Direct online beleggen?

> Dagboek: Online leren beleggen > Geld En Leningen > Dagboek: online beleggen in CFD’s

Dagboek: online beleggen in CFD’s

1 juni 2012 15:24 | 3.197 keer gelezen

Dit dagboek schrijf ik vandaag voor het eerst om mijn ervaringen omtrent de handel in CFD’s (als u niet volledig weet wat dat is, kijk dan even hier) weer te geven. Ik heb in het verleden eerder gehandeld in aandelen, echter nog niet eerder gewerkt met de CFD’s. Ik zou het leuk vinden als u mijn dagboek af en toe eens leest. Ik waardeer het erg als er gereageerd wordt op mijn dagboeken om zo een interactief dagboek te starten waarin wij van elkaar kunnen leren. De bedoeling is om eens per week mijn bevindingen samen te vatten, als er echter spannende ontwikkelingen zijn zal ik vaker de pen ter hand nemen.

Van de week ben ik dus wat dieper ingedoken op het principe van de CFD. Wat mij opviel is dat de CFD een prima beleggingsproduct is om een stuk hogere rendementen te behalen dan bij conventionele aandelen. De risico’s zijn, bij een beetje gezond verstand, prima te aanvaarden en te minimaliseren. Het werken met realistische stop loss orders zorgt ervoor dat u uw negatieve rendement kunt verwaarlozen en dat u bij winst op het juiste moment uitstapt.

De CFD is daarmee een uitermate geschikt voor de belegger die graag aan daytrading doet. CFD’s kopen en dezelfde dag nog verkopen om aan het eind van de dag de balans op te maken. Het is een verschijnsel dat de laatste jaren aan steeds meer populariteit wint en daarmee ook de CFD.

Afgelopen middag heb ik mij dus even begeven op de CFD markt via één van de brokers dia via deze website wordt aangeboden. De aandelenmarkten waren vanmiddag ontzettend volatiel, iets wat bij een daytrader het bloed sneller laat stromen. Volatiliteit betekend  dat er veel geld verdiend kan worden maar dat de uitslagen ook snel de andere kant op kunnen schieten. Afgelopen middag heb ik met een aantal fondsen mooie winsten weten te behalen. Omdat het sentiment op de beurzen vanmiddag zeer slecht was heb ik vooral gehandeld in ‘short’ aandelen. Het sentiment was overigens zo slecht door slechte resultaten over de banencreatie in de Verenigde Staten. Dit cijfer viel analisten tegen. Verder steeg de werkloosheid in de VS, zakte de dekkingsgraad van het ABP naar een dramatische 83% en daalde de Nederlandse inkoopmanagersindex voor de derde maand op rij. Allemaal slechte resultaten dus die de beurzen lieten dalen.

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke posities ik vanmiddag heb geopend en binnen korte tijd ook weer gesloten. Het totaalbedrag over de gehele middag bedraagt een winst van € 750, wat niet slecht is voor ongeveer anderhalve uur handel. De twee verliezen die ik heb moeten nemen waren op de VS500 en Short in Facebook. Vooral het verlies op Facebook is pijnlijk, zelf maakte ik een fout door de stop loss order niet breed genoeg te zetten waardoor mijn positie er door de openingspiek uit werd gegooid. Gelukkig maakte ik daarna in tien minuten bijna € 600 winst, door eerst opnieuw short te gaan in facebook om vervolgens terug te kopen. Deze goede ervaringen van mijn eerste echte handelsdag stemmen mij positief over de komende weken. Het sentiment op de beurzen ziet er niet al te goed uit, belangrijke weerstandsniveaus worden doorbroken dus een verdere daling behoort zeker tot de mogelijkheden.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Als u nou nog niet zo bekend bent met de handel in CFD’s of u wilt zelf proberen te handelen in CFD’s schroom dan niet om hier één van onze demoaccounts te downloaden. Hier kunt u met virtueel geld de kneepjes van het vak onder de knie krijgen en wanneer u daar aan toe bent overstappen en de behoefte toe voelt overstappen naar het echte traden. Laat mij weten hoe de handel bij u verloopt en welke kansen u ziet voor de markt aankomende week.

Klik hier voor mijn volgende dagboek artikel over Forex en grondstoffen beleggen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu