Direct online beleggen?

> Online beleggen > 34 euro winst met daghandelen RBS

34 euro winst met daghandelen RBS

18 maart 2015 15:08 | 1.960 keer gelezen

Wil jij ook een mooie winst met daghandelen RBS (Royal Bank of Scotland) behalen? In dit artikel geven wij meer informatie zodat jij daytraden kunt leren. Wil je zelf daytrader worden? Wij zullen onze ervaring over daytraden met je delen.

Winst met daghandelen RBS

Wat is daytraden?

Vandaag de dag is het mogelijk om op ieder moment van de dag, waar dan ook ter wereld, winst te maken op de beurs. Het enige wat je nodig hebt is internet. Je kunt namelijk gebruik maken van je computer, tablet of smartphone om online te beleggen. Daytraden houdt in dat je een positie opent en deze positie dezelfde dag ook weer sluit. Dit is in je voordeel, aangezien je na het sluiten van de beurs geen risico loopt. Je kunt de belegging sluiten wanneer jij dat wilt, je kunt dus enkele minuten beleggen, maar je kunt ook uren gaan beleggen. Een groot voordeel van online beleggen is dat je zelf kunt bepalen met welk bedrag je wilt gaan beleggen, dit betekent dat het ook mogelijk is om met kleinere bedragen te beleggen.

Daytraden leren

Ben je geïnteresseerd in daytraden en wil je graag starten met beleggen? Dan kun je beginnen met het gebruiken van een gratis beleggingssoftware, door gebruik te maken van deze software zul je het beleggen eerder beheersen. De software biedt een demo aan waarop je met een bedrag van 20.000 euro fictief geld kunt gaan beleggen op werkelijke koersen. Deze demo is een uitstekende oefenmethode. Daarnaast loop je bij de demo geen financieel risico, dit geeft je de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen tot je genoeg ervaring hebt opgedaan.  Daarna kun je ervoor kiezen om met het beleggingsprogramma over te stappen naar het beleggen met echt geld. In onderstaand figuur worden de opties ‘handelen met echt geld’ en de demo-modus weergegeven.

Winst met daghandelen RBS

Figuur 1: Beleggingsprogramma. Klik om deze te vergroten.

Risico’s van daytraden beperken

Iedere vorm van beleggen kan risico’s met zich meebrengen. Je kunt deze risico’s beperken met slim beleggen. Het is bijvoorbeeld slim om gebruik te maken van limieten. Dit betekent dat je bij een online belegging kunt instellen wanneer de belegging automatisch dient te sluiten. Je kunt dit instellen bij een hoeveelheid aan winst, dit wordt ook wel een profit call genoemd. Tevens kun je het maximale verlies instellen, dit wordt ook wel een stop loss genoemd. Het gebruiken van deze functies wordt gezien als slim beleggen.

Winst met daghandelen RBS: ervaring

Wij maken bij het online beleggen gebruik van een handige methode, deze zullen wij nu gaan uitleggen. Het nieuws speelt een belangrijke rol als we praten over het koersverloop van de aandelen van een bedrijf. Een negatief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat aandelen van een bepaald bedrijf in populariteit kunnen gaan dalen. Tevens kan een positief nieuwsbericht ervoor zorgen dat aandelen van een bepaald bedrijf in populariteit kunnen gaan stijgen. Het is van belang om gebruik te maken van recente nieuwsberichten, zodat je de positie kunt gaan openen voordat de beurs open gaat. Wij kwamen het onderstaande nieuwsbericht over RBS tegen.

Winst met daghandelen RBS

Figuur 2: Winst met daghandelen RBS – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Het nieuwsbericht over RBS is erg negatief, dit is namelijk het zevende jaar dat RBS verlies lijdt. Dit betekent dat aandelen in RBS minder populair zullen worden, hierdoor zal ook de koers mogelijk gaan dalen. Dit is de reden waarom wij hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling RBS.

Winst met daghandelen RBS: positie openen

Wij hebben de positie geopend met 400 aandelen. Onze inleg was 110 euro, maar door de hefboom kreeg onze inleg een waarde van 2.200 euro. Het voordeel van online beleggen is het gebruik van de hefboom. De hefboomfactor kan bij iedere belegging weer verschillen. In ons geval was de hefboomfactor 1:20, dit betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Hierdoor werd onze inleg 2.200 euro waard. Kortom, de hefboom maakt het mogelijk om meer aandelen te kopen.

Winst met daghandelen RBS: koersverloop

Je kunt het koersverloop in het programma volgen. In onderstaand figuur wordt in het vierkantje onze beleggingstijd weergegeven. Zoals te zien is in het koersverloop is de koers weer licht gaan stijgen, nadat wij onze positie hadden gesloten.

Winst met daghandelen RBS

Figuur 3: Winst met daghandelen RBS – winstverloop. Klik om deze te vergroten.

Winst met daghandelen RBS: eindresultaat

Wij hebben een winst van 34 euro behaald met een inleg van 110 euro. Dat betekent dat wij in slechts 6 minuten een rendement van 30% hebben gerealiseerd. Het eindresultaat met de winst en de beleggingstijd zijn terug te vinden in figuur 4.

Winst met daghandelen RBS

Figuur 4: Winst met daghandelen RBS – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Het is voor iedereen mogelijk om daytraden te leren. Het enige wat je moet doen is de gratis software downloaden en beginnen met het beleggen oefenen. Je hebt nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. Deze cursus neemt slechts 30 minuten in beslag en bevat zes hoofdstukken met daarin verdere uitleg over daytraden.

Download nu de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Daytrading

http://www.nu.nl/beurs/4000115/zevende-magere-jaar-rij-rbs.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu