Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Starten met beleggen Walmart: 69 euro winst

Starten met beleggen Walmart: 69 euro winst

28 mei 2015 15:50 | 1.972 keer gelezen

Starten met beleggen Walmart heeft bij ons een winst van 69 euro opgeleverd. Veel mensen zijn er nog niet van op de hoogte, maar met online beleggen kun je zowel op een koersstijging als op een koersdaling inleggen. Wij konden hierdoor speculeren op een koersdaling Walmart. Wat houdt dit precies in? Dat zullen wij in dit artikel nader toelichten met gebruik van onze beleggingservaring.

 

Starten met belegen Walmart

Koersstijging of koersdaling

Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om te speculeren op een koersstijging en op een koersdaling. Ook met het speculeren op een koersdaling kun je winst behalen. Indien jij aangeeft dat de koers gaat dalen en deze daalt ook daadwerkelijk? Dan ontvang je hier winst over. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd. Daarentegen wordt het speculeren op een koersdaling short gaan genoemd. Dit zijn enkele beleggingstermen die vaak worden gebruikt in de beleggingswereld. Indien je graag wilt beginnen met beleggen, maar je liever eerst nog wat theorie wilt doornemen kun je nu gebruik maken van onze gratis cursus beleggen. Hier kun je veel beleggingstermen terugvinden, tevens kun je hier handige tips in terugvinden over het starten met beleggen.

Aanleiding vinden

Voordat wij speculeren op een koersdaling of koersstijging, zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Een aanleiding kunnen recente ontwikkelingen zijn over een bedrijf, die een indicatie kunnen geven of het verstandig is om short of long te gaan. De recente ontwikkelingen kunnen worden onverdeeld in positieve of negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om long te gaan en bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om short te gaan.

Starten met beleggen Walmart: aanleiding

Op 19 mei kwamen wij onderstaande artikel tegen over Walmart. In het artikel wordt aangegeven dat een deel van de omzet van buiten de Verenigde Staten in rook opging. De internationale tak was goed voor een omzet van 30,3 miljoen dollar, dit is 6,6 procent minder dat een jaar eerder. Dit is een negatief nieuwsbericht over Walmart. De aandelen van Walmart zullen in populariteit gaan dalen, wij verwachtten dat hierdoor ook de koers zal gaan dalen. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling.

 

Starten met belegen Walmart

Figuur 1: Starten met beleggen Walmart– nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Starten met beleggen Walmart: koersverloop

Wij hebben onze positie geopend met een inleg van 351 euro. Met online beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, dit wordt de nieuwe waarde van je inleg. In ons geval was de factor 1:20, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Onze inleg kreeg toen een waarde van 7026 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Walmart. In onderstaand figuur kun je het koersverloop terugvinden. Wij hebben onze positie gesloten om 9:25 uur om een onverwachte koersstijging te voorkomen.

Starten met belegen Walmart

Figuur 2: Starten met beleggen Walmart – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Starten met beleggen Walmart: eindresultaat

In onderstaande figuur kun je ons eindresultaat terugvinden met daarin de winst en de beleggingstijd. Met een inleg van 351 en een winst van 69 euro, hebben wij een rendement van 19% gerealiseerd. Dit is een uitstekend rendement!

Starten met beleggen Walmart
Figuur 3: Starten met beleggen Walmart – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij nu zelf beginnen met beleggen? Dan kun je nu de gratis beleggingssoftware downloaden. Als je liever eerst wilt beleggen oefenen, kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van demo beleggen. Hier ontvang je een fictief bedrag, waarmee je risicoloos kunt gaan beleggen op werkelijke koersen. Indien je na het oefenen het gevoel hebt dat je het beleggen onder de knie hebt, kun je gemakkelijk overstappen naar het beleggen met echt geld.

Download hier de gratis beleggingssoftware


Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan
http://www.nu.nl/beurs/4051760/valuta-effecten-drukken-winst-walmart.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu