Direct online beleggen?

> Online beleggen > Advies beleggen fundamentele analyse

Advies beleggen fundamentele analyse

12 juni 2015 15:41 | 2.399 keer gelezen

Interesse in advies beleggen fundamentele analyse? De fundamentele analyse is een methode die wij gebruiken om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Wij zullen het speculeren aan de hand van onze beleggingservaring nader toelichten. Tevens zullen wij de term ‘daytraden’ illustreren. Lees nu verder om achter ons geheim te komen!

Advies beleggen fundamentele analyse

Wat houdt de fundamentele analyse in?

Bij de fundamentele analyse kijken we naar recente ontwikkelingen met betrekking tot het nieuws over beursgenoteerde bedrijven. Deze recente ontwikkelingen kunnen een goede indicatie geven of we zouden moeten gaan speculeren op een koersstijging- of koersdaling. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten over de beursgenoteerde bedrijven. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersstijging. De aandelen van dat bedrijf zullen namelijk in populariteit gaan stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Anderzijds kiezen wij er bij negatieve nieuwsberichten voor om te speculeren op een koersdaling. De aandelen van dat bedrijf zullen dan in populariteit onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers tevens zal gaan dalen.

Wat is daytraden?

Daytraden is het Engelse woord voor daghandelen. Daghandelen is simpelweg handelen binnen één beursdag, dat betekent dat je een positie opent en sluit op dezelfde beursdag. Met daytraden kun je een mooie winst realiseren in een korte termijn. Het voordeel van daytraden is daarom ook; minder risico, aangezien je de positie minder lang opent dan bij andere beleggingen. Tevens kun je dezelfde dag nog zien of je een leuke winst hebt behaald.

Advies beleggen fundamentele analyse: aanleiding

Wij kwamen op 6 mei het onderstaande nieuwsbericht over roestvaststaalfabrikant, Aperam tegen. Hierin wordt vermeld dat het bedrijfsresultaat van het eerste kwartaal van 2015 hoger was dan verwacht. De verwachting was een bedrijfsresultaat van 120 miljoen dollar, maar dit was eigenlijk 133 miljoen dollar. Dit is zeer positief nieuws over Aperam, waardoor wij een koersstijging Aperam verwachtten.

Advies beleggen fundamentele analyse

Figuur 1: Advies beleggen fundamentele analyse – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Advies beleggen fundamentele analyse: positie openen

Door dit positieve nieuwsbericht hebben wij ervoor gekozen om te speculeren op een koersstijging, wij openden onze positie op 6 mei om 9:03 uur geopend met een inleg van 90 euro. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, deze factor kan per effect verschillen. Door de hefboom hoef je niet te beleggen met 1000 euro of meer. In ons geval was de hefboomfactor 1:20, dus onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Onze inleg kreeg toen een waarde van 1806 euro, wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Aperam. In het figuur hieronder wordt het koersverloop van de positie weergegeven.

Advies beleggen fundamentele analyse

Figuur 2: Advies beleggen fundamentele analyse – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Advies beleggen fundamentele analyse: eindresultaat

In het koersverloop is te zien dat de koers direct steeg bij het openen van de beurs. De koers ging daarna fluctuerend omhoog. De koers sloot automatisch, want wij hadden de profit call ingesteld. De profit call is een functie die het beleggen gemakkelijker maakt. Je hoeft door de profit call de koers niet in de gaten te houden. Je kunt namelijk voor het openen van de positie of zelf als de positie al geopend is, de profit call instellen. Deze zorgt ervoor dat de positie automatisch wordt gesloten indien deze het aangegeven winstpunt heeft bereikt. Tevens kun je ervoor kiezen om een stop limit in te stellen. Hierbij sluit de koers automatisch bij een aangegeven verliespunt. Hierdoor kun je niet meer verliezen dan je hebt aangegeven. Met een inleg van 90 euro en een winst van 77 euro, hebben wij een rendement van 85% in slechts 2 uur beleggingstijd! In figuur 3 zijn de winst, beleggingstijd en de reden van sluiting terug te vinden.

Advies beleggen fundamentele analyse

Figuur 3: Advies beleggen fundamentele analyse – resultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Wil jij ook het daytraden leren? Download hier het gratis beleggingsprogramma, jij kunt nu daytrader worden! Tevens kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van het demo account. Hiermee kun je het beleggen oefenen op werkelijke koersen met behulp van fictief beleggen. Als je eerst liever wat meer theorie wilt doornemen dan kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma en start vandaag nog!

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/5/6/beursblik_meevallende_cijfers_aperam/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu