Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Verstandig handelen met economisch nieuws app

Verstandig handelen met economisch nieuws app

25 augustus 2016 17:52 | 2.241 keer gelezen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe verstandig handelen met de handige economische nieuws app precies werkt. Deze app kan gebruikt worden om een aanleiding te vinden om te beleggen. Het is bij online beleggen van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding om risico’s te beperken. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen kan vaak grote en onnodige risico’s met zich meebrengen. Lees verder voor meer informatie over beleggen met een aanleiding!

Verstandig handelen

Voordelen van online beleggen, oftewel virtueel beleggen

Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van verschillende voordelen. Zo is het bij online beleggen mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Beleggers kunnen een gratis beleggingsprogramma downloaden, er is zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van een beleggingsprogramma in app vorm.

Een ander voordeel waar beleggers van kunnen profiteren is de mogelijkheid om te beleggen met een kleine inleg. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Verstandig handelen met economisch nieuws app – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van slechts 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:20, dat betekent dat de belegger waarschijnlijk wil beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Bij het beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf is de hefboomfactor vaak 1:10 of 1:20. 

In dit voorbeeld vermenigvuldigd de hefboom de inleg van de belegger met 20 (50 euro maal 20). De uitkomst hiervan is 1.000 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen met 100 euro of zelfs met minder!

Slim beleggen: Handelen met een aanleiding

Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen brengt vaak onnodige risico’s met zich mee. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. Een bekende beleggingsmethode is de fundamentele analyse.

Beleggingsmethode: Fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van bijvoorbeeld een beursgenoteerd bedrijf of een ander effect. Recente ontwikkelingen kunnen beleggers vinden in het economisch nieuws, door bijvoorbeeld naar de website van nu.nl te gaan. Het economisch nieuws wordt dagelijks gepubliceerd. Dat betekent dat beleggers het nieuws goed in de gaten moeten houden, omdat het bij de fundamentele analyse draait om recente ontwikkelingen.

Recente ontwikkelingen kunnen zowel positief als negatief zijn. Aan de hand hiervan kunnen beleggers ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij een positief nieuwsbericht over bijvoorbeeld een beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Dit wordt overigens ook wel long gaan genoemd. Wij geloven dat het positieve nieuws met betrekking tot de financiële situatie een positieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht geïllustreerd.

Voorbeeld positief nieuwsbericht

Figuur 2: Verstandig handelen – Voorbeeld van een positief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Bij een negatief nieuwsbericht over bijvoorbeeld een beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Dit wordt overigens ook wel short gaan genoemd. Wij geloven dat het negatieve nieuws met betrekking tot de financiële situatie ook een negatieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen. Hieronder wordt een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht geïllustreerd.

Voorbeeld negatief nieuwsbericht

Figuur 3: Verstandig handelen – Voorbeeld van een positief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

De stappen van de fundamentele analyse worden hieronder geïllustreerd. Bij de fundamentele analyse dient een belegger eerst een aanleiding te vinden door te kijken naar de gepubliceerde nieuwsberichten. Aan de hand hiervan kan een belegger een verwachting scheppen, zal de koers gaan stijgen of gaan dalen? Na deze twee stappen kan een belegger gaan handelen; een beleggingspositie openen in het beleggingsprogramma.

Stappen voor de fundamentele analyse

Figuur 4: Verstandig handelen – Stappen van de fundamentele analyse. Klik om te vergroten. 

Verstandig handelen met economisch nieuws app

Voor beginnende beleggers is het handig om gebruik te maken van de economisch app. Door gebruik te maken van deze app kunnen beleggers meer leren over het voorspellen van de koers. Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om te beleggen aan de hand van een aanleiding. Met deze app heeft u altijd het actuele economisch nieuws bij de hand. Hieronder wordt het menu van de app geïllustreerd.

Economisch nieuws app

Figuur 5: Verstandig handelen met economisch nieuws app. Klik om te vergroten.

Beleggers kunnen deze app downloaden in zowel de App Store als in de Google Play Store. Hieronder wordt het icoontje van de app geïllustreerd.

Economisch nieuws app

Figuur 6: Verstandig handelen met economisch nieuws app – Icoontje. Klik om te vergroten. 

Online beleggen voor beginners: Leren beleggen

Beleggers hebben met online beleggen de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Beleggers kunnen ervoor kiezen om te starten met echt geld of om te beleggen met demo geld. Bij het beleggen met demo geld ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Dit is een ultieme manier om te leren beleggen. Als de belegger een fout maakt in het demo account, heeft dit geen financiële gevolgen. Kortom, voor beginnende beleggers is dit een uitstekende manier om te leren van fouten op een veilige manier.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu