Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Online handelen in aandelen BlackBerry

Online handelen in aandelen BlackBerry

2 juli 2015 09:50 | 2.024 keer gelezen

Wil jij ook online handelen in aandelen BlackBerry en een leuke winst realiseren? Wij zullen nu onze beleggingservaring met je delen, zodat ook jij kunt gaan starten met online beleggen. Bij online beleggen wordt er namelijk gebruikgemaakt van CFDs. In dit artikel zullen wij uitleggen wat CFD beleggen precies inhoudt. Tevens zullen wij aan het einde van dit artikel extra tips geven voor beginners met betrekking tot het beleggen.

Online handelen in aandelen BlackBerry

CFD beleggen

Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van CFDs, dit staat voor Contract For Difference. Bij CFD beleggen is er sprake van het hefboomeffect, hiervan kun je profiteren tijdens het beleggen. Het hefboomeffect brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Je kunt hierdoor namelijk beleggen met weinig geld! Het hefboomeffect vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor, waardoor je inleg een nieuwe waarde krijgt. Met deze nieuwe waarde kun je een hogere aandelenpositie innemen. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven van het hefboomeffect.

Online handelen in aandelen BlackBerry

Figuur 1: Online handelen in aandelen BlackBerry – voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Aanleiding vinden

Voordat wij gaan beleggen zorgen wij er altijd voor dat wij een aanleiding hebben om te beleggen. Zonder aanleiding is het vaak moeilijk om te kiezen of je nu wilt speculeren op een koersstijging of koersdaling. Wij maken hiervoor gebruik van een bepaalde methode, genaamd de fundamentele analyse. Bij de fundamentele analyse is het van belang dat je recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven in de gaten houdt. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten over bedrijven. Deze nieuwsberichten zijn weer onder te verdelen in positieve en negatieve nieuwsberichten. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht is: Bedrijf X heeft het tweede kwartaal twee keer meer winst gerealiseerd dan een jaar eerder. Een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht is: Bedrijf Y heeft dit jaar weer verlies geleden in vergelijking met een jaar eerder.

Indien het financieel goed gaat met een bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. De aandelen van dat bedrijf zullen dan mogelijk in populariteit gaan stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor ook de koers zal gaan stijgen. Indien het financieel slecht gaat met een bedrijf kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. De aandelen van dat bedrijf zullen dan mogelijk in populariteit gaan dalen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor ok de koers zal gaan dalen.

Online handelen in aandelen BlackBerry: aanleiding

Op 23 juni kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over BlackBerry tegen. In dit nieuwsbericht komt naar voren dat BlackBerry in het afgelopen kwartaal de omzet stevig onder druk heeft zien staan, maar het bedrijf wist overigens wel wat winst te boeken. Dit is een negatief nieuwsbericht over BlackBerry. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling BlackBerry. Speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd.

Online handelen in aandelen BlackBerry

Figuur 2: Online handelen in aandelen BlackBerry – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Online handelen in aandelen BlackBerry: positie openen

Wij openden onze positie dezelfde dag om 15:32 uur met een inleg van 406 euro. Door het hefboomeffect kreeg onze inleg een waarde van 8.120 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 1.000 aandelen BlackBerry. In het onderstaande figuur wordt de koersverloop van onze belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers erg fluctueerde, want bij het openen van de beurs is de koers eerst omhoog gegaan. Daarna is er een daling geweest en uiteindelijk is onze positie gesloten door de limit call. Wij hadden deze functie van tevoren ingesteld. Met de limit call en profit call kun je het winst en verliespunt instellen. Dat wil zeggen dat de positie automatisch wordt gesloten als de koers dat punt heeft bereikt. Dit zorgt ervoor dat je de koers niet constant in de gaten hoeft te houden, je kunt namelijk niet meer verliezen dan dat jij van tevoren hebt ingesteld.

Online handelen in aandelen BlackBerry

Figuur 3: Online handelen in aandelen BlackBerry – koersverloop. Klik om te vergroten. 

Online handelen in aandelen BlackBerry: eindresultaat

Onze positie werd binnen een uur na het openen van de positie, automatisch gesloten. Met een inleg van 406 euro en een winst van 80 euro, hebben wij een rendement van 20% gerealiseerd! Dit is een uitstekend rendement binnen 1 uur tijd. In onderstaande figuur kun je ons resultaat terugvinden, met daarin de beleggingstijd, de winst en de reden van sluiten.

Online handelen in aandelen BlackBerry

Figuur 4: Online handelen in aandelen BlackBerry – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Online beleggen voor beginners

Als je na het lezen van dit artikel zelf geïnteresseerd bent geraakt in online beleggen kun je zelf gaan beginnen met beleggen. Je hebt de mogelijkheid om gelijk te starten met beleggen via het gratis beleggingsprogramma, maar je hebt ook de mogelijkheid om eerst gebruik te maken van de beurssimulator. Deze is overigens in hetzelfde programma te vinden. Bij de beurssimulator ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt gaan beleggen op werkelijke koersen. Op deze manier word je vertrouwd met het programma en het beleggen zelf. Indien je het gevoel krijgt dat je het beleggen begrijpt, kun je ervoor kiezen om over te schakelen naar het programma waar je kunt beleggen met echt geld. Tevens heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in het beleggen met behulp van de gratis cursus beleggen. Hier krijg je een duidelijke uitleg met betrekking tot het beleggen en hoe het precies werkt. Ook worden er een aantal beleggingstermen vermeld die handig kunnen zijn in de beleggingswereld. Op deze manier kun je goed leren beleggen.

Download nu het gratis beleggingsprogramma en start vandaag met beleggen!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/beurs/4036220/noord-amerika-zit-netwerkproducent-ericsson-dwars.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu