Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Ervaring aandelen kopen Burberry

Ervaring aandelen kopen Burberry

23 oktober 2016 16:52 | 2.343 keer gelezen

In het artikel ‘ervaring aandelen kopen Burberry’ wordt nader toegelicht hoe u zelf kunt beleggen in aandelen van Burberry of een ander beursgenoteerd bedrijf. Om een goed beeld te krijgen van het beleggen met een beleggingsprogramma wordt in dit artikel een beleggingsvoorbeeld van Burberry nader toegelicht. Tevens wordt uitgelegd hoe beginnende beleggers goed voorbereid kunnen starten met online beleggen. Lees verder!

ervaring-aandelen-kopen-burberry

Beleggen in aandelen met een beleggingsprogramma

Het is voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen in aandelen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een beleggingsprogramma. Er zijn verschillende beleggingsprogramma’s beschikbaar om te downloaden op de desktop of laptop. Daarnaast zijn er ook veel apps beschikbaar met beleggingsprogramma’s. Op deze manier is het voor beleggers mogelijk om op ieder moment van de dag te beleggen.

Een goede manier om te beleggen is door het kopen en verkopen van aandelen op korte termijn. Met een online beleggingsprogramma is het voor beleggers mogelijk om snel te handelen, oftewel op korte termijn. Brokers, oftewel de aanbieders van beleggingsprogramma’s maken het mogelijk voor beleggers om te profiteren van beleggen met weinig geld op korte termijn.

Beleggen met weinig geld en meer winst

Met een online beleggingsprogramma maken beleggers gebruik van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers met een kleine inleg veel meer winst kunnen behalen. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen is meestal 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10. De uitkomst is de inlegwaarde waarmee de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Ervaring aandelen kopen Burberry – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van Burberry en besluit om 100 euro in te leggen. De hefboomfactor is in dit geval 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vergroot (100 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger meer winst behalen op korte termijn. 

Aanleiding zoeken om te beleggen

Voor beginnende beleggers is het van belang om te weten dat beleggen met een aanleiding noodzakelijk is om risico’s te beperken. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Er zijn verschillende manieren om een aanleiding te vinden, één daarvan is de fundamentele analyse. Door gebruik te maken van deze beleggingsmethode kunnen beleggers een aanleiding vinden om een beleggingspositie te openen.

Fundamentele analyse

Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Deze recente ontwikkelingen kunnen gevonden worden in het beursnieuws wat dagelijks online wordt gepubliceerd. Aan de hand van dit nieuws kan een belegger bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij een positief nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf met betrekking tot de financiële situatie, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf aantrekkelijker worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf met betrekking tot de financiële situatie, kiezen wij er meestal voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf minder aantrekkelijk worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Ervaring aandelen kopen Burberry: Aanleiding

Op 18 oktober kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over het modehuis Burberry. In het bericht wordt aangegeven dat het modehuis profiteert van de waardedaling van de Britse pond. Burberry verwacht dat de zwakke pond ervoor zal zorgen dat 105 miljoen pond zal bijdragen aan de winst voor het lopende boekjaar. Dat is uitstekend nieuws over het Britse modehuis. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Burberry.

burberry-nieuwsbericht

Figuur 2: Ervaring aandelen kopen Burberry – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Ervaring aandelen kopen Burberry: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 108,81 euro. De hefboomfactor bij beleggen in aandelen Burberry is 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (108,81 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.088,15 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 70 aandelen Burberry. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd.

burberry-koersverloop

Figuur 3: Ervaring aandelen kopen Burberry – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Ervaring aandelen kopen Burberry: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies. Met deze functies zijn beleggers in staat om een gewenst rendement en een maximaal verlies in te stellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten door het beleggingsprogramma. Wij hadden de profit call functie ingesteld op 40 procent. Normaal stellen wij de profit call functie in op een rendement van 20 á 25 procent, maar we besloten om dit keer te gaan voor meer.

De profit call sloot onze beleggingspositie bij het aangegeven rendement. Met deze belegging hebben wij een winst van 43,46 euro gerealiseerd. De positie werd op de volgende beursdag gesloten, dat betekent dat onze positie in de nacht open stond. Als de positie niet binnen één beursdag wordt gesloten betalen beleggers een premie. Onze premie was 0,19 euro, hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

burberry-resultaat

Figuur 4: Ervaring aandelen kopen Burberry – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Cursus beleggen

Om meer te leren over online beleggen kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen. Deze cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Overigens is deze cursus geheel gratis. In deze cursus worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht. Tevens wordt aandacht besteed aan het beperken van risico’s tijdens het beleggen. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Beleggen oefenen met een demo account

Na het volgen van de cursus is het slim om te starten met een demo account. Met een demo account kunnen beleggers het beleggen veilig oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Op deze manier kunnen beleggers leren van eventueel gemaakte fouten. Na genoeg oefenen kunnen beleggers in hetzelfde programma gemakkelijk overschakelen naar een echt account. Als de belegger na een tijdje het gevoel heeft dat het nog niet goed gaat, kan de belegger ervoor kiezen om terug te schakelen naar het demo account om meer te oefenen.

Starten met handelen? Download het gratis beleggingsprogramma!


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4337667/modehuis-burberry-profiteert-van-waardedaling-britse-pond.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu