Direct online beleggen?

> cursus beleggen > 6. Cursus beleggen: beginnen met online beleggen

6. Cursus beleggen: beginnen met online beleggen

23 mei 2013 09:17 | 7.290 keer gelezen

U bent aangekomen in het zesde hoofdstuk van de gratis cursus beleggen. In dit hoofdstuk kunt u de verschillende brokers vergelijken en een broker kiezen die het best bij u past. Wilt u meer weten over hoe deze vergelijking tot stand is gekomen, klik hier.

Cursus beleggen: beginnen met online beleggen

Om te starten met online beleggen kunt u via verschillende brokers een beleggingsprogramma downloaden. Wij hebben de 3 beste brokers voor u vergeleken, zodat u zelf de keuze kunt maken via welke broker u wilt gaan beleggen. De beleggingsprogramma’s van de brokers zijn door ons getest en virusvrij. Met het beleggingsprogramma van de broker kunt u binnen 5 minuten starten met handelen. Wij hebben de brokers vergeleken aan de hand van verschillende criteria, namelijk; populariteit, gebruiksvriendelijkheid, aanbod, toezicht AFM/Financial Conduct Authority (gedragstoezichthouders op de financiële markten), prijs, benodigd kapitaal en service.

Gratis oefenen bij alle brokers

De beleggingsprogramma’s van de brokers hebben als bijkomend voordeel dat u gratis kunt oefenen. Bij het starten van het beleggingsprogramma kunt u kiezen voor de optie ‘demo-modus’. In de modus ontvangt u een fictief bedrag van bijvoorbeeld 50.000 euro en kunt u beleggen op echte koersen. U kunt dus zonder financiële consequenties gaan beleggen. Op deze manier krijgt u een perfect beeld van uw kunnen, een ideale methode om te oefenen met beleggen op een 100% veilige manier. Om gebruik te maken van de demo heeft u alleen een e-mail adres nodig. U ontvangt geen irritante (spam) mail op dit adres.

Starten met handelen bij een broker doet u in 3 simpele stappen:

  • Stap 1  Download het programma.
  • Stap 2  Maak een account aan (alleen een e-mail adres nodig).
  • Stap 3 Kies voor de optie ‘beleggen met echt geld’ of ‘demo-modus’.

Wilt u liever geen beleggingsprogramma downloaden? U kunt ook beleggen via uw web browser via de website van de broker.

Om u een inzicht te geven welke beleggingsprogramma het best bij u past hebben wij deze vergeleken. De brokers die besproken worden zijn Plus500, Markets.com en eToro.

Plus500

Cursus-beleggen-beginnen-met-online-beleggen-plaatje1

Plus500 is een CFD broker met een gratis demo die uiterst geschikt is voor beleggers die willen oefenen. Plus500 heeft een uitgebreid aanbod van effecten. Disclaimer: prijzen zijn illustratief.

Plus500 is één van de snelst groeiende brokers ter wereld. Dit is mede te danken aan het zeer overzichtelijke beleggingsprogramma. Verder is Plus500 zeer betrouwbaar te noemen, zij zijn toegelaten en worden gereguleerd door de Financial Conduct Authority en de respecteerde regulator Cysec.

Wilt u handelen via Plus500? Download hier het beleggingsprogramma.

Voor het programma Plus500 is er een handleiding gemaakt, die u wegwijs in het programma maakt. Deze handleiding kunt u hier vinden.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. 77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.

Markets.com

Cursus-beleggen-beginnen-met-online-beleggen-plaatje2

Markets.com is een broker die met name bekend is vanwege haar ruime aanbod van valuta (forex) producten. Naast het uitgebreide aanbod aan valuta producten heeft Markets.com ook veel mogelijkheden op het gebied van grafieken en technische indicatoren. Dit kan voor de beginnende belegger verwarrend werken, maar is uitstekend geschikt voor beleggers die uitgebreid gebruik willen maken van technische analyse.

Wilt u handelen via Markets.com? Download hier het beleggingsprogramma.

eToro

Cursus-beleggen-beginnen-met-online-beleggen-plaatje3

eToro is een relatief nieuwe broker die zich specialiseert in het integreren van sociale media in hun beleggingsprogramma. U kunt in het beleggingsprogramma de beste beleggers volgen. Met een druk op de knop kunt u vervolgens deze posities 1 op 1 kopiëren. Het aanbod van beleggingsproducten is bij eToro wat beperkter dan de andere brokers.

Wilt u handelen via eToro? Download hier het beleggingsprogramma.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and digital assets, as well as trading CFDs. 76% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

  1. Beleggen in het algemeen
  2. Beleggen via een broker
  3. Winst maken met online beleggen
  4. Het beheersen van uw risico’s
  5. Praktische zaken
  6. Beginnen met online beleggen

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu