Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Handelen in aandelen Gemalto

Handelen in aandelen Gemalto

4 maart 2017 13:31 | 2.034 keer gelezen

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het handelen in aandelen Gemalto. Gemalto, de digitaal beveiliger, is een beursgenoteerd bedrijf waar beleggers in kunnen beleggen. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers snel handelen in aandelen of andere beleggingsinstrumenten zoals indices, valuta en grondstoffen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheid om te handelen in aandelen, aan de hand van een beleggingsvoorbeeld. Meer weten? Lees dan verder!

Handelen in aandelen Gemalto

Beleggen in aandelen

Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers handelen in aandelen, indices, valuta en grondstoffen. Voor zowel beginnende beleggers als voor gevorderde beleggers is het handig om gebruik te maken van online beleggen. Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het bij online beleggen mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen.

Wat is CFD beleggen?

CFD beleggen is een ander woord voor online beleggen. Veel beleggers noemen online beleggen ook wel CFD beleggen, omdat beleggers met een online beleggingsprogramma automatisch beleggen met CFD’s. Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst realiseren met een goede voorspelling van de koers. De aanbieder van het beleggingsprogramma wordt overigens ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd.

Daarentegen is het bij offline beleggen alleen mogelijk om winst te realiseren bij een waarde stijging van de koers. Bij online beleggen is dat niet het geval. Bij online beleggen bezit de belegger de aandelen van een beursgenoteerd bedrijf niet, maar kan slechts speculeren op de koers.

Winst realiseren met de voorspelling

Bij een goede voorspelling van het koersverloop ontvangt de belegger het verschil tussen de aankoop- en verkoopwaarde. In dat geval heeft de belegger winst gerealiseerd. Overigens is het van belang om te weten dat het mogelijk is om te speculeren op een stijging van de koers of een daling van de koers, als de voorspelling van de koers maar klopt!

Daarbij is het ook mogelijk dat een belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop. In dat geval heeft de belegger te maken met een verlies. De belegger dient in dat geval het verschil tussen de aankoop en verkoopwaarde aan de broker te betalen.

Handelen in aandelen Gemalto: Aanleiding

Op 2 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de digitaal beveiliger Gemalto. In het bericht wordt aangegeven dat Gemalto 5,7 procent aan beurswaarde won, omdat de multinational de afnemende opbrengsten op de markt voor mobiele telefonie wist te compenseren met groei op alle andere vlakken. Dit is een goed bericht voor Gemalto, dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Gemalto.

Gemalto nieuwsbericht

Figuur 1. Handelen in aandelen Gemalto – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Handelen in aandelen Gemalto: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 113,58 euro. Bij online beleggen profiteren beleggers van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers een hogere aandelenpositie kunnen innemen, omdat de hefboom de inleg vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De hefboomfactor kan overigens verschillen qua grootte, dit is afhankelijk van het soort effect.

Bij het handelen in aandelen is de hefboomfactor vaak 1:5 of 1:10. Bij Gemalto is de hefboomfactor 1:5. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 5 (113,58 euro maal 5). De uitkomst hiervan is 567,90 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Door deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 10 aandelen Gemalto. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd hier is te zien dat de koers na het openen van de positie bleef fluctueren met aan het eind een constante stijging.

Gemalto koersverloop

Figuur 2. Handelen in aandelen Gemalto – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Handelen in aandelen Gemalto: Eindresultaat

Overigens is het van belang om te weten dat het voor beleggers mogelijk is om risico’s te beperken tijdens beleggen. Als eerst is het van belang om te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. In dit artikel hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente nieuwsberichten inzake de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven.

Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om risico’s te beperken door gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Beleggers kunnen met de profit call functie een gewenste winst instellen. Als de koers dit punt bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. Als belegger hoeft u hier zelf niks voor te doen. Daarnaast kan de stop loss functie gebruikt worden om een maximaal verlies in te stellen. Als de koers dit punt bereikt wordt de positie ook automatisch gesloten.

In ons voorbeeld werd de positie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers de gewenste winst had bereikt van 32,76 euro. Dat betekent dat wij een rendement hebben behaald van 29%. Overigens wordt er in het onderstaande resultaat aangegeven dat wij een premie moesten betalen van 0,14 euro. Dit is de premie die beleggers moeten betalen als de beleggingspositie langer dan één beursdag open staat. Meestal is de premie erg laag bij het open houden van een positie van een paar dagen.

Gemalto resultaat

Figuur 3. Handelen in aandelen Gemalto – Eindresultaat van de belegging. Klik om te vergroten.

Als beginnende belegger starten met online beleggen

Als beginnende belegger is het vaak lastig om zelf te starten met online beleggen. Er is geen adviseur, u moet zelf een keuze maken. Om deze reden is het van belang om gebruik te maken van een gratis cursus beleggen. Met een beginners cursus kunt u snel meer leren over online beleggen en wat er bij komt kijken. De basisaspecten van online beleggen worden behandeld in deze cursus. Kortom, een unieke manier om snel meer te leren.

Overigens hebben beginnende beleggers ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de beurssimulator. Met een beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen aan de hand van fictief geld. Hierdoor kan een belegger geen financieel risico lopen, maar is de belegger wel in staat om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Kortom, een uitstekende aanvulling op de cursus beleggen voor beginnende beleggers.

Beleggen oefenen? Maak gebruik van de beurssimulator!


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 
http://www.nu.nl/beurs/4508079/beleggers-doen-rustig-winsten-eerder-week.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu