Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Online aandelen kopen Boeing

Online aandelen kopen Boeing

29 januari 2017 18:43 | 2.516 keer gelezen

Wilt u ook online aandelen kopen Boeing? In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zelf kunt beginnen met handelen in aandelen met een online beleggingsprogramma. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen, door de komst van het internet. Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee, waardoor het beleggen voor iedereen toegankelijk wordt. Wilt u meer weten over de handel in aandelen met een online beleggingsprogramma? Lees dan verder!

Online aandelen kopen Boeing

Beleggen in aandelen met een online beleggingsprogramma

Voor beleggers is het mogelijk om met een online beleggingsprogramma te handelen in verschillende effecten zoals aandelen, indices, grondstoffen en valuta. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de mogelijkheid om te handelen in aandelen.

Bij online beleggen kunnen beleggers speculeren op de koers. Dat betekent dat beleggers met een online beleggingsprogramma winst kunnen realiseren bij een goede voorspelling van de koers. In dat geval ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers. In dat geval heeft de belegger te maken met een verlies. De broker is overigens de aanbieder van het beleggingsprogramma en wordt in de beleggingswereld ook wel een tussenhandelaar genoemd.

Profiteren van online beleggen

Bij het online beleggingsprogramma profiteren beleggers van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met weinig geld. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van deze hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Om een duidelijk beeld te krijgen van de hefboom, wordt hieronder een voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Online aandelen kopen Boeing – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. De belegger besluit om te beleggen met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10. De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Door deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Tevens is het hierdoor mogelijk om meer winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, de hefboom maakt het voor iedereen mogelijk om te beleggen met weinig geld.

Online aandelen kopen Boeing: Aanleiding

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, zoeken wij eerst naar een aanleiding. Bij dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf.

Op 25 januari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. In dit bericht wordt aangegeven dat Boeing meer winst had in het laatste kwartaal van 2016 ten opzichte van het laatste kwartaal in 2015. Dat is uitstekend nieuws voor Boeing. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Boeing.

Boeing nieuwsbericht

Figuur 2. Online aandelen kopen Boeing – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Online aandelen kopen Boeing: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 150,60 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen Boeing is 1:5. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 5. De uitkomst hiervan is 753,02 euro. Dit was onze nieuwe inlegwaarde, waardoor wij een hogere aandelenpositie konden innemen van 5 aandelen Boeing.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers direct na het openen van de beleggingspositie begon te stijgen.

Boeing koersverloop

Figuur 3. Online aandelen kopen Boeing – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Online aandelen kopen Boeing: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van twee handige functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Als de koers één van deze punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten. Kortom, met deze functies kunnen beleggers risico’s beperken tijdens het beleggen.

De profit call functie had onze beleggingspositie automatisch gesloten bij het aangegeven rendement van 12%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 18,40 euro. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Boeing resultaat

Figuur 4. Online aandelen kopen Boeing – Resultaat. Klik om te vergroten.

Meer leren?

Wilt u meer leren over handel in aandelen of andere effecten zoals grondstoffen, indices of valuta? Dan kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen voor beginners. Met deze cursus kunt u meer leren over de basisaspecten van online beleggen. Deze cursus is geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken over online beleggen gerelateerde onderwerpen.

Demo beleggen

Bent u benieuwd hoe het beleggen precies werkt? Maak dan gebruik van demo beleggen, waarbij u geen financieel risico kunt lopen. Bij demo beleggen kunnen beleggers met fictief geld beleggen op werkelijke koersen. Dit is een goede manier om het beleggen te oefenen en om te leren van eventueel gemaakte fouten. Na genoeg oefenen kunt u ervoor kiezen om in het beleggingsprogramma makkelijk over te schakelen naar echt beleggen.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
www.nu.nl/beurs/4416930/meer-winst-boeing-in-laatste-kwartaal.html

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu