Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beginnen met handelen Deutsche Telekom: 35 euro winst

Beginnen met handelen Deutsche Telekom: 35 euro winst

26 mei 2015 16:09 | 1.893 keer gelezen

Beginnen met handelen Deutsche Telekom heeft ons een winst van 35 euro opgeleverd! Wij hebben deze winst behaald met het gebruik van CFD beleggen. Wil jij ook net als ons een leuke winst realiseren met CFD beleggen? Wij zullen je in dit artikel uitleggen wat CFD beleggen is en hoe je ervan kunt profiteren.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom

CFD beleggen

CFD beleggen is de afkorting van Contract For Difference. CFD beleggen is de unieke uitkomst voor het beleggen, het verschilt namelijk in vele opzichten van het traditioneel beleggen. Het CFD beleggen voorziet vele voordelen, waar je van kunt profiteren. Wij zullen de verschillen tussen CFD beleggen en het traditioneel beleggen demonstreren aan de hand van een voorbeeld.

Stel dat je wilt gaan beleggen met 100 euro, als je ervoor kiest om traditioneel te gaan beleggen zal dit een mogelijk minder hoge winst opleveren dan wanneer je ervoor kiest om CFD te beleggen.

  • Traditioneel beleggen: Als je ervoor kiest om met een inleg van 100 euro te gaan beleggen op een bepaald effect zal de positie die je aanschaft ook 100 euro waard zijn. Indien de koers stijgt met 2%, zal je een winst van 2 euro realiseren.
  • CFD beleggen: Als je ervoor kiest om met een inleg van 100 euro te gaan beleggen bij CFD beleggen, profiteer je van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, waardoor je inleg een hogere waarde krijgt. In veel gevallen is de hefboomfactor 1:20, dat betekent dat je inleg met 20 wordt vermenigvuldigd. In ons geval wordt onze inleg van 100 euro vermenigvuldigd met 20 (20 x 100 =2.000 euro). Indien de koers nu gaat stijgen met 2% zal je een winst van 40 euro realiseren.

CFD beleggen maakt het mogelijk om te beleggen met weinig geld, dat betekent dat beleggen met 1000 euro niet nodig is. Met CFD beleggen kun je beleggen met 100 euro of minder, omdat de hefboom je inleg zal vermenigvuldigen met een bepaalde factor.

Aanleiding zoeken

Voordat wij gaan beleggen maken wij altijd gebruik van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding is vaak risicovoller dan wanneer je belegt met een aanleiding. Wij maken als aanleiding gebruik van recente ontwikkelingen. Bij recente ontwikkelingen kun je bijvoorbeeld denken aan nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven. Deze nieuwsberichten zijn onder te verdelen in positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij ervoor om te speculeren op een koersstijging, aangezien de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er daarentegen voor om te speculeren op een koersdaling, aangezien de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers zal gaan dalen. Dit is een ander voordeel waar je van kunt profiteren, bij CFD beleggen kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersdaling. Bij het traditioneel beleggen kun je er alleen voor kiezen om te speculeren op een koersstijging. Indien je er bij het CFD beleggen voor kiest om te speculeren op een koersdaling, kan je hiermee een mooie winst realiseren indien de koers ook daadwerkelijk gaat dalen.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom: aanleiding

Op 19 mei kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de Deutsche Telekom. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat Deutsche Telekom tevens de resterende aandelen van zijn Slowaakse dochteronderneming, Slovak Telekom overneemt. Dit is een positief nieuwsbericht, dat is de reden waarom wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging Deutsche Telekom.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom

Figuur 1: Beginnen met handelen Deutsche Telekom – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom: positie openen

Wij hebben ervoor gekozen om te beleggen met 167 euro, maar onze inleg werd na de hefboom meer waard. In dit geval was de hefboom 1:20, dat betekent dat onze inleg met 20 werd vermenigvuldigd. Onze inleg kreeg hierna een waarde van 3358 euro. Met deze waarde konden wij en hogere aandelenpositie innemen, 200 aandelen Deutsche Telekom. In figuur 2 wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Wij hebben onze belegging op 19 mei om 11:25 uur geopend.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom

Figuur 2: Beginnen met handelen Deutsche Telekom – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom: eindresultaat

Wij hebben onze positie op 21 mei om 9:25 uur gesloten, om te voorkomen dat de koers verder zou gaan dalen. Met een inleg van 167 euro en een winst van 35 euro hebben wij een rendement van 21% behaald! In figuur 3 wordt het eindresultaat met de winst en de beleggingstijd weergegeven.

Beginnen met handelen Deutsche Telekom

Figuur 3: Beginnen met handelen Deutsche Telekom – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Online beleggen voor beginners

Wil jij nu zelf ook beginnen met CFD beleggen, start dan nu met deze gratis beleggingssoftware. Je kunt ervoor kiezen om gelijk te starten, maar je hebt ook de mogelijkheid om eerst gebruik te maken van het demo account. Met het demo account ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro, hiermee kun je risicoloos het beleggen leren op werkelijke koersen. Tevens kun je gemakkelijk overstappen naar het beleggen met echt geld. Zoals in dit artikel duidelijk is geworden, profiteer je enorm van het hefboomeffect. Daarom is beleggen voor studenten nu ook mogelijk, aangezien zij niet een hoge inleg hoeven in te zetten. Leren beleggen voor beginners kun je ook terugvinden in een onze cursus beleggen. Hier kun je overigens gratis gebruik van maken.

Download nu de beleggingssoftware!

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/beurs/4051703/deutsche-telekom-neemt-restant-slovak.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu