Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beginnen met beleggen Publicis: 34% rendement

Beginnen met beleggen Publicis: 34% rendement

13 mei 2015 09:02 | 1.998 keer gelezen

Beginnen met beleggen Publicis zorgde bij ons voor een rendement van 34%. Ben jij ook aan het overwegen om te beginnen met beleggen, maar heb je de stap nog niet genomen? Lees dan nu verder voor meer uitleg over beleggen aan de hand van onze beleggingservaring.

Beginnen met beleggen Publicis

CFD beleggen vs traditioneel beleggen

Online beleggen is de unieke innovatie met betrekking tot het beleggen in het algemeen. Online beleggen verschilt erg van het traditioneel beleggen. Bij online beleggen oftewel CFD beleggen, profiteer je van verscheidende voordelen ten opzichte van het traditioneel beleggen. Bij CFD beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom. Je profiteert optimaal van het hefboomeffect, de hefboom vermenigvuldigd je inleg namelijk met een bepaalde factor. Deze factor is afhankelijk van het soort effect waar je op belegt. Je inleg krijgt door deze factor een hogere waarde, hierdoor kun je een hogere aandelenpositie innemen. In het onderstaande voorbeeld wordt deze theorie verder geïllustreerd. In het voorbeeld is te zien dat je middels het hefboomeffect een hogere winst kunt behalen met dezelfde inleg. Tevens is het CFD beleggen de unieke uitkomst als we praten over beleggen voor studenten. Studenten kunnen met behulp van het hefboomeffect ook gaan beleggen met kleine bedragen.

Beginnen met beleggen Publicis

Figuur 1: Traditioneel beleggen vs CFD beleggen – uitkomsten. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met beleggen Publicis: aanleiding

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Een aanleiding kunnen recente ontwikkelingen zijn, deze kunnen worden onverdeeld in positieve en negatieve ontwikkelingen. Op 21 april kwamen wij onderstaande bericht tegen over Publicis. In het artikel wordt aangegeven dat de multinational reclame- en communicatieadviesbedrijf, Publicis Group, een hogere omzet heeft weten te realiseren als gevolg van wisselkoerseffecten en een overname. Dit is uitstekend nieuws voor Publicis. Dat betekent dat de aandelen van Publicis in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Wij denken dat hierdoor ook de koers zal gaan stijgen. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging.

Beginnen met beleggen Publicis

Figuur 2: Beginnen met beleggen Publicis – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met beleggen Publicis: koersverloop

Wij hebben onze positie geopend om 9:00 uur met een inleg van 113 euro. De hefboom was in dit geval 1:20, onze inleg werd hierdoor na de hefboom 2.262 euro waard. In onderstaande figuur wordt het koersverloop weergegeven. Daar is te zien dat de koers een uur geleidelijk bleef, dit is de reden dat wij onze positie na een uur en 21 minuten hebben gesloten. De koers was weer iets gestegen en wij wilden een koersdaling voorkomen.

Beginnen met beleggen Publicis

Figuur 3: Beginnen met beleggen Publicis – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met beleggen Publicis: eindresultaat

Wij hebben onze positie gesloten om 10:21 uur gesloten met een winst van 38 euro. Hiermee hebben wij een rendement van 34% behaald. Wij hadden in eerste instantie een rendement van 20% in gedachten, dus dit rendement heeft onze verwachtingen overtroffen!

Beginnen met beleggen Publicis

Figuur 3: Beginnen met beleggen Publicis – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Virtueel beleggen

Wil je nu zelf ook beleggen met weinig geld? Het hefboomeffect maakt het mogelijk. Begin nu zelf met beleggen en download de gratis beleggingssoftware! Wil je liever eerst nog even oefenen voordat je van start gaat met beleggen? Dat is mogelijk met het fictief beleggen. Hierbij maak je gebruik van een demo account waarbij je met een fictief bedrag van 20.000 euro kunt gaan beleggen op werkelijke koersen. Hierdoor loop je geen financieel risico en kun je gerust gaan oefenen. Als je het gevoel hebt dat je vertrouwd bent geraakt met het programma en CFD beleggen, kun je gemakkelijk overschakelen naar het account met echt geld.

Indien je het gevoel hebt dat je graag meer theorie wilt met betrekking tot het CFD beleggen, kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen, dit is ideaal leren beleggen voor beginners.

Download hier de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Publicis_Groupe
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/4/21/stevige_omzetgroei_publicis/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu