koers weer fluctuerend te stijgen.

alstom-koersverloop

Figuur 3. Beleggen op Alstom – Koersverloop van de belegging Alstom. Klik om te vergroten. 

Beleggen op Alstom: Resultaat van de belegging

Wij besloten om gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangegeven als sluiten bij winst en sluiten bij verlies. 

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten bij het aangegeven rendement van 23%. Dat is een uitstekend rendement in een korte beleggingstijd. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 28 euro. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

alstom-resultaat

Figuur 4. Beleggen op Alstom – Resultaat van de belegging Alstom. Klik om te vergroten. 

Tips

Voor beginnende beleggers is het belangrijk om eerst meer te leren over online beleggen, dat kan met de cursus beleggen voor beginners. In deze cursus worden verschillende aspecten inzake online beleggen nader toegelicht. Na het volgen van de cursus kunnen beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van demo beleggen. Beleggers kunnen met demo beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financiële risico’s te lopen. Dit is de ultieme manier voor beginners om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Starten met demo beleggen? Download het beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4348120/treinenbouwer-alstom-profiteert-van-buitenlandse-orders.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu