Direct online beleggen?

> Futures > Online beleggen in futures

Online beleggen in futures

1 februari 2012 12:16 | 2.238 keer gelezen

Online beleggen in futures

Futures zijn een minder bekend beleggingsproduct. Maar begint tegenwoordig steeds populairder te worden. Hierdoor krijgen wij steeds meer vragen over wat futures zijn en hoe je in futures kunt beleggen.

Wat zijn futures?

In het Nederlands kennen wij de naam futures onder termijncontract. Waar gaat dit contract over en wat wordt precies verhandeld? In principe kan vrijwel alles verhandeld worden bij futures, men spreekt dan van de onderliggende waarde van de future. Dat kan de prijs van een bepaalde grondstof zijn als goud of olie. Maar de onderliggende waarde kunnen ook aandelen zijn of buitenlandse valuta. Het contract gaat over de prijs van de onderliggende waarde in de toekomst, daar ontleent dit beleggingsproduct zijn naam ook aan, het gaat over prijzen in de future, (toekomst). Met het contract belooft de belegger dat deze op een bepaalde afgesproken tijdslimiet een x aantal van die onderliggende waarde koopt voor een afgesproken tijd.

Hebben futures een hoog rendement?

Futures kunnen een hoog rendement hebben dat ligt aan wat de prijs van de onderliggende waarde heeft gedaan in de tussentijd van het contract. Stel dat u als belegger zegt dat u 200 aandelen koopt van de AEX. Dan belegt u in een AEX future. Stel u koopt deze aandelen voor 500 euro. Dan hoopt u dat tegen de tijd dat het contract afloopt dat 200 aandelen meer waard zijn dan 500 euro. U koopt dan namelijk de aandelen voor de in het verleden afgesproken bedrag van 500 euro en als de aandelen gestegen zijn kunt u ze bijvoorbeeld verkopen voor 550. Waardoor u 50 euro winst opstrijkt. Met een beetje slim beleggen kunt u zo grote bedragen opstrijken als u van te voren goed heeft voorspeld wat de prijs van de onderliggende waarde gaat doen.

Waar beleg ik in Futures?

Dat moet u zelf beslissen, de beleggingstip die wij altijd geven is kijk naar de hoogte van de commissie van de broker. Let goed op de hefboom en stel altijd een stoploss order in. Er zijn talloze aanbieders en u bent degene die risico loopt als u niet de voorwaarden van de verschillende aanbieders vergelijkt.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu